Beste loopfiets 2023

Een loopfiets is hartstikke leuk en leerzaam voor kinderen, maar welke loopfiets is het best voor jouw kind? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf loopfietsen van 2022 te komen.

ProductScore
Veloretti mini loopfiets klein

Veloretti Mini loopfiets


Bekende fietsproducent

9,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Little Dutch Loopfiets klein

Little Dutch loopfiets


Hoge kwaliteit

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Sajan Loopfiets Sweetie klein

Sajan Sweetie loopfiets


Goedkoop

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Bandits angels loopfiets start klein

Bandits & Angels Starter


Mooi design

8,6Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


2Cycle Mini bike klein

2Cycle Mini-Bike


Universeel

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Waarom zou ik een loopfiets voor mijn kind kopen?

Het kopen van een loopfiets voor je kind heeft talloze voordelen. Allereerst helpt een loopfiets bij de ontwikkeling van de balans en coördinatie, wat essentiële vaardigheden zijn voor het leren fietsen met pedalen. Door het gebruik van een loopfiets leert je kind op een natuurlijke en leuke manier zijn evenwicht te bewaren.

Daarnaast bevordert een loopfiets de motorische vaardigheden, kracht en uithoudingsvermogen van je kind. Het helpt ook bij het verbeteren van de spierontwikkeling.

Een loopfiets biedt ook een gevoel van onafhankelijkheid en zelfvertrouwen aan je kind, omdat ze hun eigen tempo kunnen bepalen en succes ervaren bij het beheersen van het rijden.

Bovendien moedigt een loopfiets buitenactiviteit aan en helpt het kinderen de natuur te verkennen, wat gunstig is voor hun gezondheid en welzijn.

Kortom, een loopfiets is een geweldige investering in de ontwikkeling en groei van je kind, waardoor ze plezier hebben terwijl ze belangrijke vaardigheden leren.

Wat voor soorten loopfietsen zijn er?

Er zijn verschillende soorten loopfietsen beschikbaar, elk ontworpen om de vaardigheden en behoeften van verschillende leeftijdsgroepen en gebruikers aan te pakken. Voor jonge kinderen zijn er peuterloopfietsen met drie of vier wielen, die stabiliteit bieden terwijl ze hun balans leren. Voor oudere kinderen zijn er tweewielige loopfietsen, met verstelbare zithoogtes en stuurhoeken, om de groeiende vaardigheden en lichaamslengte van het kind te accommoderen. Sommige loopfietsen hebben luchtbanden voor een soepelere rit, terwijl andere massieve banden hebben voor minder onderhoud. Er zijn ook speciale loopfietsen voor volwassenen, met stevigere frames en ergonomische ontwerpen. Sommige loopfietsen hebben extra functies, zoals handremmen of mandjes. Loopfietsen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, staal of aluminium.

Het belangrijkste doel van alle loopfietsen is om kinderen en volwassenen te helpen bij het ontwikkelen van hun evenwicht, coördinatie en fietsvaardigheden voordat ze overgaan naar een pedaalfiets.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een loopfiets?

Bij het kopen van een loopfiets zijn er een paar belangrijke punten om op te letten. Ten eerste is de juiste maat cruciaal. Zorg ervoor dat de loopfiets geschikt is voor de lengte en leeftijd van het kind, met een verstelbaar zadel om mee te groeien.

Ten tweede is het belangrijk om naar de banden te kijken. Luchtbanden zorgen voor een soepelere rit en betere grip, terwijl massieve banden minder onderhoud vergen. Kies afhankelijk van de behoeften en het gebruik.

Daarnaast is het verstandig om naar de constructie en materialen te kijken. Een stevig frame, duurzame afwerking en sterke onderdelen zijn essentieel voor de veiligheid en duurzaamheid van de loopfiets.

Tot slot is het altijd een goed idee om beoordelingen en recensies te lezen van andere kopers en merken te vergelijken. Dit geeft inzicht in de kwaliteit, betrouwbaarheid en tevredenheid van het product.

1. Veloretti Mini loopfiets

Veloretti mini loopfiets groot

Bekende fietsproducent

Hoge kwaliteit

 Duur

Een stijlvolle fiets zonder gedoe. Onze fietsen worden ontworpen in Amsterdam en met de hand gemaakt in onze eigen Europese fabriek. Veloretti kenmerkt zich door een lichtgewicht en hoogwaardig frame met hoogwaardige remmen. Ontworpen in Amsterdam, gemaakt in Europa, gepersonaliseerd in elke stad.

Belangrijke functies

De Mini series van Veloretti is een prachtige replica van de fietsen van Veloretti. De Mini series is uitgebracht om kinderen op een perfecte manier te ervaren hoe het is om op een mooie en goede fiets te rijden. Voor kinderen en peuters is deze fiets perfect om goed het evenwicht te vinden. Het frame is op een veilige manier geproduceerd en de fiets weegt maar 4 kg.

Belangrijke specificaties

Met een wielmaat van 12 inch is de Mini series van Veloretti geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De geschikte lengte is tussen de 9-0 en 106 cm. De loopfiets heeft een maximale belastbaarheid van 40 kg. Zowel het stuur als de zadel zijn beide verstelbaar waardoor je zeker weet dat jouw kind perfect op zijn eerste fietsje kan zitten.

Overige kenmerken

De minimum aanbevolen leeftijd voor de fiets is 2 jaar en de maximum aanbevolen leeftijd 4 jaar. Het is een universele fiets, waardoor die door zowel jongens als meisjes gebruikt kan worden. De minimale zithoogte is 35 cm en de minimale stuurhoogte is 53 cm. De loopfiets is gemaakt van staal, heeft twee luchtbanden en is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende kleuren.

2. Little Dutch loopfiets

Little Dutch Loopfiets groot

Hoge kwaliteit

Mooi design

 Duur

Little Dutch staat voor kwalitatieve kinderproducten. De kinderproducten die Little Dutch aanbieden zijn varierend van babykamer spullen tot aan loopfietsen. Little Dutch staat bekend om niet alleen bekend om zijn mooie en kleurrijke producten, maar ook om het feit dat alle producten worden geproduceerd met de gedachtgang dat kinderen altijd veilig moeten zijn. Zo ook deze prachtige loopfiets die zij hebben gemaakt in het blauw en matolijf kleur voldoet aan de waarden waarom Little Dutch bekend staat.

Belangrijke functies

De Little Dutch loopfiets is een mooi voorbeeld van hoe een echte fiets eruit ziet, hierdoor krijgt jouw kind direct al het gevoel alsof ze een eigen fiets hebben. De Little Dutch loopfiets is de perfecte manier om jouw kind van jongs af aan al mee te geven hoe het is om te fietsen in Nederland fietsland. Het rijden op de Little Dutch is ideaal voor de ontwikkeling van de controle en balans van jouw kind. Het perfecte opstapje naar een fiets met fietspedalen.

Belangrijke specificaties

Met een wielmaat van 12 inch is de Little Dutch loopfiets geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar. De aanbevolen lengte is voor kinderen tussen de 90 en 106 cm. De Little Dutch fiets heeft een maximale belastbaarheid tot 30 kg. Het stuur is niet verstelbaar maar de zadel is gelukkig wel verstelbaar. De banden en de fiets zelf zijn van milieuvriendelijke materialen gemaakt, waardoor dit de duurzaamste loopfiets is.

Overige kenmerken

De minimum aanbevolen leeftijd voor de loopfiets van Little Dutch is 2 jaar en is te gebruiken tot 5-jarige leeftijd. Het gewicht van de loopfiets is 5,2kg. Dankzij de prachtige kleuren die beschikbaar zijn voor de fiets, kan. jezelf bepalen of je een stoere jongens fiets wilt of een mooiere en zachtere meisjesfiets. De loopfiets is gemaakt van metaal en heeft twee sterke banden (gemaakt van milieuvriendelijk rubber).

3. Sajan Sweetie loopfiets

Sajan Loopfiets Sweetie groot

Goedkoop

Makkelijk in gebruik

 Kwalitatief minder

Sajan is een merk van coole kinderproducten, van stepjes en loopfietsen tot accessoires om je kinderen te beschermen tijdens het gebruiken van deze coole producten. Sajan staat niet alleen voor plezier, maar ook voor veiligheid tijdens het plezier hebben. Deze mooie loopfiets van Sajan is door zijn look en relatief goedkope prijs een zeer populaire step. Sajan Sweetie is universeel voor jongens en meisjes en is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren.

Belangrijke functies

In Nederland heeft bijna iedereen een fiets, van jong tot oud. Het is belangrijk om te oefenen voordat je echt leert fietsen op een normale fiets. Dat kan natuurlijk met de mooie en relatief goedkope loopfiets van Sajan. Als je op zoek bent naar een unieke loopfiets voor je zoon of dochter, zoek dan niet verder. Met de Sajan fiets weet je dat je een unieke loopfiets in handen hebt, die jouw kind het gevoel geeft van echt leren fietsen.

Belangrijke specificaties

Met een wielmaat van 12 inch is de Sajan Sweetie loopfiets geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. De aanbevolen lengte is voor kinderen tussen de 90 en 106 cm. De Little Dutch loopfiets heeft een maximale belastbaarheid tot 30 kg. Het stuur is verstelbaar tussen de 50 en 55 cm en de zadel is ook verstelbaar tussen 32 en 42 cm. Op de Sajan Sweetie zitten massieve banden, een stuurbegrenzer en veiligheidshandvatten zodat jouw kind altijd veilig is.

Overige kenmerken

De minimum aanbevolen leeftijd voor de loopfiets van de Sajan Sweetie is 2 jaar en is te gebruiken tot 4-jarige leeftijd. Het gewicht van de loopfiets is 3kg. Dankzij de prachtige kleuren die beschikbaar zijn voor de loopfiets, kan je zelf bepalen of je een stoere jongens fiets wilt of een mooiere en zachtere meisjesfiets, de Sajan loopfiets is dan ook universeel voor jongens en meisjes. De loopfiets is gemaakt van metaal en heeft twee sterke massieve banden.

4. Bandits & Angels Starter

Bandits angels loopfiets groot

Mooi design

Makkelijk in gebruik

 Roest snel

Bandits & Angels is een hip en leuk merk. Bij Bandits & Angels staat plezier voorop, waarbij er voornamelijk wordt gefocust op kinderen spelenderwijs grootbrengen. Vandaar, dat Bandits & Angels een divers assortiment heeft van kinderproducten. De Bandits & Angels Starter loopfiets is een mooie loopfiets die in 6 verschillende kleiren verkrijgbaar is en is universeel voor zowel jongens als meisjes. De kleuren zijn daardoor ook variend van kleuren voor meisjes tot aan kleuren voor jongens.

Belangrijke functies

De Bandits & Angels Starter Loopfiets is een fiets die gemaakt is van massief metaal. De fiets heeft een in hoogte verstelbaar zadel tussen 29 en 39 cm. Ook heeft de fiets een in hoogte verstelbaar stuur tussen 49 en 55 cm. Tot slot heeft de Bandits & Angels Starter PU-lekbestendige wielen en veiligheidshandvaten. De lage instap en handige voetensteun zorgen voor het oefenen van het evenwicht voor elk soort kind.

Belangrijke specificaties

Met een wielmaat van 10 inch is de Bandits & Angels loopfiets geschikt voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. De aanbevolen lengte is voor kinderen tussen de 90 en 106 cm. De Banfits & Angels loopfiets heeft een maximale belastbaarheid tot 30 kg. Het stuur is verstelbaar tussen de 49 en 55 cm en de zadel is ook verstelbaar tussen 29 en 39 cm. Op de loopfiets van Bandits & Angels zitten massieve banden, ook is er los bij dit mooie fietsje een rieten mand beschikbaar voor op het stuur; hierdoor krijgt jouw kind een net zo fiets gevoel als jij.

Overige kenmerken

De minimum aanbevolen leeftijd voor de loopfiets van de Bandits & Angels is 2 jaar en is te gebruiken tot 4-jarige leeftijd. Het gewicht van de loopfiets is 3,1kg. Dankzij de prachtige kleuren die beschikbaar zijn voor de loopfiets, kan je zelf bepalen of je een stoere jongens fiets wilt of een mooiere en zachtere meisjesfiets, de loopfiets van Bandits & Angels is dan ook universeel voor jongens en meisjes. De loopfiets is gemaakt van metaal en heeft twee sterke massieve banden.

5. 2Cycle Mini-Bike

2Cycle Mini bike groot

Universeel

Stevig

 Niet verstelbaar

De 2Cycle Mini-Bike is een speelgoed loopfiets voor de kleinere kinderen. Dit is een loopfiets met 3 wielen, waarbij er 2 wielen aan de voorkant zitten en 1 grote aan de achterkant voor extra stabiliteit en gevoel voor balans. Hierdoor kunnen jonge kinderen al vroeg leren hoe zij hun evenwicht moeten bewaren. De loopfiets van 2Cycle is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en is voor jongens en meisjes. 

Belangrijke functies

De 2Cycle Mini-bike is gemaakt van metaal en is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. De stuurhoogte is 35 cm en de zithoogte is 25 cm. De anti lek massieve banden zorgen ervoor dat ongeacht het wegdek, jouw kind altijd fijn rijdt. De 2Cycle fietsje is voor de jongere en kleinere kinderen, maar bieden dankzij het gecentraliseerde achterwiel wel een gevoel van balans, hierdoor leert jouw kind veilig om te gaan op en met de loopfiets.

Belangrijke specificaties

Met een wielmaat van 10 inch is 2Cycle Mini-bike geschikt voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. De aanbevolen lengte is voor kinderen tussen de 75 en 98 cm. De 2Cycle loopfiets heeft een maximale belastbaarheid tot 20 kg. Zowel het stuur als de zadel zijn helaas niet verstelbaar. Op de loopfiets van 2Cycle zitten massieve anti lek banden. De achterwiel is in het midden van de fiets geplaats zodat de voeten niet de achterwielen raken, maar je kind wel een gevoel van balanseren geven.

Overige kenmerken

De minimum aanbevolen leeftijd voor de fiets van de 2Cycle is 1 jaar en is te gebruiken tot 3-jarige leeftijd. Het gewicht van de loopfiets is 2kg. Dankzij de prachtige kleuren die beschikbaar zijn voor de loopfiets, kan je zelf bepalen of je een stoere jongens fiets wilt of een mooiere en zachtere meisjesfiets, de loopfiets van 2Cycle is dan ook universeel voor jongens en meisjes. De loopfiets is gemaakt van metaal en heeft drie sterke massieve anti lek banden.

Wil jij meer weten over baby & kind producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf baby & kind producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!