Beste dashcam 2023

Een dashcam is een ideaal product om jouw auto altijd veilig te houden, maar welke dashcam is het best voor mijn auto? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit en specificaties meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
AZDome M10 Pro dashcam klein

AZDome M10 Pro


4K videokwaliteit

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


AyeCam Dashcam Pro klein

AyeCam Pro


Nachtvisie

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Nordväl DC102 klein

Nordväl DC102


Time-lapse opname

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Nince klein

Nince Dashcam


Full HD videokwaliteit

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Qumax Dashcam klein

Qumax Dashcam


Goedkoopste dashcam

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat zijn de voordelen van een dashcam?

Met een dashcam heb je bij een ongeval altijd bewijs van de gang van zaken. Je kan dankzij een dashcam de beelden aan de verzekeringsmaatschappij en/of de politie meegeven als bewijs in geval van een ongeluk. In Rusland is het zelfs verplicht om een ​​camera in je auto te hebben, terwijl je in het Engeland korting kan krijgen op je autoverzekering als je een camera in je auto hebt. In de Benelux is een dashcam niet verplicht maar worden ze wel gewaardeerd door verzekeringsmaatschappijen. Daarom worden ze steeds populairder. Een dashcam kan je dus gebruiken voor bewijslast in geval van een ongeluk. Nog een leuk voordeel van een camera in de auto is dat veel dashcams beeldopname maken (zoals jij dit wilt), hierdoor kan je altijd jouw road-trip opnemen via foto’s, video’s en time-lapses.

Naast dat je alleen een camera voor de voorkant van je auto hebt, zijn er veel modellen die naast de camera voor het voorzicht ook een achteraanzicht camera leveren. De achteraanzicht dashcam is direct ook een achteruitrij camera voor als je deze niet in je auto hebt zitten. Wij zijn van mening dat je altijd bewijslasten van de voor- en achterkant moet kunnen aanleveren, vandaar dat wij alleen de dual dashcams benoemen in dit artikel.

Wat zijn de belangrijkste functionaliteiten van een dashcam?

Het assortiment dashcams wordt steeds groter. Dit maakt je keuze steeds moeilijker. We leggen je de verschillende specificaties uit die genoemd worden in de dashcam specificaties, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Nachtvisie

Camera’s met nachtzicht zijn voorzien van infrarood led lampjes. Als je vaak in het donker rijdt, is het zeker aan te raden om een ​​camera met infrarood led aan te schaffen. De nachtzichtafstand staat vermeld in de specificatie. Infrarood LED’s in de autocamera zorgen voor heldere beelden, ook als je in het donker rijdt.

Beeldresolutie 

Verschillende camera’s schieten in HD 720P, Full HD 1080P of 2K en 4K. De 4K megapixel camera is een high-end dashcam. Dit komt door de hoogste kwaliteit. Afbeeldingen zijn helder en duidelijk en kentekenplaten zijn altijd leesbaar. We raden je aan om in ieder geval een full HD dashcam aan te schaffen. Het prijsverschil is niet enorm en dankzij Full HD weet je zeker dat je altijd een scherp beeld hebt.

Kijkhoek

Bij iedere dashcam wordt aangegeven wat de kijkhoek is van de lens van de camera in de dashcam. Hoe groter de lenshoek is, hoe meer breder het kijkoppervlakte van de dashcam rijkt. Veel dashcams hebben een kijkhoek van rond de 140 – 150 graden, een kijkhoek van 170 graden is een groothoeklens.

Fotofunctie

Ondanks dat elke dashcam een camera heeft ingebouwd, betekent dit niet meteen dat de dashcam ook een fotofunctie heeft. Als jij graag foto’s wilt kunnen nemen van het beeldmateriaal van je dashcam, kan je het best een dashcam aanschaffen met de fotofunctie.

Parkeermodus

De meeste dashcams hebben parkeermodus ingebouwd. De parkeermodus zorgt ervoor dat als de auto geparkeerd staat en tegen je auto aanrijdt, de camera de aanrijding automatisch opneemt. Deze beelden worden opgeslagen in de veilige modus (G-Sensor). Ons advies is om altijd de parkeermodus te activeren voor het geval dat iemand jouw auto aanrijdt als de auto stilstaat.

G-sensor

De G-sensor zorgt ervoor dat beelden worden vastgelegd en opgeslagen in een apart gedeelte van de geheugenkaart zodra er een schok wordt gevoeld. Dus als de afbeeldingen automatisch worden overschreven, worden die afbeeldingen nog steeds opgeslagen en bewaard in het geval van een botsing. Soms is de G-sensor te gevoelig en voelt het alsof hij geraakt is, houd de opgeslagen beelden in de gaten.

Looprecording

Looprecording is dat de nieuwe beelden oudere beelden overschrijden als de geheugenkaart vol is. Hierdoor weet je zeker dat jouw camera altijd aan blijft en de meest recente beelden blijft opslaan.

Zijn er regels voor het hebben van een dashcam?

In Nederland is een dashcam niet verplicht, maar wel toegestaan. Beeldmateriaal kan gebruikt worden als bewijsmateriaal, dit is aan de rechter om te besluiten. Indien je beelden van je dashcam wilt publiceren moet je in Nederland altijd rekening houden met de privacy van personen die identificeer zijn op je beelden. Dit komt door de AVG wetgeving. In Rusland is een dashcam verplicht voor iedere auto en in sommige landen is het hebben van een dashcam weer verboden. Voor de specifieke reglementen per land met betrekking tot het hebben van een dashcam, kan je dit raadplegen op de volgende pagina van de anwb.

1. AZDome M10 Pro dashcam

AZDome M10 Pro dashcam groot

4K videokwaliteit

Meerdere opties

Duurder dan concurrenten

AZDome is een van ’s werelds toonaangevende merken voor dashcams. AZdome heeft een breed assortiment high-end en goedkope dashcams om elke bestuurder de dashcam te geven die hij nodig heeft. Volgens ANWB is de AZDome M10 Pro de beste dashcam onder de €200 euro in 2020. De beeldkwaliteit van de AZDome M10 Pro is haarscherp 4K, hierdoor krijg je altijd de beste beeldkwaliteit op deze dashcam.

Beeldfuncties

De AZDome M10 Pro heeft een haarscherpe 4K-resolutie dankzij de nieuwste Novatek 96660-chip. De sensor in de camera schiet 4K met 24 fps. De Novatek-chip in de dashcam zorgt voor betrouwbaarheid en een uitstekende heldere beeldkwaliteit. Dankzij HDR-technologie zijn beelden onder alle weersomstandigheden goed zichtbaar. De horizontale kijkhoek is 150 graden. Met de M10 Pro van AZDome kun je 18 MP foto’s maken, zodat je altijd prachtige roadtripfoto’s kunt maken!

Geheugen

De AZDome M10 Pro wordt geleverd met een 128 GB Samsung EVO Micro SD-kaart, zodat je zeker weet dat je genoeg geheugen hebt om ieder beeldmateriaal te bekijken. De dashcam heeft een ingebouwde looprecording, dus als je dashcam meer dan 128 GB aan beeldmateriaal opneemt, overschrijft het nieuwe beeldmateriaal het oudste beeldmateriaal.

Extra functies

Naast loop recording, scherpe beelden en ruim voldoende geheugen heeft de AZDome M10 Pro nog veel meer extra’s. De lens in de camera heeft beeldstabilisatie, dit betekent dat het beeld van de camera altijd scherp en recht is. De dashcam heeft ook een parkeermodus, nachtmodus en G-sensor. Ten slotte heeft het GPS-functionaliteit en een touchscreen-display.

Productinformatie

De dashcam van AZDome M10 Pro bestaat uit een front dash cam (AZDome M10 Pro 4K Touch), een SD-kaart (Samsung EVO 128 gb), een achteruitrijcamera en een 3-draads continue voeding. Dit is het complete pakket van AZDome. Als jouw auto bijvoorbeeld al een achteruitrijcamera heeft, kan je ook losse onderdelen bestellen. De dashcam wordt aangedreven door de sigarettenaansteker van de auto. AZDome biedt op de M10 Pro 2 jaar fabrieksgarantie.

 

2. AyeCam Pro

AyeCam Dashcam Pro groot

Nachtvisie

 Goedkoop

Lagere beeldkwaliteit

AyeCam is een van de beste dashcam merken. AyeCam heeft een breed scala aan hoogwaardige en goedkope camera’s om elke bestuurder de dashcam te geven die hij nodig heeft. Bespaar jezelf het gedoe van vele discussies bij ongelukken en verzamel bewijs met een hoogwaardige AyeCam-dashcam. AyeCam dashcam Pro biedt dashcams met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Beeldfuncties

AyeCam Dashcam Pro heeft een resolutie van 1080P en een grote lenshoek van 170 graden. Dit maakt deze dashcam niet alleen geschikt voor auto’s maar ook voor vrachtwagens. De beeldfunctie heeft ook ingebouwd nachtzicht, zodat je zeker bent van een helder beeld, of het nu licht of donker is. Helaas heeft dit AyeCam-model geen ingebouwde fotomogelijkheden.

Geheugen

AyeCam Pro accepteert microSD-kaarten van tussen de 4 tot 32 GB. De camera zelf wordt geleverd met een 32 GB microSD-kaart. De AyeCam Pro heeft geen ingebouwde looprecording, waardoor je zelf in de gaten moet houden wanneer je geheugen vol is. Als jouw interne geheugen vol is, moet je beeldmateriaal van de SD-kaart verwijderen of een nieuwe SD-kaart plaatsen.

Extra functies

Naast de scherpe beelden van de AyeCam Pro biedt deze dashcam meer dan alleen scherpe en brede beelden. De lens van de camera heeft ingebouwde beeldstabilisatie, wat belangrijk is voor auto’s, maar vooral voor vrachtwagens. De dashcam heeft ook een ingebouwde G-sensor. Tot slot heeft de AyeCam Pro een automatisch opnamesysteem, als je de auto start, start de camera direct. Zo voorkom je dat je vergeet om hem aan te zetten en bij een ongelukje geen beeldmateriaal hiervan te hebben.

Productinformatie

Het AyeCam Pro-product combineert een camera aan de voorkant, een achteruitkijkcamera, een oplaadkabel, een standaard en een micro SD-kaart van 32 GB. Als jouw auto bijvoorbeeld al een achteruitrijcamera heeft, kan je ook losse onderdelen bestellen. De dashcam wordt voorzien van stroom door de sigarettenaansteker van de auto. AyeCam wordt geleverd met 1 jaar fabrieksgarantie.

3. Nordväl DC102

Nordväl DC102 groot

Time-lapse opname

4K videokwaliteit

 Duurder dan concurrenten

Nordväl wil je leven innovatiever, gemakkelijker en leuker maken. Net als jij is Nordväl gepassioneerd door slimme technologie en zijn ze altijd op zoek zijn naar innovatieve apparaten die je leven op een betaalbare manier kunnen verrijken. Vandaar dat de Nordväl dashcam is een super kwalitatief product is, die voorzien is van alle gemakken op technologisch gebied. Met de Nordväl camera ben je altijd voorzien van de mooiste time-lapse beelden van jouw roadtrip.

Beeldfuncties

De Nordväl DC102 heeft een resolutie van 4K UHD en een kijkhoek van 140 graden. De fotofunctie is ingebouwd in de beeldfunctie van de Nordväl DC102. Er is ook een ingebouwde time-lapse-functie waarmee je van elke roadtrip een prachtige time-lapse kunt maken. Ook is beeldstabilisatie in de lens ingebouwd voor een steviger en recht beeld. Ook heeft dit model een ingebouwde nachtmodus voor optimaal zicht in licht en donker.

Geheugen

De Nordväl DC102 is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Varianten met 12, 32 en 64 GB geheugen. De Nordväl DC102 heeft ingebouwde looprecording, zodat je nieuwste opnamen altijd worden opgeslagen als je SD-kaart vol is. Door de looprecording maakt het aantal GB opslagruimte van de dashcam eigenlijk niet veel uit. Ook al heb je maar 12 GB geheugen, alsnog wordt al het nieuwe beeldmateriaal opgeslagen.

Extra functies

Naast de ontzettend scherpe beelden van de Nordväl DC102 heeft deze camera nog veel fijnere features. Zo heeft de camera ingebouwde wifi en gps. De camera heeft ook een ingebouwde G-sensor. De frontcamera is 90 graden draaibaar, zodat je zelf het gewenste beeld kunt creëren. Het belangrijkste slimme kenmerk van dit model is H.265 HEVC-videocompressie. Deze toevoeging zorgt ervoor dat alle afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn, maar het beeldmateriaal dat het document is, wordt gecomprimeerd om bij elke opname zo min mogelijk ruimte op de SD-kaart in te nemen.

Productinformatie

De Nordväl DC102 wordt geleverd met 4K-camera’s voor en achter, micro SD-kaart (afhankelijk van het model dat je kiest), 12V-voedingskabel, extra voedingskabel voor de achteruitrijcamera, kabelbeheertool en 3M-tape voor aansluiting. Daarom wordt de dashcam aangesloten via het 12V-netsnoer in de sigarettenaansteker van de auto. Nordväl biedt 2 jaar fabrieksgarantie.

4. Nince Dashcam

Nince groot

Full HD videokwaliteit

Goedkoop

 Onduidelijke handleiding

Nince dashcam is een ideale dashcam voor in de auto en vrachtwagen. De camera heeft een sublieme opnamehoek van 170 graden, voor extra breed beeldmateriaal. Voor het allerbeste zicht met deze camera, kan je de dashcam het best plaatsen bij de achteruitkijkspiegel. Dankzij de Full HD videocamera weet je zeker dat alle beelden niet alleen scherp, maar ook altijd duidelijk zal zijn.

Beeldfuncties

De videoresolutie van Nince is Full HD en de opnamehoek is 170 graden. Dankzij de ingebouwde fotofunctie kan je altijd foto’s maken met de dashcam beelden. De nachtmodus zorgt ervoor dat er altijd beelden van hoge kwaliteit worden opgenomen, of het nu donker of licht is. Dankzij het Full HD beeld van de dashcam, kan je altijd hele mooie foto’s maken en weet je zeker dat alle beelden die je maakt, van goede kwaliteit zijn.

Geheugen

Er wordt een micro SD geheugenkaart van 32 GB geleverd bij de Nince dashcam. De Nince dashcam heeft een ingebouwde looprecorder, hierdoor weet je zeker dat je geheugen nooit vol komt te zitten en je altijd beelden van de weg kan opslaan. Praktisch gezien maakt de looprecording het mogelijk dat je altijd de nieuwste beelden op de dashcam opgeslagen krijgt.

Extra functies

De Nince dashcam heeft veel additionele toevoegingen naast het kernproduct van de camera van de auto te zijn. De lens van de camera heeft ingebouwde beeldstabilisatie, voor extra goed en vast beeldmateriaal. Ook heeft de camera een ingebouwde parkeermodus en natuurlijk een G-sensor. Als de motor van de auto gestart wordt, start het camerasysteem ook direct.

Productinformatie

In de verpakking van dit prouct kan je een Full HD dashcam, een houder, een autolader, een micro SD kaart (32 GB) en een achteruitij camera terugvinden. Nince biedt op de camera’s die zij maken een fabrieksgarantie van 1 jaar. Met de dashcam van Nince weet je zeker dat het beeldmateriaal altijd scherp is, ook overdag past de WDR functie de scherpte van het daglicht op de beelden aan.

5. Qumax Dashcam

Qumax Dashcam groot

Goedkoopste dashcam

Parkeermodus

 Aansluiten achtercamera

Qumax maakt hoogwaardige kwaliteitscamera’s tegen een betaalbare prijs. Zo heeft Qumax ook de duale dashcam ontworpen voor een betaalbare prijs met een mooi en goed uitstralend design. Het is de complete universale camera set die voor en achter de auto altijd in de gaten houdt, ook als de auto geparkeerd staat. Tevens is dit ook de goedkoopste dashcam die wij jou adviseren.

Beeldfuncties

De Qumax dashcam heeft een Full HD camera met een lenshoek van 170 graden. Het product van Qumax is ingebouwd met een hoogwaardig IPS-display, waarop je alle beelden in hoog contrast terug kan kijken. De beeldfunctie heeft ook ingebouwde nachtvisie, zodat je dashcam ook gewoon in de avond/nacht blijft werken. De achtercamera van de Qumax is waterdicht (IP68). De dashcam van Qumax is eenvoudig te monteren op ieder soort auto.

Geheugen

De Qumax is compatibel met een micro SD kaart van maximaal 32GB. Qumax heeft in het product ook een looprecorder ingebouwd, hierdoor kan de dashcam altijd je meest recente beelden opslaan. Ook kan je ervoor kiezen om de SD kaart te vervangen als de oude SD kaart vol staat met beeldmateriaal. Wij adviseren om na een ongeluk direct de beelden op te slaan, hierna kan de looprecorder de oudere beelden verwijderen voor ruimte voor nieuw beeldmateriaal.

Extra functies

Natuurlijk is de Qumax een scherp geprijsde camera voor in de auto, met een Full HD waardig beeldkwaliteit. Zo heeft Qumax ook ingebouwde beeldstabilisatie, een wijdhoeklens voor de achtercamera van 140 graden, een G-sensor en tot slot een automatisch opstartsysteem. Zo weet je zeker dat je altijd al het beeldmateriaal op de weg opgeslagen wordt, ook als je ‘vergeet’ de dashcam aan te zetten.

Productinformatie

Qumax dashcam levert een goedkope maar toch kwalitatieve dashcam aan. Zo wordt er een dashcam met zuignap geleverd, een achter camera en aansluitkabels. Hierdoor weet je zeker dat je voor een betaalbare prijs zowel voor als achter super goed zicht hebt en houd op jouw auto. Alle camera’s en accessoires zijn eenvoudig te monteren, het kost hooguit een kwartier. Als je ergens niet uitkomt tijdens het monteren, kan je altijd de gebruiksaanwijzing van Qumax raadplegen.

Wil jij meer weten over auto producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf auto producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!