Beste robotstofzuiger 

Robotstofzuigers zijn ontzettend populair, maar wat is nou de beste robotstofzuiger? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit en specificaties meegenomen om tot de beste vijf robotstofzuigers van 2024 te komen.

ProductScore
badgeBlaupunkt XBOOST BPK-VCBB1XB

Blaupunkt XBOOST BPK-VCBB1XB


Groen plus icoonMet dweilfunctie

9,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeiRobot Roomba i7+ i7558

iRobot Roomba i7+ i7558


Groen plus icoonBedienbaar via app

9,3Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeSamsung Jet Bot+

Samsung Jet Bot+


Verwijderen van huisdierharen

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeBlaupunkt Bluebot XTREME

Blaupunkt Bluebot XTREME


Groen plus icoonMet dweilfunctie

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


badgeAnodex robotstofzuiger

Anodex robotstofzuiger


Groen plus icoonWeinig geluid

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat is het verschil tussen een normale stofzuiger en een robotstofzuiger?

Een gewone stofzuiger is een handmatig bediend apparaat dat wordt gebruikt om stof en vuil van vloeren op te zuigen. Het vereist dat de gebruiker het apparaat vasthoudt en naar verschillende locaties in de kamer verplaatst om het schoon te maken. Sommige veelgebruikte stofzuigers hebben extra functies, zoals verschillende zuigstanden, roterende borstels voor het losmaken van vuil en verschillende soorten mondstukken.

Een robotstofzuiger daarentegen is een apparaat dat kan worden geprogrammeerd om een kamer of gebied schoon te maken zonder handmatige tussenkomst. Het heeft sensoren en algoritmen die zelfstandig kunnen bewegen en obstakels kunnen vermijden tijdens het stofzuigen. Sommige robotstofzuigers hebben extra functies, zoals een virtuele kaart van de kamer die het apparaat gebruikt om efficiënt te navigeren, of een app waarmee gebruikers het apparaat op afstand kunnen bedienen.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de robotstofzuiger automatisch werkt en geen handmatige bediening vereist.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kopen van een robotstofzuiger:

Zuigkracht: Controleer de zuigkracht van de robotstofzuiger om er zeker van te zijn dat deze voldoende krachtig is om al het vuil en stof op te zuigen.

Batterijduur: Kijk naar de batterijduur van de robotstofzuiger. Deze varieert vaak van 60 tot 120 minuten, afhankelijk van het model. Zorg ervoor dat de batterijduur voldoende is om je hele huis schoon te maken.

Navigatie: De navigatie van de robotstofzuiger is ook belangrijk. De meeste moderne modellen zijn uitgerust met slimme sensoren die de stofzuiger helpen om obstakels te vermijden en efficiënt te navigeren. Sommige modellen hebben zelfs een kaartfunctie waarmee je de robotstofzuiger kunt laten weten welke delen van het huis hij moet schoonmaken en welke niet.

Geluidsniveau: Het geluidsniveau van de robotstofzuiger kan variëren van model tot model. Als je huisdieren of kinderen hebt, wil je misschien een stillere stofzuiger overwegen.

Filters: Controleer de filters van de robotstofzuiger om er zeker van te zijn dat ze van goede kwaliteit zijn en het stof en vuil goed kunnen opvangen.

Prijs: Ten slotte moet je rekening houden met de prijs van de robotstofzuiger. Over het algemeen geldt dat duurdere modellen meer functies hebben, maar het is belangrijk om te bedenken welke functies je echt nodig hebt voordat je een beslissing neemt.

1. Blaupunkt XBOOST BPK-VCBB1XB

Blaupunkt XBOOST BPK-VCBB1XB robotstofzuigerGroen plus icoonGeschikt voor alle vloeren

Groen plus icoonMet dweilfunctie

Oranje min icoon Langere oplaadtijd

De Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB is een zeer capabele robotstofzuiger met indrukwekkende specificaties. Een van de belangrijkste kenmerken van de Bluebot XBOOST is de XBOOST-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de robotstofzuiger krachtiger zuigt dan zijn concurrenten en zelfs de kleinste stofdeeltjes opzuigt. Met de Blaupunkt Bluebot Robotstofzuiger zorg je ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet.

Belangrijke specificaties

De XBOOST technologie zorgt ervoor dat de Bluebot XBOOST krachtiger zuigt dan zijn concurrenten en in staat is om zelfs de kleinste stofdeeltjes op te zuigen. De Bluebot XBOOST heeft een batterijduur van 120 minuten, waardoor hij grote oppervlakken kan stofzuigen zonder dat hij tussendoor hoeft op te laden. Met de app kun je de robotstofzuiger op afstand bedienen en schema’s instellen. De Bluebot XBOOST heeft slimme navigatie waardoor hij efficiënt kan stofzuigen en obstakels kan vermijden. Wat ook erg fijn is aan de robotstofzuiger Bluebot XBOOST, is dat hij automatisch terug keert naar zijn laadstation om op te laden als de batterij bijna leeg is. Met een geluidsniveau van maar 59 dB weet je zeker dat je de robotstofzuiger stil is. Tot slot heeft de Bluebot XBOOST robotstofzuiger een stembedieningsfunctie en is compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa, waardoor je de robotstofzuiger met je stem op afstand kunt bedienen. 

2. iRobot Roomba i7+ i7558

iRobot Roomba i7+ i7558 Robot StofzuigerGroen plus icoonBedienbaar via appGroen plus icoonSlimme robotstofzuigerOranje min icoon Heeft geen dweilfunctie
De iRobot® Roomba® i7+ i7558 is een geavanceerde robotstofzuiger die is ontworpen om het stofzuigen van uw huis eenvoudiger en efficiënter maakt. Met verschillende voordelen ten opzichte van andere robotstofzuigers is deze slimme robotstofzuiger van iRobot de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige stofzuiger. Ten eerste maakt de iRobot® Roomba® i7+ i7558 gebruik van de nieuwste technologie om uw huis schoon te maken. Met de krachtige zuigkracht en een geavanceerd filtersysteem om ervoor te zorgen dat al het stof en vuil wordt opgevangen. Bovendien heeft hij een slim navigatiesysteem om je huis schoon te maken zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ten tweede biedt de iRobot® Roomba® i7+ i7558 handige functies die stofzuigen nog gemakkelijker maken. Zo bedien je de robotstofzuiger via een app op je smartphone en stel je gemakkelijk een schema in zodat hij je huis automatisch schoonmaakt wanneer het jou uitkomt.

Belangrijke specificaties

De iRobot® Roomba® i7+ i7558 beschikt over een krachtige zuigkracht, vandaar dat de robotstofzuiger alle stof en vuil efficiënt kan opzuigen. Het filtersysteem zorgt ervoor dat het apparaat ideaal is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Ook heeft de robotstofzuiger de beschikking over een navigatiesysteem waarmee het apparaat efficiënt door je huis kan navigeren. Wanneer de robotstofzuiger terugkeert naar het laadstation, wordt het vuil automatisch geleegd in een zak die tot 30 keer kan worden gevuld. Met de app-besturing kan de robotstofzuiger worden bediend via de iRobot HOME-app op je smartphone. Hiermee kan je schema’s instellen, reinigingsopdrachten geven en de status van de robotstofzuiger in de gaten houden. Met de Wall-barrières kan je bepaalde gebieden in je huis afschermen. Tot slot herkent de slimme robotstofzuiger verschillende kamers. Dankzij de “iAdapt® 3.0 Navigation with vSLAM® technology” kan de robotstofzuiger de kamers in je huis herkennen en onderscheiden.

3. Samsung Jet Bot+

Samsung Jet Bot+ robotstofzuiger

Groen plus icoonVerwijderen van huisdierharen

Groen plus icoonBedienbaar via app

oranje min icoon Maakt veel geluid

De Samsung Jet Bot+ is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een slimme, efficiënte en capabele robotstofzuiger. Hij maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de reiniging te optimaliseren en heeft een strak design dat in elk interieur past. Daarnaast heeft Jet Bot+ een unieke eigenschap die andere robotstofzuigers niet hebben: de roterende borstelkop kan zelfs hoeken schoonmaken. Daarnaast is deze robotstofzuiger de beste voor huisdierharen.

Belangrijke specificaties

Een van de belangrijkste specificaties van de Samsung Jet Bot+ is de batterij van 5.300 mAh, die tot 200 minuten meegaat. Dit betekent dat de stofzuiger tot 200 vierkante meter kan stofzuigen op één lading. Bovendien heeft Jet Bot+ een geavanceerd filtersysteem dat tot 99,999% van de stofdeeltjes opvangt. Een andere belangrijke specificatie zijn de camera sensoren waarmee de Jet Bot+ zijn omgeving in kaart kan brengen. Hierdoor verplaatst de Jet Bot+ zich moeiteloos van kamer naar kamer en bereikt hij eenvoudig alle hoeken. Ook heeft de robotstofzuiger een slimme app waarmee je de robotstofzuiger op afstand kunt bedienen. De app geeft ook inzicht in het reinigingsproces en geeft aan wanneer filters of borstels vervangen moeten worden. Ben je op zoek naar een betrouwbare robotstofzuiger om je huis grondig en efficiënt schoon te maken, dan is de Samsung Jet Bot+ zeker een aanrader.

4. Blaupunkt Bluebot XTREME

Blaupunkt Bluebot XTREME robotstofzuiger beste groen plus icoonMet dweilfunctiegroen plus icoonBeschikt over tijdsschema oranje min icoon Langste oplaadtijd
De Blaupunkt Bluebot XTREME is naast de BOOST variant ook een zeer kwalitatieve robotstofzuiger met indrukwekkende specificaties. Blaupunkt staat bekend om het produceren van goede robotstofzuigers die zelfs de kleinste stofdeeltjes detecteren en opzuigen. De Blaupunkt Bluebot XTREME is sterker en beter dan de BOOST variant, maar daardoor natuurlijk ook duurder in zijn prijs. Desondanks weet ook de XTREME variant voor te komen in de beste vijf robotstofzuigers. Met Blaupunkt weet je een ding zeker: je huis is altijd schoon!

Belangrijke functies

Ten eerste heeft de Bluebot XTREME een motor met een vermogen van 2000 Pa, waardoor het in staat is om vuil en stof effectief te verwijderen. Dit maakt de stofzuiger ideaal voor huishoudens met huisdieren of mensen die last hebben van allergieën. Daarnaast heeft de Bluebot XTREME een batterijduur van 120 minuten, waardoor het grote oppervlakken kan reinigen zonder tussentijds op te laden. Als de batterij bijna leeg is, keert de stofzuiger automatisch terug naar het oplaadstation. Het navigatiesysteem van de Bluebot XTREME is ook geavanceerd en maakt gebruik van verschillende sensoren en een kaart die de omgeving van de stofzuiger analyseren. Dit maakt het mogelijk voor de stofzuiger om efficiënt te bewegen en obstakels te vermijden. Verder heeft de Bluebot XTREME een stofzuigercontainer van 600 ml. Het heeft ook een HEPA-filter dat 99,97% van de deeltjes uit de lucht filtert, waardoor de luchtkwaliteit in huis altijd optimaal is.

5. Anodex robotstofzuiger

Anodex robotstofzuiger beste getestgroen + icoonWeinig geluidgroen + icoonGoedkoopste robotstofzuiger Oranje - icoon Moet wennen aan de ruimte
Robotstofzuigers zijn tegenwoordig steeds populairder vanwege hun handige functies en tijdbesparende voordelen. De Anodex robotstofzuiger is een van de beste opties op de markt en biedt een reeks geavanceerde functies om het schoonmaken van uw huis gemakkelijker te maken. Waarom is de Anodex robotstofzuiger een van de beste opties op de markt? Ten eerste heeft deze stofzuiger een krachtige motor die efficiënt stof en vuil kan opzuigen. Bovendien is het uitgerust met een geavanceerd filtersysteem dat helpt om de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren. Ten slotte heeft het een gebruiksvriendelijke interface en kan het worden bediend met een eenvoudige app op uw smartphone en is het de goedkoopste variant in de markt.

Belangrijke functies

De Anodex robotstofzuiger is voorzien van een motor met een zuigkracht van 2000 Pa, wat ervoor zorgt dat hij gemakkelijk stof en vuil kan opzuigen. Deze zuigkracht is vergelijkbaar met andere hoogwaardige robotstofzuigers op de markt. Daarnaast is de Anodex robotstofzuiger geschikt voor het stofzuigen van verschillende vloertypes, waaronder tapijten, hardhouten vloeren en tegelvloeren. Het apparaat past zich automatisch aan de ondergrond aan en past de zuigkracht aan. Dankzij het geavanceerde filtersysteem weet je zeker dat de Anodex robotstofzuiger alle fijnstof en allergenen verwijdert. Het filtersysteem bestaat uit een primaire filter en een HEPA-filter, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit. De Anodex robotstofzuiger heeft een batterijduur van maximaal 120 minuten. Als de batterij bijna leeg is, keert de robotstofzuiger automatisch terug naar zijn oplaadstation. Tot slot maakt de Anodex het minste geluid van alle benoemde robotstofzuigers.  De stofzuiger produceert slechts 55 decibel, wat vergelijkbaar is met een normaal gesprek.

Wil jij meer weten over huis & tuin producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste huis- & tuin producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!