Beste GPS tracker dieren 2023

Een GPS tracker is heel handig om altijd in de gaten te houden waar jouw huisdieren naartoe gaan. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
Apple AirTag GPS tracker klein

Apple AirTag GPS tracker


Goedkope GPS tracker

9,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Tractive honden GPS tracker klein

Tractive GPS tracker


Mooi design

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Nuvance dieren GPS tracker klein

Nuvance dieren tracker


Groot bereik

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Weenect klein

Weenect


Sterke GPS tracker

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Invoxia huisdier GPS tracker klein

Invoxia tracker


Gebruiksvriendelijke app

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat is de beste GPS tracker voor een hond en kat?

De Apple AirTag is een geavanceerde GPS-tracker voor je hond of kat. Je kan het gebruiken om de exacte locatie van jouw huisdieren te bepalen en hun dagelijkse activiteiten te volgen. Je moet de GPS tracker zelf aan de halsband van de hond bevestigen. De tracker weegt slechts 36 gram en is 100% waterdicht. Zonder maandelijkse kosten gaat de batterij tot 1 jaar mee en is deze eenvoudig zelf te vervangen. Apple Tag werkt echter alleen op Apple-telefoons. Als je meer dan één hond hebt, kun je een set van 4 kopen voor extra bulk korting.

Waarom zou je een ​​kat of een hond volgen?
Helaas worden er in Nederland wekelijks meerdere katten en honden vermist. We gaan vaak van het ergste uit, maar soms hangt de hond of kat gewoon ergens in de buurt rond. Dankzij de GPS-tracker weet je precies waar je hond of kat is en kan je hem vinden.

Zijn GPS-trackers gevaarlijk voor honden en katten?
Nee, het dragen van een GPS-tracker is niet gevaarlijk voor jouw huisdier. Trackers kunnen ook bijdragen aan jouw eigen veiligheid. Als je huisdier in de problemen zit, sturen sommige GPS-trackers een noodoproep naar jou. Zodat jij jouw huisdier kan oppikken.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een GPS tracker voor mijn huisdier?

Een GPS-tracker is een apparaat dat wordt gebruikt om iets, iemand of een object te volgen met behulp van wereldwijde positioneringssystemen. Dit apparaat is de afgelopen jaren populairder geworden, vooral omdat het mensen helpt hun huisdieren in de gaten te houden.

Er zijn veel GPS-trackers op de markt en ze variëren in kwaliteit, eigenschappen, prijs en grootte. Dus voordat je er een koopt, moet je rekening houden met de volgende factoren:

Grootte: sommige mensen willen een klein apparaat omdat ze er geen last van hebben als het aan de halsband van hun huisdier hangen. Anderen geven de voorkeur aan een grotere GPS tracker die aan hun huisdier kan worden bevestigd.

Prijs: de prijs van de GPS-tracker is afhankelijk van de functies, zoals de levensduur van de batterij en de signaalsterkte.

Kenmerken: De duurdere modellen bieden meer functies, zoals app-compatibiliteit en geofencing-mogelijkheden die jou kunnen helpen uw huisdier te vinden als het verdwaalt of wegloopt van huis.

Levensduur batterij: een goede GPS-tracker heeft een langere levensduur dan een minder goede GPS tracker. Let goed op de levensduur van de batterij maar kijk ook goed naar de kosten en mogelijkheid om een batterij te vervangen.

Wat zijn de voordelen van een GPS tracker voor mijn huisdier?

Een GPS-tracker voor jouw huisdier is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je te allen tijde weet waar jouw maatje is. Het kan je ook helpen ze te vinden als ze verdwalen.

Met een GPS-tracker voor je huisdier kan je hun locatie volgen, zodat je altijd weet waar ze zijn. Je kunt het ook gebruiken om ze te vinden als ze verdwalen.

Als je op zoek bent naar een manier om ervoor te zorgen dat jouw huisdier altijd veilig is, dan is een GPS-tracker een uitstekende optie.

1. Apple Airtag – Bluetooth tracker

Apple AirTag GPS tracker groot

Goedkopere GPS tracker

Zoek Mijn-functie

 Alleen voor iOS

Dankzij de Apple AirTag hoef je niet lang te zoeken naar je huisdier. Nadat je de Apple AirTag hebt uitgepakt bevestig je de tag aanvoudig aan de halsband van je huisdier en jij kan altijd zien waar je kat of trouwe viervoeter uithangt. Via de Zoek Mijn-functie kan je alle Apple apparaten en locaties van mede Apple eigenaren zien (nadat dit gedeeld is). Ook met AirTag kan je via de Zoek Mijn-functie inzien.

Belangrijke functies

Als je AirTag in de buurt is, kan je iPhone je er direct naartoe begeleiden met nauwkeurige zoekmogelijkheden. Ingebouwde UWB-technologie laat precies zien waar en hoe ver je AirTag gaat. De AirTag stuurt een beveiligd Bluetooth-signaal naar apparaten in het Zoek mijn-netwerk voor ontvangst en jouw locatie wordt van iCloud naar je telefoon verzonden. Vervolgens kun je de locatie op de kaart bekijken in de Zoek mijn app. Het hele proces is anoniem en versleuteld om uw privacy te beschermen. Het werkt zo efficiënt dat u zich tijdens het gebruik van de AirTag geen zorgen hoeft te maken over de batterijduur of het dataverbruik.

Gebruiksgemak

De locatiegegevens en geschiedenis worden nooit op de AirTag zelf opgeslagen. Het apparaat dat de locatie van de AirTag levert, blijft ook anoniem en die locatiegegevens zijn end-to-end versleuteld. AirTag is ontworpen om ongewenste tracking te blokkeren. Als de AirTag van iemand anders in jouw bezittingen verschijnt, zal jouw iPhone zien dat je deze bij je hebt en jij hiervan op de hoogte wordt gesteld. Met een druk op de knop verbind je de AirTag met je iPhone.

Opties

De AirTag gaat tot 1 jaar mee op een standaard, eenvoudig vervangbare batterij. De gekoppelde iPhone waarschuwt je wanneer je de batterij moet vervangen. Als je hond om zijn halsband een AirTag heeft en hij gaat in een plas rollen, geen probleem want de AirTag is waterdicht. Tot slot is er nog een leuke feature. Als je een AirTag koopt, kun je zelfs de initialen van je trouwe viervoeter of kat laten graferen in de AirTag.

2. Tractive honden GPS tracker

Tractive honden GPS tracker groot

Mooi design

Sterke GPS tracker

 Abonnementskosten

Door de Tractive honden GPS tracker weet je altijd waar jouw trouwe viervoeter is. Naast het tracken van je hond kan je ook altijd al zijn activiteiten op de voet volgen. Naast dat Tractive uitblinkt met de honden GPS tracker, biedt Tractive ook genoeg andere GPS trackers aan, zoals katten GPS trackers en normale GPS trackers. Tot slot wordt de Tractive honden GPS tracker wordt als zeer goed ervaren gebruikers van de GPS tracker voor hun huisdier.

Belangrijke functies

Tractive heeft de GPS tracker ontworpen voor alle soorten honden, zo is de honden GPS tracker verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Dankzij de live modus kan je elke stap van je hond tracken en krijg je om de 3 seconde een locatie update. Naast dat je precies weet waar je hond is kan je ook altijd zien waar je hond is geweest, dankzij de geschiedenis van de tracker kan je precies achterhalen waar je hond met vrienden, familie of de hondenoppas is geweest.

Gebruiksgemak

Dankzij de Tractive honden tracker weet je zeker dat je hond nooit zomaar kan ontsnappen. De tracker biedt de optie om een virtuele omheining op te stellen, als je hond uit de tuin verdwijnt; krijg je direct een melding dat je hond uit zijn ‘veilige zone’ is. Het gebruiksgemak wordt nog meer positief bevordert door de gratis app van Tractive die te downloaden is voor iOS, Android en web app.

Opties

Tuurlijk ziet de Tractive honden tracker er niet alleen mooi uit op je hond, zo is de tracker ook nog eens erg handig. Je kan de GPS tracker bijna op iedere halsband en hondentuig, ook wel zo fijn om te weten dat de GPS tracker water- en schokbestendig is. De GPS tracker is super handig en mooi voor alle soorten honden, wel moet je het ervoor over hebben om maandelijkse abonnementskosten te betalen voor de GPS tracker, daarom adviseren wij op plek 1 de Apple AirTag.

3. Nuvance dieren GPS tracker

Nuvance dieren GPS tracker groot

Groot bereik

Handig in gebruik

 Korte batterijduur

Nuvance staat bekend om heel veel verschillende elektronica producten, zo ook deze dieren GPS Tracker die ontzettend ver bereik heeft en ontzettend makkelijk in gebruik is. Met de huisdier GPS tracker volg je eenvoudig en nauwkeurig je huisdier tot op 5 meter afstand. De mini tracker is ingebouwd in de halsband zodat uw hond er geen last van heeft. In tegenstelling tot andere GPS-trackers heeft deze tracker een SOS-functie.

Belangrijke functies

Zoals al aangegeven heeft de Nuvance dieren tracker een SOS waarbij er drie ingestelde telefoonnummers kunnen worden gecontacteerd in geval van nood. Naast de SOS-functie heeft de GPS tracker een live tracking app, met spraakbediening, een veiligheidszone en heb je inzage in de geschiedenis van jouw trouwe viervoeter zijn activiteiten. Ook is de Nuvance GPS tracker waterbestendig, wel handig als ook de hond naar buiten moet door de regen.

Gebruiksgemak

Qua gebruiksgemak zit het wel goed met de Nuvance dieren tracker, de GPS tracker zorgt dat al jouw zorgen worden afgenomen over wat er kan gebeuren met jouw trouwe viervoeter. De batterijduur hoort tussen de 5 en 10 dagen te zijn, wel is dit de verwachte batterijduur van de GPS tracker in de energie besparingsmodus. Ook weet je dat je overal en altijd jouw huisdier kan volgen, dit kan via een app, SMS en een web-app.

Opties

De belangrijkste optie die de Nuvance dieren tracker met zich meebrengt is de SOS-functie. Je weet altijd dat als er iets aan de hand is met jouw trouwe viervoeter, dat je altijd gealarmeerd kan worden. Nog een fijne optie die Nuvance biedt bij deze prachtige en gebruiksvriendelijke GPS tracker is het feit dat je een melding krijgt als de batterij onder de 20% komt, zo kan je altijd live jouw hond of kat volgen!

 

4. Weenect

Weenect groot

Sterke GPS tracker

Makkelijk in gebruik

 Abonnementskosten

Weenect is een frans merk in de markt van GPS-trackers. Voor ieder gezinslid is er wel een soort tracker, van kinderen tot ouderen en van honden tot katten. Dankzij de Weenect GPS tracker weet jij altijd waar de dierbare personen om jou heen zich bevinden. De service die Weenect aanbiedt is verkrijgbaar in heel Europa, het maakt dus niet uit of je jouw dierbare verliest in je thuisland of wellicht op vakantie, dankzij Weenect kan jij diegene altijd terugvinden.

Belangrijke functies

De Weeenect is een GPS tracker voor specifiek voor honden, gelukkig heeft de tracker geen afstandslimiet dankzij de sterke tracker en weet je zeker dat je altijd kan zien waar jouw hond zich bevindt. Op de Weenect zit ook een waarschuwingsfunctie, als jouw hond uit de safe zone komt krijg je hier een melding van en kan je anticiperen voordat je hond helemaal wegloopt. 

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de Weenect is goed, er zit een geschiedenis- en activiteiten tracker op. Als je met jouw hond in het bos aan het wandelen bent en je ziet hem ineens niet meer, kan je altijd live zien waar die is en waar die geweest is. Gelukkig en logischerwijs is de tracker waterdicht en heeft een accuduur van ongeveer 72 uur. Je kan eenvoudig de app van Weenect downloaden op iOS en Android apparaten. 

Opties

Wat betreft voordelen zit je wel goed met de Weenect dieren tracker. Het enige nadeel is dat je voor de Weenect GPS tracker een abonnement moet afsluiten om de live locatie van de GPS tracker te kunnen volgen. Dit abonnement is wel redelijk duur, maar wordt goedkoper naar jouw betaalvoorkeuren. Zo krijg je redelijk wat korting als je direct voor 1 of 3 jaar vooruitbetaald. De leukste optie is de bel, je kan jouw hond conditioneren dat als hij de bel hoort; hij bepaald gedrag vertoont.

 

5. Invoxia huisdier GPS tracker

Invoxia huisdier GPS tracker groot

Gebruiksvriendelijke app

Duidelijke GPS locatie

 Geen live locatie

Met de Invoxia tracker weet je zeker datje goed zit. Invoxia levert producten in elektronica en biedt met de Invoxia huisdier tracker de juiste veiligheid en geborgenheid die jij nodig hebt. De tracker werkt goed voor zowel honden en katten en heeft een track & trace systeem. De tracker geeft een GPS locatie aan tussen ongeveer 5 en 80 meter, hierdoor weet je zeker dat je altijd in de buurt van jouw verdwaalde hond of kat kan komen.

Belangrijke functies

Dankzij de gebruiksvriendelijke app en duidelijke GPS locatie weet je zeker dat je altijd snel en eenvoudig je verloren huisdier terug kunt vinden. De app stuurt een bericht wanneer de tracker in beweging is en geeft elke 5 a 10 minuten de locatie van jouw huisdier aan. Helaas heeft de Invoxia tracker geen live locatie, hierdoor kan je niet live zien waar de GPS tracker zich bevindt, maar krijg je een indicatie van waar in de buurt hij of zij is.

Gebruiksgemak

Zoals al eerder aangegeven heeft de Invoxia tracker een ontzettend fijne en gebruiksvriendelijke app. De app is gratis te downloaden en is verkrijgbaar voor iOS en Android. Volgens een test van de consumentenbond blijkt de tracker niet alleen een stuk goedkoper te zijn, maar ook eenvoudiger in gebruik (en daardoor gebruiksvriendelijker). Natuurlijk is de GPS tracker van Invoxia ook waterdicht, wel zo handig in het regenachtige Nederland.

Opties

De tracker wordt geleverd met drie jaar gratis gebruik van de app. Na drie jaar krijg je via de app een melding of je nog gebruik maakt van de locatiegegevens van de tracker, als je hiervan na drie jaar gebruik wilt blijven maken moet je een abonnement nemen. Via de vriendelijke app krijg je notificatie voor acties die voortkomen uit de tracker, je kan zelf bepalen welke notificaties je wel en niet wilt ontvangen.

 

Wil jij meer weten over dieren producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf dier producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!