Beste koptelefoon 2023

De beste draadloze koptelefoon met noise cancelling zoeken kan een flinke klus zijn omdat er talloze goede merken zijn zoals JBL, Bose, Sennheiser, Apple & Sony die een goede bluetooth koptelefoon aanbieden. Voor zowel kind als volwassenen hebben wij je wensen zoals prijs en kwaliteit meegenomen om tot de beste vijf headphones te komen

ProductScore
WH 1000XM5 klein

Sony WH-1000XM5


Beste geluidskwaliteit

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Apple Headphone klein

Apple AirPods Max


Gebruiksvriendelijkheid iOS

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


WH 1000XM4 klein

Sony WH-1000XM4


Beste budgetkeuze

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Beats studio3 5

Beats Studio 3


Kwaliteit bass

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Bose 700 klein

Bose 700


Beste instelbaarheid

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat is de beste koptelefoon voor muziek?

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste draadloze bluetooth over-ear headphone. Er komt een duidelijke winnaar naar voren als het gaat om het afspelen van muziek. De juiste settings en kwaliteit bepalen of jouw lievelingsnummer fijn in je oortjes klinkt. Als jij langdurig wil genieten van een kwalitatief goede headphone wil je hier geen misser in maken. Hiervoor is de equalizer binnen je koptelefoon belangrijk.

De equalizer (EQ) is er om het volume van verschillende audiofrequenties in een signaal te veranderen. Deze geluidsfrequenties variëren van 20 tot 20.000 Hz, het bereik dat mensen kunnen horen.

Het begrijpen van frequentiebereik is essentieel om de EQ-instellingen te begrijpen die een headphone heeft. Hier is een kort overzicht van frequentiebereik:

Sub-Bass (20-60 Hz) – Dit zijn de lage tonen van kickdrums en subbas. Je hebt een goede koptelefoon of subwoofer nodig om deze frequenties te horen. Lage middentonen (60-250 Hz) – Dit zijn lage frequenties die een mix volheid en warmte geven. In dit frequentiebereik vind je bas- en kickdrums, maar ook lage frequenties van gitaren, zang, synths en keyboards.

Middenbereik (250 Hz-1,5 kHz) – De meeste instrumenten bevinden zich in het middenbereik, inclusief gitaren, piano’s en zang. De middenfrequenties kunnen de mix creëren en de nodige spice toevoegen.

Hogere middenfrequenties (1,5-6,6 kHz) – Het menselijk oor pikt hogere middenfrequenties meer op dan andere, dus moet met grote zorg worden omgegaan. Ze zijn essentieel voor aanwezigheid, hoewel ze gemakkelijk hard kunnen overkomen als er te veel zijn.

Hoog (6,6-20kHz) – Hier vind je de glinsterende schittering van zang, cimbalen, akoestische gitaren en meer. Hoewel helderheid belangrijk is in elke mix, moet je ook voorzichtig zijn, omdat te veel geluid hard kan zijn.

De beste headphone voor muziek is op alle vlakken Sony WH-1000XM5.

Wat is de beste koptelefoon voor het sporten?

Tijdens het sporten zal je koptelefoon veel moeten kunnen doorstaan. Om te beginnen moet de koptelefoon goed aangesloten zijn. Je lichaam moet tijdens het hardlopen schokken absorberen die bij een los zittende headphone goed te horen zijn. Ook wil je kunnen sporten bij verschillende weersomstandigheden. Hierdoor wil je dat je device geen open poorten heeft. Als er water in een open poort komt dan kan er snel kortsluiting optreden en dit kan van invloed zijn op de werking van je koptelefoon.

De belangrijkste punten voor het sporten hebben wij op een rij gezet:

Pasvorm: Als je op zoek bent naar een koptelefoon om te dragen tijdens het hardlopen of fietsen, is het eerste dat opvalt de pasvorm. Het belangrijkste is dat het sterk en stabiel moet zijn. Je wilt immers niet dat je koptelefoon valt of beweegt terwijl je onderweg bent. Ook de kussens en oorschelpen moeten zacht genoeg zijn. Zo weet je zeker dat je je sportkoptelefoon aanhoudt tijdens je work-out.

Gewicht: Het tweede belangrijke punt van overweging bij het kiezen van een sporthoofdtelefoon is het gewicht. Hoewel het apparaat stevig moet zijn, zijn lichtgewicht sporthoofdtelefoons comfortabeler om te dragen. Zeker als je hem langer dan een uur wilt dragen.\

Draadloos/Bluetooth: Kies een draadloze headset die werkt via Bluetooth. Zo raak je tijdens het sporten niet verstrikt in losse touwen die je training kunnen verpesten. Besteed speciale aandacht aan het Bluetooth-bereik.

De winnaar in kwaliteit en sportprestaties, waarbij er is voldaan aan de bovenstaande punten is Bose 700 over-ear.

Wat is Active Noise Cancelling (ANC) bij koptelefoons?

Wat is ruisonderdrukking (ANC) in headphones? Active Noise Cancellation is een technologie in (draadloze) koptelefoons waardoor je minder omgevingsgeluid hoort. Geluid dat binnenkomt via de microfoon in de headset wordt actief geneutraliseerd (vandaar Active Noise Cancellation) door de “anti-ruis” die in je oren speelt.

Soms hebben fabrikanten het over passieve ruisonderdrukking of ruisonderdrukking. Houd hier rekening mee. Want als de online winkel of verkoper geen actieve ruisonderdrukking noemt, is het passieve ruisonderdrukking. In feite is het gewoon omdat de oortelefoons precies in je oren zitten, zodat ze omgevingsgeluid blokkeren. In feite heeft glas ook passieve ruisonderdrukking. Zolang je het maar op je oor draagt.

1. Sony WH-1000XM5 – Draadloze koptelefoon met Noise Cancelling

WH 1000XM5 Groot

Beste geluidskwaliteit

Accuduur 30 uur

 Duurder dan concurrenten

De WH-1000XM5 heeft veel functies, waaronder bijv. een bewegingssensor en multipoint-ondersteuning. Ook zijn de geluiden en klanken aanpasbaar zodat jij zelf kan kiezen hoe je muziek klinkt. De noisecancellation is uitstekend en de verstaanbaarheid is naar een nieuw niveau gebracht door Sony. Met een langere accuduur en het snel opgeladen zijn maakt WH-1000XM5 de beste headphone die nu te koop is.

Design en ontwerp

De 1000XM5 heeft een hoofdband die op slechts één punt op elke oorschelp wordt aangesloten, in plaats van op twee punten zoals de WH-1000XM4. De hoofdband op de 1000XM5 is veel minder zichtbaar en heeft minder naden in het ontwerp dan de 1000XM4, omdat hij helemaal van kunstleer is gemaakt, behalve het uiteinde van de hoofdband bij de scharnieren. De oorschelpen zijn ook gemaakt van mat plastic en hoekig om langs de zijkant van de headset te passen. De oorschelpen op de VR3 zien er bijna identiek uit aan de 1000XM4, maar zijn iets vierkanter en hebben een meer geleidelijke overgang van het afgeronde zijgedeelte. Zodra de hoofdband zo ver mogelijk is uitgetrokken, kan deze oneindig lang worden verlengd.

 

Geluid en microfoon

De aantrekkingskracht van de WH-1000XM5 is dat je het geluid naar wens kunt aanpassen via de Sony Headphones-app, net als de WH-1000XM4. Dankzij een equalizer met vijf banden en een aparte bass slider kies je desgewenst voor een meer neutrale sound. Je geluidsinstellingen worden opgeslagen in de koptelefoon, zodat ze ook met andere apparaten te gebruiken zijn. Bij sommige andere koptelefoons met noise cancelling heb je niet al deze mogelijkheden.

De nieuwste headphone van Sony heeft acht in plaats van vier microfoons ingebouwd in de oorschelpen. Daarbij zijn er nieuwe algoritmen die windruis beter zouden onderdrukken, draaiend op dezelfde QN1-processor. Dit is geweldig nieuws voor het bellen met de headphone want dit is nu beter dan ooit.

Accuduur en bediening

De accuduur van de XM5 hebben wij van de beste vijf voor jou getest. Het zijn twee soorten testen geweest met noisecancellation zowel aan als uit. Hieruit blijkt dat de XM5 tot wel 30 uur mee kan! Ook laad de koptelefoon binnen 45 min volledig op naar 100% wat de grootste winst is ten opzichte van alle koptelefoons die uitgebracht zijn.

Opvallende bedieningsmogelijkheden zijn het overschakelen naar Spotify door op twee of drie knoppen te drukken, instelbaar via dezelfde Sony Headphones Connect-app, en enkele slimme functies zoals “Speak Chat”, wanneer je begint te praten, de ambient modus wordt hierdoor automatisch geactiveerd. Er is ook een draag detectie waardoor de muziek stopt met spelen als je de koptelefoon afzet.

Active Noice Cancellation

De WH-1000XM5 is de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons op de markt. Om de prestaties van eerdere releases te verbeteren, heeft Sony acht microfoons in de oorschelpen ingebouwd in plaats van vier. Daarnaast zijn er nieuwe algoritmen voor een betere onderdrukking van windgeruis, die op dezelfde QN1-processor draaien als voorgaande modellen van Sony. De ruisonderdrukking wordt bij de XM5 automatisch bijgesteld aan de omgeving, hierdoor hoef je dit zelf niet meer handmatig aan te passen.

2. Apple AirPods Max – Draadloze Bluetooth Koptelefoon

Apple Headphone Groot

Gebruiksvriendelijk voor iOS

Goede kwaliteit

 Niet Android vriendelijk

Wat de AirPods Max goed doet is het combineren van high-fidelity audio een kwalitatieve ruis­onderdrukking. Met een speciaal ontwikkelde speakerdriver produceert dit stijlvolle design een geluid van Apple kwaliteit. De stijl gaat mee met de ‘ minimalistische’ trend, waardoor het niet alleen kwaliteit uitstraalt maar ook het beste design van 2022. Alle geluiden hoor je met deze headphone. Een diepe bass tot volle midden­tonen en kraakheldere hoge tonen, hoor je nu duidelijker dan dan de meeste headphones. Dit is kwaliteit waar wel een prijskaartje aan zit.

Design en ontwerp

AirPods kwaliteit en comfort, maar dan in een over-ear koptelefoon. Kortom, dit is AirPods Max. De eerste hoofdtelefoon van Apple onderscheidt zich door een geweldige geluidskwaliteit en een verscheidenheid aan audiofuncties, waaronder actieve ruisonderdrukking. De koptelefoon onderscheidt zich van het ‘normale’ aanbod op het gebied van audiokwaliteit. Zoals bijv. de oorkussens die afgewerkt zijn met hoogwaardig materiaal waardoor de muziek beter en vol klinkt, het toonbereik groot is en de bas dieper aanvoelt.

Geluid en microfoon

Met adaptive EQ past het geluid zich automatisch aan de manier waarop de oorkussens op je hoofd passen. Twee interne microfoons meten wat je hoort en passen de frequenties van je muziek daarop aan. Zo hoor je altijd een vol, rijk geluid en wordt elke toon nauwkeurig weergegeven. AirPods Pro Max heeft ook een beamforming-microfoon die je stem isoleert tijdens telefoongesprekken, zodat je altijd duidelijk verstaanbaar bent. Dat laatste is ook erg handig als het waait. 

Accuduur en bediening

De accuduur van de AirPods Pro Max is 20 uur. Dit is 10 uur minder dan de XM5 maar dit neemt niet weg dat je aardig lang met de accu kan doen. De headphone gaat namelijk ook in een besparingsstand als je hem in de opberghoes doet. Maar ook als je de AirPods Max neerlegt en 5 minuten niet aanraakt, wordt een energiebesparingsmodus ingeschakeld om de batterij te sparen. Hierdoor zorgt de headphone wel voor een prettige gebruikservaring.

De bediening van de AirPods Max is bij een iOS device simpel. ​Terwijl je geluid afspeelt op je apparaat, speelt AirPods Max automatisch het geluid van je apparaat af. Als je de AirPods Max af doet, wordt de audio gepauzeerd. Als je de AirPods Max binnen 15 seconden weer opzet, wordt het afspelen automatisch hervat. AirPods Max onderbreekt ook het geluid als je de koptelefoon van je hoofd haalt.

Active Noice Cancellation

Toonaangevende Active Noice Cancellation elimineert geluid van buitenaf door ruisonderdrukking te bieden. Dus waar je ook naar luistert, je wordt er volledig in ondergedompeld. Met elk tien audiokernen zorgen de H1-chips ervoor dat computeraudio achtergrondgeluiden onderdrukt. Je muziek wordt afgestemd op de manier waarop de oorkussens op je hoofd passen. Je kan op de ruisonderdrukkingsknop drukken om over te schakelen naar de Transparantiemodus. Het laat achtergrondgeluiden door, zodat je alles om je heen wel nog kan horen wat erg handig kan zijn in het verkeer.

3. Sony WH-1000XM4 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

WH 1000XM4 groot

Scherp geprijsd

Goede prijs/kwaliteit

 Ouder model

Dit model van Sony is perfect zoals altijd. Voor lange videogesprekken en het afspelen van podcasts. De klank die je krijgt is zuiver en rustig, vooral bij lagere frequenties. De XM4 biedt je uitstekende audio prestaties, ruisonderdrukking en een comfortabel design maakt dit model een echte koploper!

Design en ontwerp

De Sony WH-1000XM4 kan je gemakkelijk opvouwen voor wanneer je klaar bent met het luisteren van muziek. Je kan hem gemakkelijk meenemen in je tas of jaszak door het compacte design. De oorschelpen zijn ook kleiner gemaakt zodat het gehele design minder opvalt. Het ontwerp is gelijk aan het eerdere model, namelijk de WH-1000XM3 maar wel anders dan het nieuwere model, namelijk de WH- 1000XM5. Al met al is dit een goede wel bedachte design voor comfort en stijl.

Geluid en microfoon

Sony heeft ook de Adaptive Sound Control-functie een boost gegeven voor de WH-1000XM4. Het model kan nu bepalen of je op reis bent of stilstaat en de geluidsinstellingen daarop aanpassen; de XM4 kan locaties leren en GPS-gegevens van je telefoon gebruiken om de ruisonderdrukking en omgevingsgeluidsniveau’s te wijzigen op basis van bepaalde locaties. Het enige kleine nadeel is dat als je het GPS-signaal verliest, de koptelefoon zijn instellingen niet automatisch kan wijzigen. Maar je kunt profielen instellen en bepaalde gebieden geo-fencen met de Headphones Connect-app, zodat de WH1000XM4s automatisch van modus verandert wanneer je ze betreedt.

Accuduur en bediening

De batterijduur van de XM4 is redelijk, bijna vergelijkbaar met die van de XM3. Met ruisonderdrukking ingeschakeld, gaat de XM4 21 uur mee. Luister je zonder ruisonderdrukking, dan gaat je batterij langer mee. XM4 kan tot 28 uur meegaan. Sommige koptelefoons hebben een langere levensduur, maar 28 uur is een behoorlijk cijfer in vergelijking met de concurrentie. Het duurt ongeveer 3 uur om op te laden en na 10 minuten opladen kun je urenlang luisteren. De waarden die we wel gemeten hebben waren beduidend lager dan de staat van Sony zelf. Dat wil zeggen, om 30 uur om 38 uur zet je de ruisonderdrukking aan of uit. We hebben de koptelefoon ingesteld om 80 dB te produceren bij het meten, de Sony kan onder verschillende omstandigheden meten.

Active Noice Cancellation

De innovatie zit volledig in de hardware en software van de XM4. Zo heeft de XM4 dezelfde noise-cancelling processor QN1 als zijn voorganger, maar heeft Sony hem gekoppeld aan een nieuwe Bluetooth SOC. Als gevolg hiervan pikken de twee microfoons die in elke oorschelp zijn ingebouwd 700 keer per seconde omgevingsgeluid op en passen de anti-ruis dienovereenkomstig aan. Dit klinkt indrukwekkend, maar de vraag is wat je opvalt.

4. Beats Studio 3 – draadloze over-ear koptelefoon

Beats studio3

Mooi design

Goede kwaliteit

 Duur merk

De Beats Studio 3 is een geweldige koptelefoon met geweldig geluid en zeker niet te veel bass. Comfortabel om te dragen/zeer goed afgewerkt en verbinding maken met de iPhone kan niet eenvoudiger. Een punt van kritiek is dat de actieve ruisonderdrukking een klein beetje geluid maakt als je de muziek niet kunt horen.

Design en ontwerp

De beats studio 3 is identiek aan zijn voorganger. Het heeft dezelfde plastic hoofdband en ingebouwde scharnieren, zodat je beide oorschelpen naar binnen kunt vouwen voor opslag. De oorschelpen zijn ontworpen om de oren van de drager volledig te omsluiten, met versterkte vulling bedekt met een zacht leerachtig materiaal. In combinatie met de zachte, flexibele vulling aan de onderkant van de hoofdband maakt dit de headset erg comfortabel. Met de multifunctionele b-knop kan je bellen, het volume en het afspelen van audio regelen en Siri activeren

Geluid en microfoon

Beats Studio3 Wireless-hoofdtelefoons leveren eersteklas geluid en blokkeren externe ruis met actieve ruisonderdrukking. Ruisonderdrukking is altijd actief op zoek naar externe ruis om te blokkeren, terwijl het reageert op persoonlijke pasvorm en muziekweergave. Door de realtime audiokalibratie behoudt de Studio 3 helderheid, bereik en emotie binnen het geluid voor een eersteklas luisterervaring.

Accuduur en bediening

Het belangrijkste is dat de W1-chip de batterijprestaties efficiënter maakt. Studio 3 is daar een goed voorbeeld van. Met Pure ANC ingeschakeld, kan de hoofdtelefoon tot 22 uur draadloos streamen. Dat is 10 uur meer dan het vorige model, hoewel de batterijcapaciteit bijna hetzelfde is. Met Pure ANC uitgeschakeld, belooft Beats tot 40 uur. We weten dus dat de Beats Studio 3-draden lang mee kunnen gaan tussen oplaadbeurten, zelfs als ruisonderdrukking is ingeschakeld. Bovendien kun je met de ingebouwde Fast Fuel-oplaadtechnologie tot 3 uur afspelen met slechts 10 minuten aansluiten van je nieuwe Beats.

 

Active Noice Cancellation

In Studio Wireless 3 gebruikt Beats pure ANC-technologie om ruis te onderdrukken. In plaats van alleen vooraf ingestelde frequenties af te spelen, detecteert het continu geluiden om je heen en past het de ruisonderdrukking en het afspelen van muziek aan op basis van je omgeving. Of je nu in een drukke of rustige omgeving bent. Het doorloopt dit proces 50.000 keer per seconde.

 

5. Bose 700 – Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling

Bose 700 Groot

Beste ANC instelbaarheid

Staal design

 Minder levendig

Op zoek naar een hoofdtelefoon met superieure ruisonderdrukking? Zoek niet verder, want de Bose 700 is echt top of the line! Het geluid is iets minder levendig dan de Sony WH-1000XM3, maar het ANC is veel beter. Perfect voor gebruik op kantoor of onderweg.

Design en ontwerp

De koptelefoon wordt geleverd met een roestvrijstalen hoofdband en is verkrijgbaar in zwart en zilver. Het gaat naadloos over van een plat ontwerp naar een cilindrisch ontwerp en kan worden aangepast door de oorschelpen over de hoofdband te bewegen. Ook de oorschelpen zijn gestroomlijnd. De stoffen schaal van de QuietComfort Collection verbetert de naadloze overgang van hoofd- naar oorschelpen. Kijk hoe mooi het design is?!

Geluid en microfoon

De Bose 700 Noise Cancelling Headphones zijn voorzien van AR-technologie. Ingebouwde bewegingssensor zorgt voor een unieke AR-ervaring. Dankzij de samenwerking met veel AR-toepassingen kun je een unieke ervaring krijgen gecombineerd met audiocontent via de headset. De headset reageert op je bewegingen en je krijgt het juiste geluid. De headset past perfect bij het beeld dat je ziet via de AR-app.

 

Accuduur en bediening

De headset heeft een batterijduur tot 20 uur. Op het werk kun je de hele dag naar je favoriete muziek luisteren. Ben je per ongeluk vergeten je koptelefoon op te laden? U kunt de USB-C-kabel gebruiken om de headset op te laden terwijl je werkt. In 2,5 uur is de batterij volledig opgeladen en luister je nog 20 uur naar muziek. Heb je geen 2,5 uur oplaadtijd van de batterij? Er is een snellaadmodus van 15 minuten. Na 15 minuten kun je de headset 3,5 uur gebruiken.

Active Noice Cancellation

De headphones zijn uitgerust met Active Noise Cancellation-technologie (ANC). Vier ingebouwde microfoons vangen de geluiden om je heen op. Ze isoleren geluid en geven anti-ruis terug. Je kunt zelf bepalen hoe je deze geluiden dempt via de meegeleverde Bose-app. Je kunt kiezen uit in totaal 11 verschillende niveaus. Op deze manier kun je, als je niveau 11 kiest, bijna alle geluiden om je heen dempen. In de trein luister je rustig naar je favoriete muziek. Als alternatief, als je hem op niveau 4 zet, kun je nog steeds met hem praten. Je muziek klinkt als nooit tevoren, zelfs in luide omgevingen. Een van de mooie dingen van Bose-hoofdtelefoons is dat het geluid er langzaam uit wordt gefilterd. Wel merk je het verschil tussen muziek luisteren met en zonder noise cancelling.

Wil jij meer weten over elektronica producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf elektronica producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!