Beste wasmachine 2024

Wasmachines zijn erg belangrijk, met zoveel verschillende wasmachines raak je snel het overzicht kwijt. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit en specificaties meegenomen om tot de beste vijf wasmachines van 2023 te komen.

ProductScore
badgeSamsung WW90T554AAW

Samsung WW90T554AAW


groen + icoonEnergiebesparend

9,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeBosch WGG14407NL

Bosch WGG14407NL


groen + icoonWaterverbruik n.a.v. gewicht was

9,3Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeMiele WSD 323 WCS

Miele WSD 323 WCS


groen + icoonLange levensduur

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeBeko WTV8716XWWST

Beko WTV8716XWWST


groen + icoonSteamcure: voor vlekken

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeHaier HW90-B14959U1 – I-Pro Series 5<br />

Haier HW90-B14959U1 - I-Pro Series 5


groen + icoonStille wasmachine

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten wasmachines zijn er?

Er zijn verschillende soorten wasmachines beschikbaar, waaronder:

Voorlader wasmachines: Dit zijn de meest voorkomende soorten wasmachines die je in huishoudens tegenkomt. Ze hebben een deur aan de voorkant en de trommel draait horizontaal om de kleding schoon te maken.

Bovenlader wasmachines: Deze wasmachines hebben een deur aan de bovenkant en de trommel draait verticaal om de kleding schoon te maken. Ze zijn compacter en kunnen handig zijn als je minder ruimte hebt voor een wasmachine.

Was-droogcombinatie: Dit is een combinatie van een wasmachine en een droger in één apparaat. Hiermee kun je zowel je kleding wassen als drogen zonder dat je de was hoeft te verplaatsen.

Mini wasmachines: Deze wasmachines zijn kleiner dan de standaardmodellen en zijn handig voor kleine huishoudens of als je weinig ruimte hebt.

Er zijn nog andere soorten wasmachines beschikbaar, maar dit zijn de meest voorkomende.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wasmachine?

Bij het kopen van een wasmachine zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Allereerst is de capaciteit van de wasmachine belangrijk; deze moet passen bij de grootte van je huishouden. Daarnaast is de energie-efficiëntie belangrijk, omdat dit op de lange termijn geld kan besparen op je energierekening. Ook de centrifugesnelheid is van belang, omdat dit bepaalt hoe droog je wasgoed uit de wasmachine komt. Het geluidsniveau kan ook een factor zijn, vooral als de wasmachine in de buurt van een slaapkamer staat. Verder is het handig om te kijken naar de verschillende programma’s die beschikbaar zijn en hoe deze passen bij jouw wensen en behoeften. Tot slot is de prijs van belang, omdat wasmachines in prijs kunnen variëren afhankelijk van de functies en de kwaliteit van de machine.

Door rekening te houden met deze factoren, kun je een wasmachine kiezen die past binnen jouw behoeften.

1. Samsung WW90T554AAW – Wasmachine

Samsung WW90T554AAW WasmachineGroen plus icoonEnergiebesparend

Groen plus icoonAddwash optie

oranje min icoon Volume toon

De Samsung WW90T554AAW behoort tot de top vijf beste wasmachines op de markt vanwege zijn indrukwekkende functionaliteit en prestaties. Met een capaciteit van 9 kg is deze wasmachine perfect voor middelgrote tot grote huishoudens. Dit maakt de wasmachine niet alleen goed voor je kleding, maar ook voor het milieu. Bovendien beschikt de Samsung WW90T554AAW over Smart Control-technologie, waardoor je de wasmachine op afstand kunt bedienen met je smartphone. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de wasmachine starten terwijl je op je werk bent, waardoor je waardevolle tijd bespaart. De energie-efficiëntieklasse van A+++ zorgt ervoor dat de wasmachine zuinig omgaat met energie, waardoor je bespaart op je energierekening. Al deze functies maken de Samsung WW90T554AAW een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en hoogwaardige wasmachine.

Belangrijke specificaties

De Samsung WW90T554AAW beschikt over een aantal belangrijke specificaties die het een van de beste wasmachines op de markt maken. Zo heeft deze wasmachine een energie-efficiëntieklasse van A+++, wat betekent dat het energieverbruik laag is en je dus geld kunt besparen op je energierekening. Daarnaast beschikt deze wasmachine over een maximale centrifugesnelheid van 1400 rpm, waardoor je kleding snel en efficiënt wordt gedroogd.De wasmachine heeft ook een EcoBubble-functie, waarmee je kleding op een lage temperatuur kunt wassen zonder dat dit ten koste gaat van de schoonmaakprestaties. Deze functie is niet alleen goed voor je kleding, maar ook voor het milieu. De wasmachine is uitgerust met Smart Control, waardoor je deze op afstand kunt bedienen met je smartphone. Zo kun je de wasmachine vanuit de andere kamer of zelfs vanuit je werk inschakelen. Dit alles maakt de Samsung WW90T554AAW een van de beste wasmachines op de markt.

2. Bosch WGG14407NL

Bosch WGG14407NLgroen plus icoonWaterverbruik n.a.v. gewichtgroen plus icoonRuime trommeloranje min icoon Geen stoomfunctie
De Bosch WGG14407NL behoort tot de top vijf van beste wasmachines en is een echte topper in zijn categorie. Met zijn uitstekende wasprestaties en de nieuwste technologieën is deze wasmachine een betrouwbare keuze voor het wassen van je kleding. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze wasmachine populair is bij huishoudens over de hele wereld. De Bosch WGG14407NL heeft een aantal unieke eigenschappen die hem onderscheiden van andere wasmachines en de prestaties aanzienlijk verbeteren. In dit artikel zullen we deze specificaties in meer detail bespreken, zodat je een beter beeld krijgt van wat deze wasmachine te bieden heeft.

Belangrijke specificaties

De Bosch WGG14407NL heeft een capaciteit van 9 kg en is uitgerust met de EcoSilence Drive-motor, wat betekent dat deze wasmachine zeer stil is tijdens het wassen. Bovendien heeft de wasmachine een energieklasse van A+++ -30%, wat betekent dat deze zeer energiezuinig is en tot wel 30% minder energie verbruikt dan vergelijkbare wasmachines. De wasmachine beschikt ook over verschillende programma’s, waaronder een allergieplus-programma, dat pollen en stof uit de kleding verwijdert. De VarioPerfect-functie biedt ook de mogelijkheid om de wasprestaties te optimaliseren door te kiezen voor een kortere wastijd of een lager energieverbruik. De Bosch WGG14407NL heeft ook een startuitstel-functie, die het mogelijk maakt om het begin van de wascyclus uit te stellen, wat handig is voor het wassen van kleding tijdens daluren.

3. Miele WSD 323 WCS – Wasmachine

Miele WSD 323 WCS wasmachine

groen plus icoonLange levensduur

groen plus icoonSoftcare trommel

oranje min icoon Prijzig

De Miele WSD 323 WCS is een van de beste wasmachines op de markt en behoort tot de beste vijf vanwege zijn uitstekende prestaties en duurzaamheid. Met zijn capaciteit van 8 kilogram en geavanceerde functies, is deze wasmachine een uitstekende keuze voor huishoudens van gemiddelde grootte die op zoek zijn naar een betrouwbare wasmachine. De krachtige en energiezuinige motor zorgt voor een efficiënte wasbeurt en de CapDosing-technologie biedt optimale bescherming voor verschillende soorten stoffen. Met de stoomfunctie en EcoBubble-technologie is de Miele WSD 323 WCS ook ideaal voor mensen met allergieën of voor mensen die extra hygiëne willen bij het wassen van hun kleding. Kortom, als u op zoek bent naar een hoogwaardige wasmachine die betrouwbaar, duurzaam en efficiënt is, dan is de Miele WSD 323 WCS een uitstekende keuze.

Belangrijke specificaties

Deze wasmachine heeft een capaciteit van 8 kilogram en beschikt over een energie-efficiënte motor die zorgt voor een krachtige en grondige reiniging van uw wasgoed. Met de CapDosing-technologie kunt u wasmiddel en wasverzachter eenvoudig doseren en de automatische beladingsherkenning zorgt ervoor dat de wasmachine altijd de juiste hoeveelheid water en energie gebruikt voor elke wasbeurt. De PowerWash 2.0-technologie zorgt ervoor dat uw wasgoed grondig wordt gereinigd en de stoomfunctie biedt extra hygiëne en verwijdert allergenen en bacteriën uit uw kleding. De EcoBubble-technologie zorgt voor een betere verdeling van het wasmiddel en een grondigere reiniging van uw wasgoed, terwijl de SoftCare-trommel uw kleding beschermt tegen beschadiging. Kortom, de Miele WSD 323 WCS is een indrukwekkende wasmachine met tal van geavanceerde functies die ervoor zorgen dat uw wasgoed perfect schoon wordt en beschermd blijft. 

4. Beko WTV8716XWWST

beste wasmachine Beko WTV8716XWWST groen plus icoonSteamcure: voor vlekkengroen plus icoonEnergiebesparend oranje min icoon Geen Addwash functie
Daarnaast heeft de Beko WTV8716XWWST Steamcure een energielabel van A+++, wat betekent dat deze wasmachine niet alleen efficiënt is in het reinigen van uw kleding, maar ook zeer energiezuinig is. Al deze eigenschappen maken de Beko WTV8716XWWST Steamcure een van de beste wasmachines op de markt. De Beko WTV8716XWWST Steamcure is een van de meest geavanceerde wasmachines op de markt en biedt een efficiënte en zorgvuldige reiniging van uw kleding. De Steamcure technologie gebruikt stoom om uw kleding op een zachte manier te reinigen en kreukels te verminderen. Dit resulteert in een betere uitstraling en langere levensduur van uw kleding. Bovendien beschikt de Beko WTV8716XWWST Steamcure over AquaWave trommeltechnologie, die uw kleding op een zachte manier behandelt en beschermt tegen beschadiging tijdens het wassen.

Belangrijke functies

De Beko WTV8716XWWST Steamcure heeft een laadvermogen van 8 kilogram en een centrifugesnelheid van 1600 toeren per minuut. Deze wasmachine heeft ook een stoomfunctie waarmee uw kleding efficiënt kan worden gereinigd en kreukvrij kan worden gehouden. Met de AquaWave trommeltechnologie worden kledingstukken op een zachte manier behandeld en wordt de levensduur van kleding verlengd. Daarnaast heeft de wasmachine ook een AutoDosing-functie, die ervoor zorgt dat de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter wordt gedoseerd voor elke wasbeurt.De Beko WTV8716XWWST Steamcure is ook voorzien van een groot aantal programma’s, waaronder een speciaal programma voor sportkleding, een programma voor babykleding en een programma voor donkere was. Met de startuitstelfunctie kunt u de wasmachine op elk gewenst moment starten en de resterende tijd wordt op het display weergegeven. Met een geluidsniveau van 51 decibel tijdens het wassen en 73 decibel tijdens het centrifugeren is deze wasmachine ook nog erg stil in gebruik. 

5. Haier HW90-B14959U1 – I-Pro Series 5

Haier HW90-B14959U1 – I-Pro Series 5
groen plus icoonStille wasmachinegroen plus icoonMooi design oranje min icoon Lade is niet zelfreinigend
De Haier HW90-B14959U1 – I-Pro Series 5 is een van de beste wasmachines op de markt en biedt een geweldige combinatie van functies en prestaties. Deze wasmachine is ontworpen met de nieuwste technologie en beschikt over geavanceerde functies die uw waservaring gemakkelijker en efficiënter maken. Met een capaciteit van 9 kg en een toerental van 1400 tpm, is deze wasmachine perfect voor gezinnen van verschillende groottes. De Haier HW90-B14959U1 – I-Pro Series 5 heeft een A+++ energielabel, wat betekent dat deze wasmachine zeer energiezuinig is en u geld bespaart op uw energierekening. Het is daarom geen verrassing dat deze wasmachine deel uitmaakt van de top vijf wasmachines op de markt.

Belangrijke specificaties

Een belangrijke specificatie van de Haier wasmachine is de Direct Motion-technologie die ervoor zorgt dat de machine minder onderhoud nodig heeft. Deze technologie maakt gebruik van een motor die rechtstreeks op de trommel is gemonteerd en dus minder onderdelen bevat die kunnen slijten of breken. Hierdoor kan de wasmachine efficiënter en stiller werken. Daarnaast heeft de wasmachine een slimme trommel met kussentjes die de kleding tijdens het wassen beschermt tegen beschadiging. De trommel heeft een capaciteit van 9 kg en is geschikt voor grote wasbeurten. Bovendien zorgt de slimme sensortechnologie ervoor dat de wasmachine automatisch de juiste hoeveelheid water en wasmiddel bepaalt op basis van de belading, waardoor verspilling van water en wasmiddel wordt voorkomen. Al deze functies maken de Haier wasmachine niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam en gemakkelijk in gebruik.

Wil jij meer weten over huis&tuin producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf huis- & tuin producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!