Beste draagzak 2023

Een draagzak is niet alleen fijn om je kind eenvoudig te verplaatsen, maar het is ook nog eens ergonomisch verantwoord. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf draagszakken te komen.

ProductScore
Tula Free to Grow draagzak klein

Tula Free to Grow draagzak


Hoge kwaliteit

9,6Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak klein

Deryan Pack Luxe ergonomische draagzak


Ergonomisch

9,2Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Tula Explore draagzak klein

Tula Explore draagzak


Fijne stof

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Goldbaby Star 3.0 draagzak klein

Goldbaby Star 3.0 draagzak


Goedkoop

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Ergobaby Omni 360 klein

Ergobaby Omni 360


Makkelijk in gebruik

8,6Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat zijn de voordelen van een draagzak?

Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om hun kind te dragen via een draagzak. Het dragen van je kind in een drager biedt meerdere voordelen op, vandaar dat de draagzak ook zo populair is. Het grootste voordeel is het feit dat jouw kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid krijgt als je hem of haar draagt via een drager, hij of zij ligt namelijk tegen je aan. Ook ligt jouw kind in een gunstige houding waardoor jouw kind minder vaak huilt. Tot slot heb jij altijd je handen vrij, je kan dus je kind dragen maar tegelijk ook bezig zijn met beide handen. Los van deze voordelen biedt een drager een extra band tussen ouder en kind. Door het dichtbij je kind dragen tegen jouw lichaam aan, voelt je kind zich altijd veilig, fijn en vertrouwd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een draagzak?

Wanneer je op zoek bent naar een drager om te kopen, kom je al snel tot de conclusie dat er veel verschillende draagzakken op de markt zijn om uit te kiezen. Er zijn dus veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van een zak. Controleer eerst altijd of de draagzak ergonomisch is. Deze zorgen er niet alleen voor dat uw kind een gezonde houding aanhoudt, maar kunnen ook een positieve invloed hebben op uw draagcomfort als ouder.

Houd bij het kopen van een zak altijd rekening met de mogelijkheden en maten die de draagzak biedt. Met andere woorden, naast je kindje kun je gemakkelijk bijvoorbeeld ook extra spullen meenemen via de drager (extra vak). Let ook goed op het maximale draagvermogen van de draagzak. Als je wat nauwkeuriger kijkt naar varianten met een maximaal draagvermogen tot 20 kg, dan weet je zeker dat je je baby lang kunt dragen met de draagzak. Ten slotte is het belangrijk om naar de specificaties van de draagzak te kijken om de houding van je kind te bevorderen, dus een drager met hoofdbescherming is vooral goed voor je kind.

Vanaf wanneer tot wanneer kan mijn kind in een draagzak?

Het maximale draagvermogen van elk-draagzak wordt weergegeven door de producent. Meestal is het maximale gewicht ongeveer 20 kg. De praktijk leert dat kinderen vanaf de geboorte kunnen worden gedragen via een draagzak, tot ongeveer drie-vier jaar oud. Sommige ouders blijven vaak na deze leeftijd een draagzak (actief) gebruiken.

Zo kun je je kindje op een ergonomische manier dragen via een draagzak. Controleer altijd of wanneer je jouw kind in de draagzak doet, je kind voldoende adem krijgt en niet met zijn gezicht in de draagzak geplet wordt. Doorgaans worden kinderen onder de 2 jaar meestal op de buik gedragen en vanaf 2 jaar kan de draagzak op de rug worden gebruikt.

1. Tula Free to Grow draagzak

Tula Free to Grow draagzak groot

Hoge kwaliteit

Comfortabel

 Duur

Het merk Tula is ontstaan ​​door een vader die bij de geboorte ban zijn kind een ergonomische drager wou hebben. Zo ontstond het machtige merk Tula, bekend om zijn unieke en vrolijke ontwerpen in het streven naar een ergonomische draaghouding. Dit is inclusief Tule Free to Grow, dat ervoor zorgt dat de draagzak meegroeit met de grootte van je kind. Ook biedt Tule Free to Grow veel comfort voor ouders en kinderen en is de zak gemaakt van hoge kwaliteit.

Belangrijke functies

De bekendste drager van Tula is de Free to Grow. Dit is een zak die is gemaakt van 52% Flax linnen en 48% gekamd katoen, hierdoor biedt deze draagzak heel veel comfort en is die ergonomisch verantwoord voor zowel ouder als kind. De Free to Grow drager van Tule groeit mee met je kind, doordat de rugband in de breedte en lengte verstelbaar is. De Free to Grow zak is in drie verschillende standen te gebruiken.

Belangrijke specificaties

De Tula Free to Grow is verkrijgbaar in maar liefst 43 verschillende kleuren, hierdoor is er altijd wel een passende zak bij jouw style. Het minimale aanbevolen gewicht om je kind te dragen via deze draagzak is 3,2 kg, het maximale gewicht is 20 kg. De Tula Free to Grow is een buik en rugdrager. De zak weegt 1,2 kg, dit is niet veel maar hier moet je wel rekening mee houden als je ook je kind nog in de draagzak moet dragen. 

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het belangrijkste aspect bij het dragen en verplaatsen van je kind in een zak. De Tula Free to Grow is een draagzak die gebruikt kan worden als je kind tussen de 3 en 20 kg weegt. Als je kind minder of meer weegt dan de aanbevolen aantal kilo’s adviseren wij om je kind niet meer via de zak te dragen. Het dragen van een kind via een draagzak wordt tot 2 jaar altijd op de buik gedaan en vanaf 2 jaar kan je jouw kind op je rug dragen via de zak.

2. Deryan Pack Luxe ergonomische zak

Deryan Pack Luxe Ergonomische draagzak groot

Ergonomisch

Goedkoop

Na lange tijd oncomfortabel

Voor degenen die denken dat het vasthouden van een baby onpraktisch is, hebben nog nooit gehoord van de zak van Deryan. Naast mooie draagzakken maakt Deryan zelf nog meer vakantiebenodigdheden voor jou en je kinderen. Deryan-producten zijn ontworpen om een ​​veilige en plezierige tijd met uw kind te hebben. Dit omvat de ergonomische zak Deryan Pack Luxe, die ook wordt geleverd met opbergvakken, zodat je naast het dragen van je kinderen ook je spullen mee kunt nemen op reis of onderweg.

Belangrijke functies

Deryan staat bekend om zijn kinderproducten die het leven eenvoudiger maken, zo ook deze bekende Deryan Pack Luxe die ergonomisch verantwoord is. De draagzak heeft verschillende opbergvakjes en groeit mee met de lengte van jouw kind. De draagzak van Deryan is comfortabel en veilig voor zowel jou als je kleintje. Je kan de Deryan draagzak dragen zoals jij wilt; als buikdrager, rugdrager of als heupdrager. 

Belangrijke specificaties

De Deryan Pack Luxe ergonomische zak is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. Het minimale aanbevolen gewicht van jouw kind voor het gebruiken van de draagzak is 3 kg en het maximale gewicht is 20 kg. De draagzak zelf weegt maar 775 gram, heel licht dus. De zak van Deryan is compact opvouwbaar en je kan de draagzak uitwassen. Tot slot zit er aan de zak ook een beschermend mutsje tegen regen en zon. Hierdoor zit jouw kind altijd comfortabel. 

Veiligheid

Wat betreft veiligheid adviseert Deryan om jouw kind tussen 3 en 6 maanden te plaatsen in de draagzak in de wieg positie. Tussen 6 en 12 maanden zittend aan de voorkant. Vanaf 12 maanden kan je jouw kind via de heupdrager of op je rug plaatsen in de draagzak. De draagzak biedt extra veiligheid door de gewatteerde schouderriemen, beenriemen en heupriemen. Tot slot zijn de gespen ontzettend sterk voor de ultieme veiligheid.

3. Tula Explore draagzak

Tula Explore draagzak groot

Fijne stof

Handig in gebruik

 Duur

Tula staat al op nummer 1 van de beste vijf draagzakken, maar op nummer drie verdient Tula het ook om met de Explore zak te komen. Tula staat voor veiligheid en het ergonomisch dragen van je kind via een draagzak. Zo ook de Tula Explore draagzak die comfortabel is door de fijne stof, erg handig in gebruik en verstelbaar is. Dankzij Tula Explore kan je jouw kind ook met zijn hoofdje naar voren plaatsen in de zak. Krijgt hij of zij een leuk beeld bij de wandeling.

Belangrijke functies

Naast de bekende Free to Grow draagzak van Tula, heeft ook de Explore draagzak een hoop fijne functies die zorgen voor een ideale zak. De Explore kan worden versteld door drukknoopjes in de tailleband en is eenvoudig om aan te trekken en je kind te plaatsen. Je kan jouw kind via de Explore op drie manieren plaatsen; buik tegen buik, op de rug en met het gezichtje naar voren op de buik.

Belangrijke specificaties

De Tula Explore is verkrijgbaar in 43 kleuren, daarom weet je zeker dat er een mooi en leuk design voor jou tussen zit. Het minimale aanbevolen gewicht van je kind moet 3,2 kg zijn en mag maximaal 20 kg zijn om te plaatsen in deze draagzak. De zak zelf weegt 1,1 kg en is hiermee 0,1 kg lichter dan de Free to Grow variant. De Tula Explore is biologisch afbreekbaar en daarom milieuvriendelijk.

Veiligheid

Het allerbelangrijkste van het aankopen van een zak is de veiligheid, daar is de Explore variant dan ook op voorbereid. De draagzak is eenvoudig aanpasbaar en de heupriem en zakje aan de voorkant zijn gewatteerd. Het innovatieve rugpand was verstelbaar is in 3 breedtes en 2 hoogtes zorgt voor nog meer veiligheid, omdat jouw kind altijd goed in de draagzak plaats kan nemen.

4. Goldbaby Star 3.0

Goldbaby Star 3.0 draagzak groot

Goedkoop

Comfortabel voor kind

 Na lange tijd oncomfortabel

Goldbaby is gespecialiseerd op het gebied van eenvoudige maar ook praktische babyproducten voor onderweg. De series van Goldbaby zijn Europees kwalitatief goed bevonden. Zo weet je zeker dat je bij Goldbaby altijd verzekerd bent van veiligheid, comfort en kwaliteit. Zo ook de Goldbaby Star 3.0 drager die verkrijgbaar is in 16 verschillende kleuren. De draagzak staat in lijn met waarin Goldbaby gespecialiseerd is.

Belangrijke functies

De Goldbaby Star 3.0 is een premium drager die je op veel manieren kunt gebruiken. Zo is de zitbreedte verstelbaar zodat je kindje altijd ergonomisch (in de M-stand) zit. De draagzak is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 20 kg. Zo heb je jarenlang plezier van deze praktische drager. De draagzak is eenvoudig in gebruik en kan met slechts vier klikken worden geïnstalleerd. Daarnaast kan de draagzak op een laag programma in de wasmachine gewassen worden.

Belangrijke specificaties

De Goldbaby Star 3.0 is verkrijgbaar in 16 kleuren, vandaar dat er altijd wel een kleur bij zit die past bij jou. Je kan de drager op de volgende manieren gebruiken; als heupdrager, rugdrager en buikdrager. Bij deze drager zit ook een gratis opbergtas ter waarde van 15 euro, zodat je altijd de draagzak kan opbergen in een mooie tas. Ook is de zak extra gewatteerd bij de benen. Aan de tas zit ook een slaapmutsje ter bescherming of als extra neksteun van jouw kleintje.

Veiligheid

Zoals al eerder aangegeven voldoen alle producten van Goldbaby aan de Europese veiligheidsnormen. Zo ook de Goldbaby Star 3.0, de draagzak is extra stevig gemaakt door de riemen die aan de zak zitten. Dankzij de extra gewatteerde schouderriem en heupbandje, weet je zeker dat je kind altijd heel comfortabel en veilig in de drager zit. De ergonomische drager is gemaakt van baby vriendelijk katoen en is gecertificeerd. 

5. Ergobaby Omni 360

Ergobaby Omni 360 groot

Makkelijk in gebruik

Comfortabel

 Duur

Ergobaby garandeert aan alle jonge ouders dat babyproducten ook ergonomisch verantwoord zijn, zo ook de Ergobaby Omni 360 draagzak. Dankzij deze geweldige drager kan je baby deel uitmaken in de ergonomische drager van alles wat jij meemaakt. Bij de Omni 360 drager variant van Ergobaby hebben ze rekening met iedereen zijn of haar smaak gehouden, daarom is de draagzak in maar liefst 35 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Belangrijke functies

Ergobaby Omni 360 is een premium drager die je op veel manieren kunt gebruiken. De zak is gemaakt van 100% premium katoen, dus ook qua materiaal prettig. De drager is geschikt voor kinderen van 3,2 tot 20 kg. Hierdoor heb je jarenlang plezier van deze praktische zak. De drager is eenvoudig in gebruik en heeft vier verschillende ergonomische draagposities. Bovendien kan de drager in de machine gewassen worden op het laagste wasprogramma.

Belangrijke specificaties

De Ergobaby Omni 360 is verkrijgbaar in 35 kleuren, vandaar dat er altijd wel een kleur bij zit die past bij jou. Je kan de drager op de volgende manieren gebruiken; als heupdrager, rugdrager en buikdrager. Ook is de zak extra gewatteerd bij de benen. Aan de drager zit ook een aanpasbaar kapje voor de zon en/of regen. Je kan de Ergobaby Omni 360 al gebruiken van jongs af aan zonder verklein kussen, dit komt door het unieke velcro-systeem.

Veiligheid

Zoals al eerder aangegeven voldoen alle producten van Ergobaby aan alle veiligheidsnormen. Zo ook de Ergobaby Omni 360, deze drager heeft dankzij de extra gewatteerde schouderriemen en extra eenvoudige bevestiging met de sluiting vooraan de optie om je kind veilig in de drager te plaatsen. Naast de veiligheid is de zak door alle gewatteerde extra’s comfortabel voor zowel ouder als kind. De zak is inclusief een afneembare opbergzak.

Wil jij meer weten over baby & kind producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf baby- & kind producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!