Beste kinderwagen 2023

Kinderwagens zijn erg belangrijk voor jouw kind(eren), er zijn er zoveel; maar welke kinderwagen is voor jou het best? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf kinderwagens van 2022 te komen.

ProductScore
Maxi Cosi Adorra Kinderwagen Essential Black klein

Maxi-Cosi Adorra Kinderwagen Essential Black


Handig in gebruik

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Kinderkraft Grande klein

Kinderkraft Grande


Goedkoop

8,6Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxi Cosi Zelia Essential Black klein

Maxi-Cosi Zelia Essential Black


Makkelijk opvouwbaar

8,2Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Cybex Talos s Lux 3 in 1 klein

Cybex Talos s 3 in 1


Multifunctioneel

7,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Hauck runner klein

Hauck Runner


Grote luchtbanden

7,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soort kinderwagens zijn er?

Er zijn verschillende soorten kinderwagens die geschikt zijn voor kinderen. Zo zijn er buggy’s, duo-wagens, 3 in 1 wagens en harloop wagens.

Buggy:

Het voordeel van een buggy is dat die een stuk minder zwaar en groot is ten opzichte van een 3 in 1 wagen. Hierdoor is de buggy uitermate geschikt om mee te nemen onderweg of op reis.  Het nadeel van een buggy is dat de zitting minder gevoerd is en hierdoor ook minder bescherming biedt ten opzichte van andere soorten wagens. Een buggy is voornamelijk geschikt voor iets oudere kinderen, die niet constant in de kinderwagen hoeven te zitten.

Duo-wagen:

Met een duo-kinderwagen kan je twee kinderen tegelijk meenemen, heel handig voor mensen met meerdere kinderen die (nog) niet goed kunnen lopen. In een duo-kinderwagen zitten de kinderen vaak naast of achter elkaar. Het voordeel van een duo-kinderwagen is dat je altijd maar één kinderwagen nodig hebt. Het grootste nadeel van een duo-kinderwagen is dat dit een stuk groter en zwaarder is in verhouding met normale kinderwagens.

3-in-1 wagen:

Een 3-in-1 kinderwagen is perfect voor het gebruik van een reiswieg, zitje en/of een autostoeltje. Je kan een 3-in-1 kinderwagen gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. Het voordeel van een 3-in-1 kinderwagen is dat de je het zitje op verschillende plaatsen kan gebruiken, hierdoor blijft jouw kind altijd in zijn eigen comfortabele en vertrouwde omgeving. Het grootste nadeel is dat een 3-in-1 kinderwagen vaak duurder is dan normale kinderwagens.

Hardloop wagen:

Hardloop wagens kan je gemakkelijk gebruiken bij een rondje (hard)lopen, een normale wagen is hier vaak niet geschikt voor. Een hardloop wagen heeft net een ander design dan een normale wagen, zo heeft het drie wielen die allen een stuk groter zijn. Ook de vering in de hardloop kinderwagens zijn beter zodat jouw kind ook tijdens het hardlopen comfortabel blijft zitten. Het nadeel van een hardloop wagen is dat deze vaak moeilijke op te bergen zijn en daardoor dus bijvoorbeeld ook moeilijker te vervoeren zijn met een klein(ere) auto.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Voordat je een kinderwagen gaat kopen, wil je natuurlijk weten waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een kinderwagen. Hieronder geven we jou een aantal punten die belangrijk zijn om te controleren bij verschillende wagens, om uiteindelijk voor jou de beste kinderwagen uit te kiezen. Op moment dat jij een kwalitatief goede kinderwagen wilt kopen, moet je vooral op de volgende specificaties letten:

Makkelijk opvouwbaar:

Grote kinderwagens kunnen onhandig zijn. Het neemt veel ruimte in huis in beslag en het is moeilijk (of helemaal niet) om het in de auto te plaatsen. Daarom is het voor de meeste mensen handig om een ​​wagen te kiezen die makkelijk opvouwbaar en compact is.

Veiligheid:

Veiligheid is altijd belangrijk, zeker als het om kinderwagens gaat. Een veilige wagen remt goed, is sterk en kantelt niet.

Comfortabel:

Een goede wagen kan jouw kind voldoende comfort bieden. De kinderwagen absorbeert schokken zodat je kindje rustig kan slapen tijdens het lopen.

Verstelbare duwstang:

Dit is vooral belangrijk als jij en je partner verschillen in lengte. Door de duwstang te verstellen, kan iedereen comfortabel achter de kinderwagen lopen, ongeacht lengte.

Positieve recensies:

De beste kinderwagens hebben niet alleen goede specificaties, maar worden ook goed ontvangen door gebruikers. Op papier is een kinderwagen misschien net zo goed, maar uiteindelijk hangt het allemaal af van hoe andere de kinderwagen ervaren.

Tot welke leeftijd kan mijn kind in een kinderwagen?

Een kinderwagen is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Gemiddeld blijkt dat een kind tussen de 1,5 en 2 jaar in een wagen moet blijven voordat het rechtop kan zitten. Vaak zie je dat ouders vanaf de leeftijd dat hun kind kan zitten overstappen van een kinderwagen (waarin het kind vaak ligt) inruilen voor een buggy waarin kinderen kunnen zitten. Als je eerst een wagen gebruikt en later ook nog een buggy moet aanschaffen, kan je er ook voor kiezen om een wagen aan te schaffen die je op latere leeftijd kan gebruiken als buggy. Dit is vaak duurder op de korte termijn, maar op de lange termijn bespaar je jezelf wel een tweede aanschaf moment.

1. Maxi-Cosi Adorra Kinderwagen

Maxi Cosi Adorra Kinderwagen Essential Black groot

Handig in gebruik

Comfortabel voor kind

Klein zitje

De luxe maxi-cosi Adorra is voor ouders met een urban lifestyle die een handige en comfortabele kinderwagen willen. Met de Adorra-kinderwagen kun je gemakkelijk door de straten dwalen terwijl je baby veilig en comfortabel is ingepakt, perfect voor voorstedelijke en stedelijke gebieden. Het comfort en gemak van de stad gaan hand in hand.

Belangrijke functies

Adorra is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van stedelijke ouders die graag een wandeling maken in het stadscentrum, winkelcentrum of park met vrienden en familie. Deze lichtgewicht kinderwagen is perfect voor het stadsleven en weegt minder dan 12 kg, waardoor wandelen door de stad zo gemakkelijk en plezierig is als het zou moeten zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het dragen van je spullen als je onderweg bent, dat heeft te maken met Adorra’s enorme winkelmand die je voldoende ruimte biedt. Je kunt de kijkrichting van het kinderwagenzitje gemakkelijk veranderen waardoor je altijd oogcontact met je kleine ontdekkingsreiziger wilt maken.

Belangrijke specificaties

De Maxi-Cosi Adora is een kinderwagen die geschikt is voor kinderen vanaf 0 kg tot 15 kg. De kinderwagen heeft een slaapstand, (verstelbare) voetsteunen, een omkeerbare zitting en een verwijderbare kap. Het gewicht van de Adorra kinderwagen van Maxi-Cosi is 15,4 kg en heeft in totaal 4 wielen. De wagen is eenvoudig opvouwbaar en Maxi-Cosi biedt 2 jaar fabrieksgarantie.

Veiligheid

Als je een kinderwagen koopt, moet deze voldoen aan de Europese veiligheidsnorm NEN-EN 1888. De standaard is in 2012 volledig herzien. NEN-EN 1888 bevat veiligheidseisen voor wagens voor één of meer kinderen en wagens die kunnen worden voorzien van oprijplaten voor extra kinderen. Hoewel de veiligheidsnormen zijn streng, is dit wel logisch gezien jij jouw kind wel veilig wilt vervoeren in de kinderwagen.

2. Kinderkraft Grande

Kinderkraft Grande groot

Goedkoop

Mooi design

Goedkopere kwaliteit

Een kinderwagen van Kinderkraft is perfect voor jou en je kind! Deze zeer complete kinderwagen zorgt voor veel wandelplezier. De kinderwagen kan vanaf de geboorte worden gebruikt – aangezien de rugleuning volledig plat kan zijn – tot uw kind ongeveer 3 jaar oud is (max. 15 kg). Dankzij het ruime zitoppervlak weet je zeker dat je kind altijd comfortabel zit in deze kinderwagen.

Belangrijke functies

Tijd voor een dutje? Je kan de rugleuning eenvoudig van een zittende naar een liggende positie verstellen. Ook het voetpedaal is in 4 standen verstelbaar. De ruime en verstelbare luifel zorgt ervoor dat je kind geen last heeft van zon en/of wind. Door het kijkvenster bovenop de kap kun je je kleintje altijd goed in de gaten houden. Wordt het koud? Installeer eenvoudig en snel de verwarmde beenkap. Als het gaat regenen kan je altijd de bijgeleverde regenhoes om de wagen heen plaatsen zodat je kind altijd droog blijft.

Belangrijke specificaties

De Kinderkraft Grande is een kinderwagen voor kinderen van 0 tot 15 kg. De kinderwagen heeft een slaapstand, (verstelbare) voetsteunen, verwijderbare wielen (incl. een wielvergrendelaar) en een afneembare kap. In totaal weegt de Kinderkraft Grande 9,9 kg en heeft 4 wielen. De kinderwagen is eenvoudig op te vouwen en de kinderwagen wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Veiligheid

Als je een kinderwagen koopt, moet deze voldoen aan de Europese veiligheidsnorm NEN-EN 1888. De standaard is in 2012 volledig herzien. NEN-EN 1888 bevat veiligheidseisen voor kinderwagens voor één of meer kinderen en wagens die kunnen worden voorzien van oprijplaten voor meer kinderen. Veiligheidsnormen zijn streng, maar het is logisch omdat je je kind veilig in een kinderwagen wilt vervoeren.

 

3. Maxi-Cosi Zelia Kinderwagen

Maxi Cosi Zelia Essential Black groot

Makkelijk opvouwbaar

Mooi design

 Harde wielen

Zelia is een kinderwagen die is ontworpen voor gemakkelijk, cool stadsleven. De wieg is perfect voor baby’s en ouders zullen dol zijn op het slimme vouwsysteem met één hand. Zelia is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 3,5 jaar en geeft je alle flexibiliteit die je nodig hebt om in de stad te wonen!

Belangrijke functies

De Zelia kinderwagen van Maxi-Cosi is een compacte stadskinderwagen waarmee jij en je baby zorgeloos door de stad kunnen reizen! Met een gewicht van slechts 9,6 kg is Zelia een 2-in-1 kinderwagen waarvan het zitje ook als babybedje kan worden gebruikt. De Zelia is eenvoudig op te vouwen om je leven in de stad gemakkelijker te maken, en omdat het compatibele Maxi-Cosi baby-autostoeltje eenvoudig te installeren is, daardoor kan je snel schakelen tussen op en van de weg.

Belangrijke specificaties

Maxi-Cosi Zelia is een kinderwagen voor kinderen van 0 tot 15 kg. De kinderwagen heeft een slaapstand, een omkeerbaar zitje, afneembare wielen en een afneembare kap. Max-Cosi’s Zelia-kinderwagen weegt 12,5 kg en heeft 4 wielen. De kinderwagen is eenvoudig op te vouwen en de kinderwagen wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Veiligheid

Bij aanschaf van een kinderwagen moet deze voldoen aan de Europese veiligheidsnorm NEN-EN 1888. De standaard is in 2012 volledig herzien. NEN-EN 1888 bevat veiligheidseisen voor kinderwagens voor één of meerdere kinderen en voor kinderwagens die kunnen worden voorzien van oprijplaten voor meerdere kinderen. Veiligheidsnormen zijn streng, maar het is logisch omdat je je kind veilig in een wagen wilt vervoeren.

4. Cybex Talos s 3 in 1

Cybex Talos s Lux 3 in 1 groot

Multifunctioneel

Meegroei kinderwagen

 Duurder dan concurrenten

Het CYBEX-assortiment omvat autostoeltjes, babydragers en kinderwagens. Bij Cybex is veiligheid een topprioriteit. De fundamentele principes achter alle CYBEX-producten zijn de SDF Innovatie Principes (Safety, Design and Function). Dit zorgt ervoor dat alle producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en een uniek stedenbouwkundig ontwerp.

Belangrijke functies

Cybex Talos S Lux is geschikt voor kinderen tot 22 kg. Deze kinderwagen wordt geleverd met een bijpassende reiswieg. Daarnaast is de auto te combineren met Cybex of GB autostoeltjes. Dit maakt de Talos S tot een veelzijdig 3-in-1 systeem. De grote all-terrain wielen van de kinderwagen zijn voorzien van goede veringen, waardoor het rijden met de kinderwagen plezierig is voor zowel jou als je kind.

Belangrijke specificaties

Cybex Talos S is een 3 in 1 wagen voor kinderen van 0 tot 22 kg. De wagen heeft een slaapstand, een omkeerbaar zitje, afneembare wielen (incl. wielvergrendeling) en een afneembare kap. De Cybex wagen weegt 12,5 kg en heeft 4 wielen, ook past hier een autostoeltje van Cybex in. Het is een eenvoudig op te vouwen wagen en de wagen wordt geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Veiligheid

Bij aanschaf van een kinderwagen moet deze voldoen aan de geldende Europese veiligheidsnorm NEN-EN 1888. De European certificering bevat veiligheidseisen voor kinderwagens voor één of meerdere kinderen en voor kinderwagens met oprijplaten voor meerdere kinderen. Veiligheidsnormen zijn streng, maar het is logisch omdat iedereen wilt dat kinderen veilig worden vervoerd via een wagen.

5. Hauck Runner

Hauck runner groot

Grote luchtbanden

Comfortabel voor kind

 Moeilijk opvouwbaar

Hauck is al bijna 90 jaar een van de marktleiders op het gebied van kinderwagens, buggy’s, autostoeltjes en andere babyaccessoires. Hauck staat voor Duitse degelijkheid; terwijl kwaliteit belangrijk is, staat het welzijn en de veiligheid van kinderen altijd voorop. Wat je ook voor je kind zoekt; bij Hauck ​​vindt je mooie en veilige producten voor jou en je kind.

Belangrijke functies

Wandel urenlang met je kinderen met deze sportieve buggyloper van Hauck. De all-terrain Hauck driewielige wagen is voorzien van extra grote luchtbanden, is duurzaam en zeer compact van formaat. Een uitstekende wagen, perfect voor je kleintje en voor jou om van het buitenleven te genieten. De Runner is zeer comfortabel, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor alle weersomstandigheden.

Belangrijke specificaties

De Hauck Runner is een sportieve wagen voor kinderen van 0 tot 22 kg. De wagen heeft drie wielen, een slaapstand, een voetensteun, afneembare wielen (incl. wielvergrendeling) en een afneembare kap. Het gewicht van de Hauck Runner is 13,6 kg, ook heeft de wagen een handgreep en is de wagen in hoogte verstelbaar en de rugleuning eenvoudig aan te passen naar de ligpositie.

Veiligheid

De Hauck Runner voldoet aan de geldende Europese veiligheidsnorm NEN-EN 1888. De veiligheid van de Hauck Runner wordt verzekerd door 5-punts gordels, voorstangen en extra antislipbescherming. Als je een pauze neemt, kan je de wagen altijd vast zetten waardoor die niet beweegt en je zeker weet dat jouw kind altijd veilig in de wagen blijft zitten en er niks kan gebeuren.

Wil jij meer weten over baby & kind producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf baby & kind producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!