Beste hondenbench 2023

Voor alle hondenliefhebbers is een hondenbench ontzettend populair, maar er zijn zoveel verschillende soorten en maten. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf hondenbenches van 2023 te komen.

ProductScore
Adori hondenbench klein

Adori Hondenbench


Met twee openingen

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxxpet hondenbench klein

MaxxPet opvouwbare bench


Opvouwbaar

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Heavy duty hondenbencht klein

Duvo Heavy Duty


Mooi design

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Topmast hondenbench klein

Topmast hondenbench


Handig in gebruik

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Duvo Ninja draadkooi klein

Duvo Ninja draadkooi


Stevig design

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten hondenbenches zijn er?

Er zijn in Nederland veel verschillende soorten en maten hondenbenches verkrijgbaar. Daarom is het een goed idee om te bedenken welke bench geschikt is voor jouw huisdier. Het belangrijkste is hoe jouw hond zich voelt in de bench. Het gevoel dat een hond voelt bij een hondenbench is niet alleen te wijten aan de grootte van de bench, maar ook aan het soort bench dat het is. Er zijn verschillende hondenbenches van verschillende soorten materialen, denk hierbij aan plastic, metaal, hout en een combinatie van deze materialen. Ook zijn er opvouwbare benches die je altijd mee kan nemen onderweg, ook erg eenvoudig om de bench zo nu en dan van locatie te wisselen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenbench?

Naast aandacht voor het type bench, is het verstandig om bij de aanschaf van een hondenbench goed na te denken over andere belangrijke specificaties van het product. Materiaal is de eerste stap bij het kiezen van het type hondenbench, daarna is het belangrijk om goed te kijken naar andere specificaties, zoals:

– Het vergrendelingsmechanisme van de deur(en)

– De grootte van de bench (lengte, breedte en hoogte)

– Comfort die de bench met zich meebrengt

– Veiligheid van de bench voor jou en jouw hond

– Of de bench draagbaar is of niet

– Garantie op de hondenbench

Wat zijn de voordelen van een hondenbench?

Het belangrijkste voordeel aan het hebben van een bench voor jouw hond is het feit dat je hond zich overal en altijd op zijn gemak voelt in zijn eigen bench. Het maakt niet uit of het thuis in de woonkamer, slaapkamer of ergens onderweg is; jouw hond voelt zich altijd veilig en vertrouwd in zijn eigen omgeving. Zorg wel dat je weet hoe je jouw hond moet laten wennen aan een bench, niet iedere hond vindt het direct fijn om in een bench te gaan en kan hier een opgesloten gevoel van krijgen. Daarom moet je altijd zorgen dat je hond kan wennen aan zijn bench.

Nog een belangrijk voordeel aan het hebben aan een hondenbench is dat je jouw hond(en) in de bench kan plaatsen en zelf andere activiteiten kan doen. Niet iedere hond vindt het even leuk als je eromheen gaat stofzuigen, in de bench voelt de hond zich altijd fijn.

Hieronder staan een aantal tips voor het aanleren van een hond in zijn bench te gaan/blijven:

– Stuur je hond nooit voor straf naar zijn bench

– Leg in de bench een kleed of zijn eigen mand

– Lok je hond met iets lekkers (geef het pas als hij in de bench zit!)

– Als je hond gewend is aan de bench, doe dan deurtje zo nu en dan dicht (niet te lang!)

1. Adori hondenbench

Adori hondenbench groot

Met twee openingen

Opvouwbaar

 Lagere kwaliteit

De hondenbenches van Adori zijn opvouwbaar en daardoor makkelijk op te bergen en te vervoeren. Bovendien heeft de Adori hondenbench twee deuropeningen. Adori staat bekend om de productie voor dieren/hondenproducten. Zo ook de hondenbench die altijd zorgt dat jouw hond een fijn en comfortabel gevoel krijgt. Naast de bench is het mogelijk om een extra bench hoes aan te schaffen om te zorgen dat de bench altijd afgesloten kan worden als jouw hond graag ergens onder ligt.

Belangrijke functies

De Adori Bench is een 2-deurs bench en is praktisch en comfortabel. De bench is eenvoudig in en uit te klappen, zodat je hem gemakkelijk kunt dragen en verplaatsen. Aan de onderkant van de bench zit een aparte kunststof bak die je eenvoudig uit de bench haalt om schoon te maken. Ook heeft de bench afgeronde hoeken zodat je hond zich niet kan bezeren. De topcoating van de bench zorgt ervoor dat de bench niet kan roesten en hierdoor lang kwalitatief goed blijft.

Veiligheid

Dankzij de fijne afwerking van Adori weet je zeker dat zowel jij als je hond veilig in en rondom de bench kunnen zijn. Sommige benches hebben scherpe randen van de metaalbedrading, dit is bij de Adori hondenbench helemaal weggewerkt en fijn geslepen, hierdoor weet je zeker dat jij je niet schramt tegen de bench aan en dat de hond ook geen nare ervaringen in en rondom de bench krijgt.

Overige kenmerken

Je kan de Adori hondenbench in 5 verschillende maten bestellen: XS, (47 x 30 x 37 cm – vanwege de omvang met maar één deurtje) S (62 x 44 x 50 cm), M (76 x 48 x 54 cm), L (92 x 57 x 64 cm) en XL (107 x 71 x 77 cm). Kijk goed naar de grootte van jouw hond voordat je de beslissing neemt over het formaat van de bench. Dankzij het handvat bovenop de bench, kan je zowel als de in- als uitgeklapt is de bench eenvoudig dragen en vervoeren.

2. MaxxPet opvouwbare hondenbench

Maxxpet hondenbench groot

Opvouwbaar

Inclusief plaid

 Lastig werkbare sloten

Deze hoogwaardige hondenbench van MaxxPet is het perfecte toevluchtsoord voor je trouwe viervoeter. De bench geeft de hond een gevoel van geborgenheid en kan handig zijn als je voor langere tijd weg bent en niet wilt dat je hond in huis rondloopt. De opvouwbare hondenbench van MaxxPet is verkrijgbaar in 4 verschillende maten van XS tot L, hierdoor weet je zeker dat er ook een maat tussen zit voor jouw hond.

Belangrijke functies

Deze prachtige bench van MaxxPet kan worden gebruikt met puppy’s om ervoor te zorgen dat ze ’s nachts niet jouw interieur beschadigen en om thuis getraind te worden en hun eigen veilige plekje hebben. Dankzij de kunststof onderplaat weet je zeker dat je altijd een schone en frisse bench hebt, je kan de kunststof onderplaat eenvoudig verwijderen uit de bench. De bench past ook in de auto als je niet wilt dat je hond los in de kofferbak zit.

Veiligheid

De MaxxPet hondenbench is extra veilig en stevig gecreëerd voor alle soorten honden, dankzij de twee deurtjes (die je met twee vergrendel sloten vastmaakt), weet je zeker dat jouw hond altijd veilig in de kooi blijft. Ook de randen van de bench is door MaxxPet goed afgewerkt. Geen enkel van de hoekranden van de metalen bedrading is scherp, hierdoor weet je zeker dat de bench veilig is voor mens en dier.

Overige kenmerken

Je kan de MaxxPet hondenbench in 4 verschillende maten bestellen: XS, (61 x 43 x 48 cm) S (76 x 48 x 53 cm), M (91 x 57 x 64 cm) en maat L (107 x 71 x 76 cm). Kijk goed naar de maat van je hond voordat je een bench kiest. Dankzij het handvat aan de bovenzijde van de bench kun je de hondenbench in- en uitgeklapt gemakkelijk dragen en vervoeren. De vergrendeling van de deurtjes is veilig gemaakt zoals al aangegeven, maar werken niet altijd even eenvoudig.

3. Duvo Duty hondenbench

Heavy duty hondenbencht groot

Mooi design

Stevig materiaal

 Duurder dan concurrenten

Duvo streeft met haar producten naar een verbetering van de band tussen mens en dier. Dit doet Duvo niet alleen door het maken van kwalitatief diervoeding, maar ook door het maken van hondenaccessoires zoals deze prachtige Duvo Heavy Duty hondenbench. Duvo begrijpt dat een huisdier niet zomaar een dier is, maar echt een maatje. Daarom ziet Duvo een trouwe viervoeter als familie lid die net als mensen alle comfort en veiligheid verdienen.

Belangrijke functies

Het prachtige design van Duvo zorgt ervoor dat honden altijd veilig en comfortabel zitten, daarnaast is de bench ook nog eens een mooie verlenging van een mooi interieur. De Duvo Duty hondenbench is verkrijgbaar in 4 verschillende maten van M tot aan XXL. Dankzij de uitneembare kunststof onderplaat kan je de bench altijd schoon houden als je hond per ongeluk in zijn bench plast.

Veiligheid

De Duvo Duty hondenbench is extra veilig en stevig gecreëerd voor alle soorten honden. De bench heeft een mooie ronde afwerking, waardoor je zeker weet dat niemand zichzelf schramt tegen de kooi. Er zitten wieltjes aan de onderkant van de bench, waardoor je het eenvoudig kan verplaatsen. Voor extra veiligheid zit er per wiel een rem functie, zodat de kooi stevig op zijn plaats blijft staan met je hond erin.

Overige kenmerken

Je kan de Duvo Duty hondenbench in 4 verschillende maten bestellen: M, (79 x 53 x 61 cm) L (93 x 61 x 69 cm), XL (108 x 71 x 78 cm) en maat XXL (123 x 75 x 81 cm). De XXL variant van de Duvo Duty is een van de grootste hondenbenches die te verkrijgen is. Als jouw hond erg groot is, weet je zeker dat zelfs de XXL variant van de Duvo Duty geschikt is voor jouw hond.

4. Topmast hondenbench

Topmast hondenbench groot

Handig in gebruik

Goedkoop

 Roest snel

Topmast is een leverancier van betaalbare dierproducten. De producten van Topmast streven naar een uitmuntende prijs/kwaliteit verhouding. Het maakt niet uit wat voor soort (huis)dier je hebt, dankzij Topmast weet je zeker dat er binnen ieder budget wel wat te halen valt voor je dieren (zo ook voor je trouwe viervoeter). Zo ook de prachtige Topmast hondenbench die betaalbaar is, maar ook van hoge kwaliteit.

Belangrijke functies

De mooie hondenbench van Topmast zorgt ervoor dat jouw hond eenvoudig en snel in zijn bench kan, dankzij de twee (extra grote) deuropeningen, kunnen allerlei soorten honden gemakkelijk de bench betreden. De bench van Topmast is verkrijgbaar in 6 verschillebde maten. De PVC bodemplaat is eenvoudig verwijderbaar uit de bench, hierdoor kan je de onderkant van de bench altijd schoon houden. Het wordt geadviseerd om wel een plaid of mand op de PVC bodemplaat te plaaten voor extra comfort.

Veiligheid

De Topmast hondenbench is veilig gemaakt door twee vergrendel sloten te plaatsen op de twee deurtjes die op de bench zitten. Je kan de sloten eenvoudig vastmaken en ook eenvoudig weer openen. Helaas zitten er zo nu en dan wel scherpe randen aan de uitsteeksels van de metale bedrading van de kooi zelf. De bench is opvouwbaar en kan hierdoor dus gemakkelijk verplaatst en meegenomen worden. Helaas heeft de bench geen handvat om te dragen.

Overige kenmerken

Je kan de Topmast hondenbench in 6 verschillende maten bestellen: XS (49 x 33 x 41 cm), S (61 x 42 x 49 cm), M (76 x 45 x 52 cm), L (92 x 57 x 64 cm), XL (107 x 69 x 76 cm) en XXL (121 x 76 x 82 cm). Maat XS is te klein voor twee deurtjes, vandaar dat de XS variant van de Topmast hondenbench maar één deurtje aan de kooi heeft zitten.

5. Duvo Ninja draadkooi

Duvo Ninja draadkooi groot

Stevig design

Ruime schuifdeur

 Onderplaat van plastic

Met haar producten werkt Duvo aan het verbeteren van de verbinding tussen mens en dier. Dit doet Duvo niet alleen door hoogwaardige diervoeding te maken, maar ook door hondenbenodigdheden. Naast de knappe derde plaats Duvo Duty is er een even mooie maar goedkopere versie van de Duvo, de Ninja Edition. Verkrijgbaar in zes verschillende maten, de Duvo Ninja is betaalbaar in vergelijking met de luxe Duty-modellen.

Belangrijke functies

Het stevige design van de Duvo Ninja zorgt ervoor dat je zeker weet dat de bench op z’n plek blijft zitten, ook weet je zeker dat je hond geen fratsen uithaalt in en rondom de kooi. De onderplaat is van plastic gemaakt, de bench heeft een opvouwfunctie en dankzij het handvat weet je zeker dat je de bench eenvoudig verplaatst of meeneemt. Ondanks de plastic onderplaat is de rest van de metalen draden van hoge kwaliteit.

Veiligheid

De Duvo Ninja hondenbench is extra veilig en stevig gecreëerd voor alle soorten honden. De bench heeft mooie en robuuste hoekbeschermers, waardoor je zeker weet dat niemand zichzelf schramt tegen de kooi. Aan de zijkant van de bench zit een schuifdeur, waardoor de gebruiksvriendelijkheid nog beter is. De gepatenteerde schuifdeur is geschikt voor in kleine ruimtes of tijdens het vervoeren van de hond. Verder zorgen de vergrendel sloten voor extra veiligheid.

Overige kenmerken

Je kan de Duvo Ninja editie in 6 verschillende maten bestellen: XS (56 x 33 x 41 cm), S (61 x 46 x 53 cm), M (76 x 53 x 61 cm), L (91 x 61 x 69 cm), XL (107 x 71 x 79 cm) en tot slot maat XXL (122 x 76 x 84 cm). Alle verschillende maten hebben twee verschillende openingen naar de bench toe. Naast het stevige design staat Duvo bekend om het maken van gebruiksvriendelijke producten, ook de Duvo Ninja voldoet hieraan!

Wil jij meer weten over dier producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf dier producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!