Beste hondenborstel 2023.  

door | okt, 2023

Voor alle hondenliefhebbers is een hondenborstel een belangrijk attribuut bij het verzorgen en gezond houden van jouw hond. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit en specificaties meegenomen om tot de beste vijf hondenborstels van 2023 te komen.

ProductScore
Mister Mill borstel klein

Mister Mill hondenborstel


Verschillende maten

9,2Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Furminator hondenvachtkam klein

Furminator hondenvachtkam


Hoge kwaliteit

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Furminator hondenborstel klein

Furminator hondenborstel


Inclusief haar verwijderknop

9,0Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Moser Slicker hondenvachtborstel klein

Moser Slicker hondenvachtborstel


Ergonomische grip

8,6Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Activet hondenborstel klein

Activet borstel


Professionele borstel

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soort hondenborstels zijn er?

Een hondenborstel is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om een hond te borstelen en/of trimmen. Het wordt gebruikt om losse haren en vuil uit de vacht te verwijderen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten hondenborstels op de markt.

Universtele borstels zijn geweldig voor honden met lang of krullend haar, omdat deze diep in hun vacht kan doordringen en eventueel vuil of klitten kan verwijderen. De gladdere borstel kan op alle soorten vachten worden gebruikt, maar wordt meestal niet aanbevolen voor langharige rassen, omdat het hen alleen maar meer stress bezorgt dan een effectieve hondenborstel.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenborstel?

Voordat je een hondenborstel koopt, moet je eerst bedenken wat je hond lekker vindt. Als jouw hond het prettiger vindt om licht geborsteld te worden, kan je beter een ander type borstel gebruiken dan als er veel klitten of vuil op de vacht van je hond zit. Naast het overwegen van de voorkeuren van je hond, kan het belangrijker zijn om rekening te houden met het haartype van je hond. Voor langharige honden gebruik je een ander soort borstel dan voor kortharige honden.

Wat zijn de voordelen van een hondenborstel?

Er zijn talloze redenen waarom een hondenborstel veel voordelen met zich meebrengt, naast dat het goed is voor de vacht van jouw hond is dit ook goed voor heel veel andere problemen die jij bij jouw hond kan ervaren. Hieronder staan een aantal belangrijke voordelen van het gebruiken van een hondenborstel op jouw langharige- en kortharige hond:

– Minder kans op vlooien

– Genotsmoment voor je hond

– Vergroot de fysieke en mentale gezondheid van je hond

– Makkelijk verwijderen van vuil en klitten

 

1. Mister Mill hondenborstel

Mister Mill borstel groot

Verschillende maten

Sterke borstel

 Geen haar verwijderknop

Mister Mill staat bekend om hun hondenverzorgingsproducten zo ook de prachtige hondenborstel van die jou en je hond de ideale oplossing biedt voor het borstelen van je hond. Dankzij de sterke borstel die verkrijgbaar is in meerdere maten heb je geen losse haren meer in huis en is je hond (of kat) vrij van alle vervelende klitten. Geef je huisdier de verzorging die het verdient en laat de vacht weer stralen dankzij de Mister Mill hondenborstel. 

Belangrijke functies

Met de Mister Mill slickerborstel kan je goed de vacht van je hond onderhouden. De Mister Mill staat bekend om het verwijderen van klitten en losse haren, het opfrissen en laten glanzen van de vacht. Tot slot vermindert de kans op haaruitval en vlooien door het zo nu en dan goed kammen van je hond met de prachtige hondenborstel van Mister Mill. Dankzij de rubberen handgreep heb je altijd stevige grip.

Belangrijke specificaties

Naast alle toegevoegde functies die de Mister Mill hondenborstel biedt is het ook erg fijn om te weten dat je zeker weet dat je hond fijn reageert op een hondenborstel. Daarom helpt de duurzame antislip handgreep die zorgt voor een veilige, comfortabele en effectieve borstelsessie van de vacht van je hond. De sterke borstel van Mister Mill is te gebruiken voor kleine, middelgrote en grote honden met een lange en korte vacht.

Overige kenmerken

Het is goed om te weten hoe je de vacht van je hond het best kan onderhouden, je kan de Mister Mill hondenborstel het best gebruiken met de richting van de haren van de hond. Begin altijd bij de kop en eindig bij de staart van de hond; naast dat dit erg fijn is voor hond, is dit ook voor jou als borstelaar het best. Let op: duw de borstel niet te diep in de vacht,want hiermee kan je de huid van je hond beschadigen.

2. Furminator hondenvachtkam

Furminator hondenvachtkam groot

Hoge kwaliteit

Handig in gebruik

 Duur

Furminator zorgt ervoor dat honden- en kattenvachten verzorgd worden, dankzij de mooie en hoogwaardige dierverzorgingsproducten die zij aanbieden. Dit omvat de Furminator Hondenhaarkam, die de ideale oplossing biedt voor het borstelen van je hond. Furminator hondenborstels zijn van hoge kwaliteit en erg handig voor jou en je hond in het gebruik van de borstel. Geef je huisdier de verzorging die het verdient en laat de vacht weer glanzen met de Furminator Hondenborstel.

Belangrijke functies

Met de Furminator hondenborstel verzorg je de vacht van je hond goed. Furminator staat erom bekend klitten en losse haren te verwijderen en vachten een nieuwe look te geven dankzij het mooi glad strijken van de vacht. Verklein tot slot de kans op haaruitval en vlooien door je hond af en toe te borstelen met een mooie harige hondenborstel. Dankzij het rubberen handvat heb je altijd een stevige grip.

Belangrijke specificaties

Naast alle extra’s die de borstels van Furminator bieden, is het goed om te weten dat je er zeker van bent dat ke hond goed zal reageren op borstels van hoge kwaliteit. Daarom zorgt de duurzame, slipvaste handgreep voor een veilig, comfortabel en effectief borstelproces van de vacht van je hond. De krachtige borstels van Furminator kunnen worden gebruikt voor langharige grote honden tussen de 23 en 41 kg.

Overige kenmerken

Hoe je precies de vacht van je hond moet onderhouden, is volledig afhankelijk van het ras van jouw hond en zijn voorkeuren. Zorg dat je in ieder geval de kam 1 tot 2 keer per week rond de 10 a 20 minuten per keer gebruikt op droog haar. Als je de hond borstelt met de Furminator hondenvachtkam zorg er dan voor dat je altijd met de haarrichting mee borstelt en dat je de borstel niet te diep in de vacht tegen de huid aan drukt.

3. Furminator hondenborstel

Furminator hondenborstel groot

Inclusief haar verwijderknop

Hoge kwaliteit

 Duur

Dankzij de producten van Furminator weet je zeker dat alle klitten en overbodige haren van je hond worden geelimineerd. Dankzij de Furminator hondenborstel weet je zeker dat jouw hond zijn vacht altijd kwalitatief wordt onderhouden. Geef jouw trouwe viervoeter de aandacht en liefde die hij verdient en geef hem de beste borstelervaring met de krachtige Furminator hondenborstel met verwijderknop waarmee je eenvoudig al het haar in een keer van de borstel verwijdert.

Belangrijke functies

De Furminator hondenborstel staan natuurlijk bekend als professionele hondenborstels die vaak duurder zijn dan de concurrenten borstels. Wel weet je zeker dat dankzij de Furminator hondenborstel alle klitten, viezigheid en rommeligheid uit de vacht van je hond verdwijnt. Ook voorkom je haaruitval door wekelijks je hond goed en voorzichtig te borstelen. Bij herhaalbaar gebruik van de Furminator hondenborstel zal je hond stralen als nooit tevoren.

Belangrijke specificaties

Furminator is het merk voor het elimeren en onderhouden van de vacht van je hond. Waar je altijd goed rekening mee moet houden is jou hond en zijn behoefte met betrekking tot geborsteld worden. De antislip hangreep zorgt voor veiligheid voor jou en je hond tijdens het borstelproces van zijn vacht. Alle maten Furminator hondenborstels kunnen gebruikt worden bij honden met een vacht van minimaal 5cm. 

Overige kenmerken

De exacte manier om de vacht van jouw hond te onderhouden hangt volledig af van het ras en de voorkeuren van je hond. Zorg ervoor dat je de kam minimaal 1 tot 2 keer per week ongeveer 10 tot 20 minuten op droog haar gebruikt. Als je je hond borstelt met een Furminator hondenborstel, zorg er dan voor dat je altijd richting de haren borstelt en druk de borstel niet te diep in de vacht tot op de huid.

4. Moser Slicker hondenvachtborstel

Moser Slicker hondenvachtborstel groot

Ergonomische grip

Handig in gebruik

 Geen haar verwijderknop

Met de ergonomisch verantwoorde hondenvachtborstel van Moser Slicker weet je zeker dat zowel jij als je hond de ultieme borstel ervaring hebben. De borstel van Moser is erg handig in gebruik en biedt de perfecte oplossing voor het fijn en goed kunnen borstelen van je hond. Helaas heeft de Moser borstel helaas geen haar verwijderknop, maar hierdoor is de prijs van de Moser borstel een stuk lager ten opzichte van de concurrenten.

Belangrijke functies

De Moser hondenvachtborstel is niet alleen mooi qua uiterlijk, maar ook nog eens erg handig voor het verwijderen van losse haren, vuil en klitten. De borstel van Moser moet je wel altijd uiterst secuur gebruiken. Zorg er altijd voor dat je de haren van je hond van laag tot laag borstelt voor de beste en mooiste uitkomst van de vacht. De kans op haaruitval en vlooien beperk je door regelmatig je hond te kammen met de Moser borstel.

Belangrijke specificaties

Tuurlijk heeft de Moser hele fijne en goede functies, maar naast al deze functies is de belangrijkste specificatie het feit dat de borstel een praktisch gelhandvat heeft wat zich vormt naar jouw hand. Dankzij de gelhandvat heeft de Moser borstel een ontzettend stevige en ergonomische grip tijdens het borstelen. Tot slot is de borstel erg handig in gebruik, niet alleen door de ergonomische grip, maar ook doordat de borstel verkrijgbaar is in verschillende maten voor ieder soort hond.

Overige kenmerken

Voordat je jouw hond gaat borstelen moet je altijd zeker weten dat je hond zijn vacht droog is. Zorg ervoor dat je de Moser borstel altijd met de haarrichting van je hond mee borstelt, ook moet je altijd de juiste volgorde aanhouden in het borstelen van je hond, dit doe je door te beginnen bij zijn kop en te eindigen bij zijn staart. Tot slot is het van belang dat je altijd voorzichtig en niet te hard je hond borstelt, anders kan je de huid van je hond zeer doen.

5. Activet borstel

Activet hondenborstel groot

Professionele borstel

Hoge kwaliteit

 Duurste hondenborstel

De hondenborstel van Activet is net een wat meer professionele hondenborstel, de borstel wordt vaak gebruikt in trimssalons, hierdoor bespaar je veel tijd door zelf je hond op een goede en veilige manier te borstelen. De Activet borstel gebruik je ook net iets anders vergeleken de normale hondenborstels, maar dankzij de Activet borstel weet je zeker dat de vacht en gezondheid van je hond weer gaat stralen en altijd in bloei staat.

Belangrijke functies

Activet staat bekend om hun bekende professionele borstels, de borstels zien er dan misschien niet uit als de kwalitatief beste borstels, maar zijn dit zeker wel. De borstel is geschikt voor vachten die veel klitten of vervuiling bevatten, ook de hondenbostel van Activet moet je altijd gebruiken op droog hondenvacht. Dankzij de flexibele borstelkop en de speciale onderverdeling van de stalen pinnen ontklit je zelfs de grootste klitten.

Belangrijke specificaties

Functies zijn vanzelf sprekend erg belangrijk voor een hondenborstel, maar de belangrijkste specificatie is het feit dat de borstel erg effectief gebruikt kan worden. Hierdoor weet je zeker dat jouw hond de perfect gekamde vacht heeft en jij geen last van je hand of pols hebt na het borstelen van je hond. De borstel houdt erg fijn beet aan de handvat en zorgt hierdoor voor nog meer comfort. 

Overige kenmerken

Wat betreft het verzorgen van je hond moet je de Activet borstel zeker niet dagelijks gebruiken. Gebruik de borstel hooguit één keer per week en zorg ervoor dat je de borstel niet te diep door de vacht heen duwtt. De stalen pinnen die eenvoudig klitten en viezigheid uit de vacht van jouw hond kan halen, kan anderzijds ook weer gevaarlijk zijn; zorg ervoor dat je de pinnen niet te diep in de vacht steekt en zo de huid van jouw hond veilig houdt.

Wil jij meer weten over dier producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf dier producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!