Beste GPS tracker 2023

Een waterdichte GPS tracker is heel handig in 2023 om dieren of spullen te tracken. Voor auto’s, fietsen, katten en honden hebben wij de wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
OnnTrack GPS tracker klein

OnnTrack GPS-tracker


Beste voor auto

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Good2know GPS tracker klein

Good2Know GPS-tracker


Beste budget auto

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


mijnSOS NoodKnop GPS tracker klein

mijnSOS Noodknop GPS-tracker


Beste voor ouderen

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


One2Track Connect Go GPS tracker klein

One2Track Connect Go GPS-tracker


Beste voor kinderen

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Apple AirTag GPS tracker klein

Apple AirTag GPS tracker


Beste voor fiets en dier

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat is de beste GPS tracker voor een kat en hond?

Een geavanceerde GPS-tracker voor je hond of kat is toch echt de Apple AirTag. U kunt het gebruiken om de exacte locatie van je huisdier te bepalen en ook om hun dagelijkse activiteiten te volgen. Je moet de GPS tracker zelf aan de halsband van de hond bevestigen, zo bestel je gemakkelijk een leuke of praktische hanger. De tracker weegt slechts 36 gram en is 100% waterdicht. Zonder maandelijkse kosten gaat de batterij tot 1 jaar mee en is hij eenvoudig zelf te vervangen. Apple Tag werkt echter alleen op Apple-telefoons. Als je meer dan één hond hebt, kun je een set van 4 kopen. Geen abonnementskosten!

Waarom katten of honden volgen?
Helaas worden er in Nederland wekelijks meerdere katten vermist. We gaan vaak van het ergste uit, maar soms hangt een kat gewoon bij iemand in huis. Dankzij de GPS tracker weet je precies waar je kat is en vind je hem terug.

Zijn GPS-trackers gevaarlijk voor uw kat of hond?
Nee, het dragen van een GPS-tracker is niet schadelijk voor uw kat. Trackers kunnen zelfs bijdragen aan hun eigen veiligheid. Als uw kat problemen heeft, sturen sommige GPS-trackers een noodsignaal naar de eigenaar. U kunt uw kat meteen helpen.

 

Wat is de beste GPS tracker voor kind en ouder?

Als ouder kan je grootste angst zijn dat er iets ergs met je kind is gebeurd. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel kinderhorloges die zijn uitgerust met GPS, zodat je je kinderen in realtime kunt volgen. Het enige wat je hoeft te doen, is een app voor ouderlijk toezicht downloaden en deze verbinden met het horloge van je kind. Dankzij de snelle en betrouwbare positionering hoef je je nooit af te vragen waar je kind is. Hiervoor adviseren wij de One2Track Connect Go GPS tracker.

De SOS-functie is misschien wel een van de belangrijkste functies van een GPS-horloge. Als een kind in gevaar is, kan hij of zij een knop ingedrukt houden om een ​​noodsignaal naar uw telefoon te sturen (via de app) en 3 of meer geprogrammeerde telefoonlijnen continu laten rinkelen totdat iemand de telefoon opneemt.

Ook bij zorgbehoevende ouderen is dit een belangrijk aspect. Voor senioren raden wij het gebruik van de mySOS paniekknop aan. De mySOS Panic Button kan aan sleutels worden bevestigd, bij het bed en als ketting worden gedragen.

Wat is de beste GPS tracker voor fiets, auto en boot?

Voor een fiets of auto GPS tracker is het vaak mogelijk om een ​​safe area in te richten, ook wel geofence genoemd. Je kan instellen om te waarschuwen als je fiets zich buiten het aangegeven gebied bevindt. Veel fiets-GPS-trackers bevatten veel andere handige functies, zoals een SOS-knop, een luisterfunctie of een trilalarm dat de locatie verstuurt zodra het apparaat begint te bewegen.

Met GPS in je auto navigatiesysteem weet je altijd waar je bent. Maar je kunt er niet op inloggen om erachter te komen waar je auto is. Hiervoor heb je dan een zogenaamde GPS-tracker nodig. Deze zijn er in vele vormen, met prijzen variërend van tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van de service die je zoekt. Als je gewoon wilt weten waar je auto is, dan heb je alleen een tracker nodig die via een app laat zien waar je auto is. Ook handig als je auto gestolen is. Als je er een wilt die niet opvalt of niet te vinden is, betaal je er veel voor. Sommige verzekeringsmaatschappijen vereisen ook volg- of ophaalsystemen in dure auto’s. Wij adviseren je om het voor een fiets te houden op een Apple Airtag die je bijvoorbeeld onder je zadel kan plakken. Voor een auto of boot daarentegen kan je een iets geavanceerder product nemen zoals de OnnTrack of de Good2Know systemen.

1. OnnTrack – waterdichte GPS tracker

OnnTrack GPS tracker Groot

Goede kwaliteit

Grote afstand tracking

 Redelijk duur

De Onntrack Portable GPS Tracker is een revolutie in tracking. Onntrack Portable is ’s werelds eerste GPS-tracker zonder extra kosten. Deze GPS-tracker heeft dus geen gebruikskosten. Je hoeft geen abonnement aan te schaffen, je hebt geen creditcard nodig en er zijn geen platformkosten voor Onntrack Portable. Bovendien heeft deze tracker supersterke magneten, een spatwaterdichte behuizing en een ingebouwde batterij die tot 40 dagen meegaat!

Belangrijke functies

Onntrack® is ’s werelds eerste gratis GPS-tracker en vereist geen simkaart en geen verplichtingen. Eén aankoop, geen kosten meer. Het Onntrack®-systeem is de beste tracker op de markt vanwege zijn betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Naast GPS heeft deze tracker WiFi en lbs-tracking opties. Dit betekent dat als het GPS-signaal wegvalt of wordt geblokkeerd, de tracker zijn locatie bepaalt via een. telefoon mast. Deze tracker werkt perfect voor antidiefstal- en reisregistratietoepassingen. De software is zeer gebruiksvriendelijk en alle gegevens worden versleuteld verzonden.

 

Tracking

Zodra je het pakket opent, kun je de Onntrack draagbare GPS-tracker volgen op onze Nederlandse smartphone-app en online platform. Alles was in een mum van tijd opgezet. In de app zie je alle historie en zie je alle afgelegde routes met de relevante tijd. De portable heeft ook verschillende alarmfuncties. Er kunnen bijvoorbeeld waarschuwingen worden ingesteld voor wanneer de tracker begint te bewegen of een vooraf ingesteld gebied verlaat.

 

Gebruiksgemak

De OnnTrack GPS tracker is perfect voor het volgen van motorfietsen, aanhangers, aanhangers, containers, opleggers, bouwmachines en natuurlijk auto’s. De Onntrack Portable is stevig en spatwaterdicht met 3 jaar garantie. De spatwaterdichtheid zorgt voor een goede gebruikservaring als je bijvoorbeeld een auto wilt tracken en de tracker met een magneet bevestigd aan de onderkant van een auto of voertuig naar keuze. De sterkte van de magneet zorgt ook voor betrouwbaarheid.

Opties

Onntrack Portable is de meest betrouwbare tracker op de markt vanwege zijn stabiele chipset en nauwkeurigheid. Deze tracker heeft sabotagewaarschuwingen en lbs-tracking (location based). Dit betekent dat als het GPS-signaal wegvalt of wordt geblokkeerd, de tracker zijn locatie via de telefoonmast bepaalt. Daarnaast is de tracker voorzien van een alarm wanneer de batterij bijna leeg is. Dit zorgt ervoor dat Onntrack Portable altijd werkt.

2. Good2Know – waterdichte GPS tracker

GPS tracker Good2Know BIG

Veelzijdigheid

Krachtige magneet

 Redelijk duur

Good2Know® heeft een innovatieve manier van volgen te ontwikkelen om verloren voertuigen gemakkelijk terug te vinden. Daarom is de Good2Know® GPS Tracker ontworpen, die zelfs de locatie van uw voertuig via GPRS kan verzenden zonder dat je een mobiel data-abonnement nodig hebt.

Belangrijke functies

Good2Know integreert een speciaal systeem waarin elk voertuig compatibel is met deze GPS-tracker, dus auto’s, motoren, scooters en boten. Je kan historische gegevens bekijken, zoals afgelegde routes. Maar dat is niet alles, want het systeem stelt je ook in staat om meldingen in te stellen wanneer het voertuig een ingestelde “veilige zone” verlaat. Je ontvangt dan direct de coördinaten met een Google Maps-link. Hierdoor kan je adequaat reageren door op jacht te gaan of de politie te bellen zodat dieven geen kans krijgen.

 

Tracking

SMS-tracking – Wanneer je voertuig vertrekt, kan je direct actie ondernemen omdat u een sms-bericht ontvangt dat het voertuig in beweging is. Je kan ook de trilling voor elk bericht instellen. Gratis apps en webinterface – Downloadbare apps uit de App Store® en Play Store® voor Apple- en Android-apparaten. Hier is het mogelijk om je voertuig in realtime volgen met een nauwkeurigheid tot 5 meter! Google Maps – Wanneer de Good2Know® GPS Tracker activiteit detecteert, ontvang je ook onmiddellijk de coördinaten in een sms met een link naar Google Maps, zodat je deze meteen kan volgen of niet met lege handen kunt verlaten.

 

Gebruiksgemak

De Good2Know® GPS Tracker is een zeer stevige jongen met ingebouwde magneten. Hierdoor kun je hem op elke ondergrond plaatsen, zoals bagage, motorruimte, onder stoelen, etc. De GPS tracker is IP65 gecertificeerd, d.w.z. dat de GPS tracker water dicht is. Ontvang een gratis Lebara prepaid simkaart bij je aankoop. Maak je geen zorgen over het installeren van dit apparaat, we geven je een stapsgewijze handleiding. Maar kom je er dan nog niet uit, dan biedt het Good2Know-team diensten aan via Whatsapp.

Opties

Omdat de Good2Know GPS-tracker een slimme slaapmodus heeft, schakelt het apparaat zichzelf uit wanneer er langer dan 5 minuten geen activiteit wordt geregistreerd. Dat betekent dat de batterij tot 150 dagen stand-by tijd meegaat! Je krijgt een melding wanneer het batterijniveau lager is dan 30% en 10%. Met behulp van de ingebouwde microfoon kun je op elk moment naar live-uitzendingen luisteren met de mensen in de auto.  Dit is handig als je voertuig bijvoorbeeld gestolen is als extra bewijs voor de politie om te achterhalen wie er in die auto zat.

3. MijnSOS noodknop

mijnSOS Noodknop GPS tracker groot

Ideaal voor ouderen

GPS en valdetectie

 Niet modieus

Het grootste voordeel van deze tracker is het eenvoudige en compacte ontwerp. Druk gewoon op de SOS-knop en het voorgeprogrammeerde telefoonnummer ontvangt direct een sms-bericht en belt het eerste nummer. Als deze oproep niet wordt beantwoord, blijft de tracker andere voorgeprogrammeerde nummers bellen totdat er contact is. De paniekknop beschikt over een belfunctie en valdetectie.

Belangrijke functies

Als je langer zelfstandig thuis wilt wonen, alleen wilt werken of de weg kwijt bent dan is dit alarm ideaal voor jou. Jij en je gezin kunnen deze paniekknop gebruiken om snel en veilig met elkaar in contact te komen. Een van de telefoonnummers kan worden gekoppeld aan de belknop aan de zijkant van de paniekknop. Hierdoor kunt u dit nummer snel bellen zonder direct een alarm te laten afgaan. De paniekknop kan ook worden ingeroepen. Ook activeert het knopje indien nodig automatisch een alarm bij een val met valdetectie.

Tracking

Als je per ongeluk een oproep mist, belt de tracker automatisch de volgende persoon uit een voorgeprogrammeerde lijst met telefoonnummers. Dit kan natuurlijk ook een naaste zijn of een professionele mantelzorger. Iedereen krijgt instant sms-berichten op hun telefoon als er iets gebeurt. Als je je zorgen maakt of gewoon wilt bellen, bel dan de tracker en deze neemt automatisch op. De drager kan dus antwoorden zonder op een knop te drukken. Ook is de locatie van de tracker op elk moment eenvoudig op te vragen. Doordat deze tracker op basis van GSM netwerk werkt, werkt hij perfect in alle Europese landen.

Gebruiksgemak

Je laadt de noodknop eenvoudig op met het meegeleverde dockingstation. De dock heeft ook een tweede SOS-knop om het alarm te activeren. Daarnaast maakt het dockingstation ook via Bluetooth verbinding met de noodknop om de locatie binnenshuis te helpen bepalen. Het helpt om verzekerd de dag door te komen voor personen die (soms) alleen zijn en zich hiermee wat onzeker kunnen voelen. Locatie en spraak zijn binnen een paar seconden geactiveerd.

Opties

De mijnSOS noodknop is een specialist ten opzichte van andere noodknoppen op de markt. Het is eenvoudig in gebruik en een abonnement is niet noodzakelijk. Er kunnen tot 10 nummers ingesteld worden en er wordt een gratis simkaart meegeleverd voor optimaal gebruik. De valdetectie zorgt voor het totaalplaatje in alle opties van een GPS tracker. Wij adviseren je om de mijnSOS noodknop om je nek met een keycord te dragen.

4. One2Track Connect Go

​​​One2Track Connect Go GPS Tracker Groot

Instelbaar met app

Perfect voor kinderen

 Prepaid simkaart

De Connect Go is momenteel het populairste GPS-horloge die er bestaat. Met een mooi, elegant, stijlvol ontwerp en een display met hoge resolutie. Telefoonboek, SOS-knop, chat- en stappentellerfuncties kunnen eenvoudig worden bediend vanaf het touchscreen van het GPS-horloge. De accuduur is circa 3 dagen!

Belangrijke functies

Met de app kan je alle bewegingen realtime tracken wat erg handig kan zijn voor bijvoorbeeld ouders van een kind. Je ziet alle dataverbruik in en kan het tegoed makkelijk via de app opwaarderen. Je kan ook berichten naar de horloge toesturen zodat je bijvoorbeeld je kids een sms of spraakbericht kan sturen met de vermelding om bijvoorbeeld naar huis te komen. Vanuit de GPS-updates kan je de locatie nauwkeurig in de gaten houden.

Tracking

Als je de knop aan de zijkant van het GPS-horloge 5 seconden ingedrukt houdt, activeer je  de SOS-knop. Met de one2track-app kun je realtime GPS-locatie-informatie van je horloge krijgen en functies bedienen zoals veilige zone, walkietalkie, telefoonboek, wekker, spraak- en geschreven berichtendiensten. Binnen de app is het ook mogelijk om veilige zones in te stellen waarbij je een melding krijgt als je kind zich buiten de ingestelde zones bevind.

Gebruiksgemak

Het horloge is een IP67-gecertificeerd apparaat en is bestand tegen tijdelijke onderdompeling (per ongeluk in water laten vallen) tot een maximale diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten. Waterbestendigheid is niet permanent en zal na verloop van tijd verslechteren. Wij adviseren daarom ook om er niet mee te zwemmen. Vanuit de fabrikant zit er ook een goede garantie op de horloge en de fabrikant heeft ook een aantal keurmerken.

Opties

Alle GPS horloges worden geleverd met een snel te gebruiken one2track prepaid simkaart. Een GPS-horloge is eigenlijk een mobiele telefoon met een eigen 06-nummer, waarmee je kunt bellen en gebeld kunt worden. Via de internetverbinding van de simkaart worden de status- en locatiegegevens van het GPS-horloge uitgewisseld met de one2track app. Deze simkaart begint bij €1,50. In de one2track app zie je duidelijk je verbruik en kun je direct je prepaid tegoed opwaarderen. 

 

5. Apple Airtag – Bluetooth tracker

Apple AirTag GPS tracker groot

Goedkope tracker

Zoek Mijn-app

 Alleen voor iOS

Met AirTag hoef je niet lang te zoeken naar je fiets, auto, kat of hond. Bevestig er een aan je sleutel en stop de andere in je tas. Ze verschijnen automatisch op een kaart in de Zoek Mijn-app, waar je ook de locatie van je Apple-apparaten en de locaties van familie en vrienden kunt zien. Zo kan je al je spullen tracken via een app.

Belangrijke functies

Als je AirTag in de buurt is, kan je iPhone je daar direct naartoe brengen met een nauwkeurige zoekfunctie. De Ingebouwde UWB-technologie laat je precies zien waar en hoe ver je gaat. Je AirTag verzendt een beveiligd Bluetooth-signaal dat kan worden ontvangen door apparaten in het Zoek mijn-netwerk en vanuit de iCloud wordt je locatie gestuurd naar je telefoon. Vervolgens kun je de locatie op de kaart bekijken in de Zoek mijn app. Het hele proces is anoniem en versleuteld om je privacy te beschermen. Het werkt zeer efficiënt, zodat je tijdens het gebruik je AirTag geen zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij of het dataverbruik.

Tracking

Net als bij uw andere Apple-apparaten, kan je de verloren modus inschakelen voor de AirTag. Hiermee ontvang je automatisch een melding zodra een apparaat in uw netwerk een AirTag detecteert. Je kan ook instellen dat mensen je contactgegevens ontvangen zodra ze met hun NFC-compatibele smartphone op uw AirTag tikken. Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt om met een mobiele telefoon te betalen. Jij bent de enige die kan zien waar je AirTag is. 

 

Gebruiksgemak

Je locatiegegevens en geschiedenis worden nooit op de AirTag zelf opgeslagen. Het apparaat dat de locatie van de AirTag levert, blijft ook anoniem en die locatiegegevens zijn end-to-end versleuteld. AirTag is ontworpen om ongewenste tracking te blokkeren. Als de AirTag van iemand anders tussen je spullen belandt, ziet je iPhone dat je hem bij je hebt en krijg je een melding. Met een druk op de knop heb je de AirTag al gekoppeld aan je iPhone.

Opties

De AirTag gaat tot een jaar mee met een standaard batterij die eenvoudig kan worden vervangen. Je iPhone geeft aan wanneer een nieuwe batterij moet worden vervangen. Stel, je hebt een AirTag aan je sleutels en je laat ze in een plas vallen is dat geen probleem omdat de AirTag is waterdicht. Tot slot heb je een leuke feature dat als je de AirTag hebt gekocht, je initialen kan laten toevoegen aan de AirTag door Apple zelf, leuk he?

Wil jij meer weten over elektronica producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf elektronica producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!