Beste fietsendrager 2023

Fietsen is altijd al populair geweest, maar welke fietsendrager is perfect voor het vervoeren van mijn fiets? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
Pro User Diamant 2 kleieein

Pro-User Diamant Fietsendrager - 2 fietsen


Handig in gebruik

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


XLC Azura 2 E bike kle

XLC Azura Fietsendrager LED - 2 fietsen E-bike


Makkelijk te monteren

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Thule Easyfold klein

Thule EasyFold XT 2 drager - 2 fietsen


Gebruiksvriendelijk

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Pro user Amber 4 klein

Pro-user Amber IV drager - 4 fietsen


Meerdere varianten

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Hapro Atlas Active klein

Hapro Atlas drager - 2/3 fietsen


Lichtgewicht

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten fietsendragers zijn er?

Er zijn een hele hoop soorten en maten dragers voor de fiets verkrijgbaar, de beste voor jou is afhankelijk van jouw situatie. Allereerst ligt het eraan aan wat voor soort auto je hebt. Bovendien zijn dragers verkrijgbaar voor op de trekhaak, achterklep en op het dak. Bij een trekhaak fietsendrager is het alleen mogelijk om te drager monteren als jij een trekhaak op je auto hebt zitten. Het voordeel van een drager op je trekhaak is het feit dat het plaatsen en verwijderen van de fietsen van de fietsendrager erg eenvoudig is. De fietsendrager aan de trekhaak kan je eenvoudig inklappen en vervoeren in de auto. Het grootste nadeel aan de fietsendrager op de trekhaak is het feit dat de kofferbak hierdoor (vaak) geblokkeerd wordt en dus niet meer open kan als je de fietsen op de drager geplaatst hebt.

Als je geen trekhaak op de auto hebt, kan je altijd kiezen voor een drager op de achterklep of een dakdrager. De dakdrager plaats je op het dak van de auto, als je auto rails op het dak hebt zitten, kan je de dakdrager monteren aan de rails. Als je auto geen rails op het dak hebt zitten, kan je de dakdrager ook monteren aan de dakrand van de auto.

Tot slot is de drager voor de achterklep de laatste optie voor het monteren van een drager aan de auto. De drager op de achterklep wordt gemonteerd door middel van haken en klemmen aan de achterklep van de auto. Er zitten haken en klemmen aan de drager, die zijn altijd beschermd zodat de auto niet beschadigd raakt bij het monteren van de drager en het vervoeren van de fietsen.

Wat voor drager kan je het beste kiezen?

Welke fietsendrager jij moet kiezen? Dat is een keuze die afhankelijk is van jouw type auto en gewenste comfort voor het vervoeren van jouw fietsen. Als je graag de fietsen wilt vervoeren maar wel (altijd) de achterbak van de auto wilt gebruiken, kan je het best kiezen voor een dakdrager. Sommige trekhaak dragers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om te kantelen, hierdoor kan je de drager kantelen en alsnog de kofferbak van de auto gebruiken.

Het nadeel van het gebruik van een dakdrager is dat het plaatsen van de fietsen op de dakdrager en het eraf halen van de fietsen, erg veel tijd, moeite en energie kost. Voor een dakdrager heb je per fiets een aparte dakdrager nodig, hierdoor moet je voor meerdere fietsen ook nog eens meerdere dakdragers kopen. Ons advies is dan ook om altijd te kiezen voor een trekhaak drager of een achterklep drager. Door het gebruik van een achterklep- of een trekhaak drager, is het mogelijk om meerdere fietsen tegelijk te vervoeren en zit je niet te rotzooien met het plaatsen en verwijderen van de fietsen.

Welke drager jij moet kiezen is niet alleen afhankelijk van het type auto, maar ook afhankelijk van hoeveel fietsen jij wilt vervoeren. Als jij graag meer dan 1 fiets wilt vervoeren, kan je het best kiezen voor een trekhaak- of achterklep drager. Maar, wil jij meer dan 3 fietsen vervoeren? Dan kan je bijna altijd het best kiezen voor een trekhaak fietsendrager. Als je meer dan 3 fietsen wilt vervoeren via een dakdrager is dat duurder dan via een andere drager, want je  moet namelijk ook 3 dakdragers aanschaffen. Vandaar, dat wij jou het best kunnen adviseren om (als het kan) altijd een trekhaak fietsendrager aan te schaffen.

Kan je de fietsendrager ook in het buitenland gebruiken?

Als jij met een Nederlandse auto in het buitenland rijdt, moet jij je aan de Nederlandse wet houden. Het kan zijn dat de buitenlandse autoriteit er anders tegenaan kijkt, vandaar dat jij jezelf maar beter goed kunt voorbereiden over de regels van het land van jouw bestemming. Door het verdrag van Wenen moet het voldoende zijn als je met een Nederlandse auto je aan de Nederlandse wet houdt. Vandaar, dat wij de belangrijkste reglementen voor het vervoeren van een fiets in Nederland hebben opgesomd:

  1. Overschrijdt nooit de maximale snelheid die is toegestaan.
  2. Loszittende elementen aan de fiets(en) moeten verwijderd zijn voor het vervoeren van de fiets(en) (denk aan fietscomputers, sleutels en bidons).
  3. Gebruik extra bevestigingen (bijvoorbeeld spanbanden).
  4. Zorg dat op de fietsendrager duidelijk te zien is uit welk land je afkomstig bent.
  5. Bij maximale lengte- en breedte limitatie telt de fietsendrager ook mee voor het limiet van jouw lengte of breedte.
  6. Zorg altijd voor zichtbare verlichting. Als door jouw fietsendrager het licht niet meer zichtbaar is, neem dat een extra lichtbak voor op de fietsendrager.
  7. Je mag alleen fietsen vervoeren via fietsendragers.

1. Pro-User Diamant Fietsendrager – 2 fietsen 

Pro User Diamant 2 grooot

Handig in gebruik

Stevig

Zwaar

Het merk Pro-User is een bekende fietsendrager en biedt  een functionelere auto door de praktische en veilige producten die Pro-User aanbiedt. Alle producten van het merk Pro-User zorgen ervoor dat het vervoeren van producten (bijvoorbeeld fietsen) eenvoudiger gaat. Een van de beste fietsendrager van Pro-User is de Diamant serie. De meeste Pro-User fietsdragers zijn te monteren via de trekhaak of de achterklep, echter bieden zij ook dakdragers aan. De Diamant serie van de fietsendrager van Pro-User is uitgeroepen tot de beste koop volgens de consumentenbond in 2012, 2014, 2015, 2016 en 2020!

Belangrijke functies

De Pro-User Diamant is een stevige drager die van staal en aluminium is geproduceerd. Het is een stevige drager die maar liefst 60 kg aan draaggewicht kan vervoeren voor maximaal 2 fietsen. De drager kan alle soorten fietsen (ook E-bikes) vervoeren. De Pro-User Diamant is een trekhaak drager, waardoor je deze drager monteert aan de trekhaak van je auto. Het product is uitgerust met een 7- en 13 polige stekker aansluiting en sluit hierdoor aan op bijna alle soorten trekhaken. Nog een extra voordeel is dat je bij deze fietsendrager een opberghoes bijgeleverd krijgt. De fietsendrager van Pro-User Diamant heeft een kantel functie waardoor de kofferbak toegankelijk blijft. Het gewicht van de drager zelf is 18 kg, zorg dus dat je altijd de auto in de buurt van de drager zet als je de fietsendrager wilt monteren aan de auto.

Veiligheid

De Pro-User Diamant drager is gecertificeerd, hierdoor voldoet deze fietsendrager aan alle wettelijke normen om de veiligheid van jouw autorit en de fietsen te garanderen. Dankzij de bijgeleverde 7- en 13 polige stekker blijft er altijd een stroomaansluiting bij jouw achteruitrij- en mistverlichting en weet je zeker dat je altijd opvallend kan blijven rijden, zowel in het licht als in het donker.

Gebruiksgemak

De fietsendragers van Pro-User staan voor gebruiksgemak. Het product heeft een inklapbaar systeem, hierdoor is de fietsendrager gemakkelijk op te tillen. Als je de fietsendrager niet gebruikt kan je de drager opbergen in de bijgeleverde opberghoes en blijft jouw fietsendrager altijd beschermd, ook als jij deze niet gebruikt. Pro-User maakt het gebruik van hun producten nog eenvoudiger door extra producten aan te bieden, zo kan je de oprijgoot gebruiken om jouw fietsen eenvoudig op de fietsendrager te plaatsen. Bekijk hier de oprijgoot van Pro-User.

Aantal fietsen

De fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen, het maakt niet uit wat voor soort fietsen je op de drager plaatst. Door het maximale gewicht van 60 kg kan je zelfs eenvoudig 2 elektrische fietsen vervoeren met de fietsendrager. De fietsendrager is geschikt voor fietsbanden met een maximale breedte van 5 cm en frame maten tot maximaal 80 mm. Zorg er altijd voor dat je losse onderdelen van de fietsen haalt tijdens het vervoeren van de fiets met de auto.

 

2. XLC Azura Fietsendrager LED E-Bike – 2 fietsen 

XLC Azura 2 E bike groot

Makkelijk te monteren

Goede kwaliteit

 Zonder opberghoes

De Azura LED fietsendrager van het merk XLC zorgt voor comfort en veiligheid tijdens het vervoeren van jouw fietsen met de auto. Dit product is de tweede fietsendrager van de beste vijf fietsendragers van 2022. De XLC Azura LED fietsendrager is te monteren via de trekhaak van de auto en zorgt ervoor dat jij jouw fietsen veilig en vertrouwd mee kan nemen op reis.

Belangrijke functies

De XLC Azura LED fietsendrager is een praktische drager voor het vervoeren van allerlei soorten fietsen. Het heeft een draagcapaciteit van 60 kg, hierdoor kan je een fiets van elk 30 kg per stuk hiermee vervoeren. De fietsendrager kan in totaal 2 fietsen vervoeren en heeft een afsluiter voor zowel de fiets als de drager om dieven te weerhouden om jouw fiets te stelen. Het product van de XLC Azura LED is uitgerust met een 7- en 13 polige stekker aansluiting, waardoor dit op bijna alle soorten trekhaken aansluit. Er is zelfs een uitbreidingsset beschikbaar om de XLC Azura LED fietsendrager uit te breiden voor een draagcapaciteit van 3 fietsen, bekijk de uitbreidingsset hier!

Veiligheid

De fietsendrager van XLC is gecertificeerd, dit houdt in dat de fietsendrager voldoet aan alle wettelijke normen. Ook als je de fietsendrager in het buitenland gebruikt biedt de fietsendrager genoeg veiligheid, hierdoor kan je met de Azura LED fietsendrager van XLC altijd zorgeloos op vakantie de fietsen meenemen. Naast de veiligheid van de fietsendrager zelf, biedt de 7- en 13 polige stekker de veiligheid dat jij altijd jouw achterij- en mistverlichting kan gebruiken tijdens het autorijden.

Gebruiksgemak

De fietsendrager van XLC staan voor gebruiksgemak bij het vervoeren van fietsen met de auto. Het product is eenvoudig op te vouwen voor als deze niet gebruikt wordt. Naast het feit dat XLC voor de Azura LED fietsendrager een uitbreidingsset heeft ontwikkeld, heeft XLC ook de oprijgoot voor de Azura LED ontwikkelt, hierdoor kan je altijd eenvoudig jouw fietsen op de fietsendrager rijden. Bekijk hier de oprijgoot van XLC. 

Aantal fietsen

De Azura LED fietsendrager is geschikt voor 2 fietsen, tot een maximaal gewicht van 60 kg. Hierdoor is de fietsendrager geschikt voor een stadsfiets, kinderfiets, racefiets, mountainbike en zelfs een elektrische fiets. De fietsendrager is geschikt voor fietsbanden die maximaal 5.7 cm groot zijn. Let er wel op dat je altijd losse onderdelen van de fiets verwijderd bij het vervoeren van de fietsen.

3. Thule EasyFold XT 2 drager – 2 fietsen

Thule Easyfold groot

Gebruikvriendelijk

Mooi design

Duurder dan concurrenten

De EasyFold XT 2 drager van het merk Thule is er om te helpen alles wat je dierbaar is veilig, gemakkelijk en in Zweedse stijl te vervoeren zodat je de vrijheid hebt om jouw actieve leven overal vorm te geven. Thule is een doorslaggevend merk in producten die gebruikt worden om spullen te vervoeren. Thule EasyFold XT 2 fietsendrager is te monteren via de trekhaak van de auto en biedt de volledige veiligheid en betrouwbaarheid. 

Belangrijke functies

Het is een praktische en stijlvolle drager voor het vervoeren van verschillende soorten fietsen. De drager heeft een maximaal gewicht van 30 kg per fiets, hierdoor heeft de fietsendrager een maximale draagcapaciteit van 60 kg. Het gewicht van de fietsendrager zelf is 17,9 kg. Als je de drager niet gebruikt kan je de fietsendrager volledig opvouwen. De Thule fietsendrager is uitgerust met een 13 polige stekker aansluiting. Met de Thule EasyFold XT 2 drager kan je ook jouw elektrische fiets vervoeren.

Veiligheid

De drager van Thule is een gecertificeerde fietsendrager die voldoet aan alle gestelde wettelijke normen. Naast dat de Thule EasyFold XT 2 fietsendrager voldoet aan alle wettelijke normen, biedt de bijgeleverde 13 polige stekker extra veiligheid zodat jij altijd achteruitrij- en mistverlichting kan gebruiken. Hierdoor weet jij zeker dat je altijd opvalt op de weg en weet dat je veilig deelneemt aan het verkeer.

Gebruiksgemak

De dragers van Thule staan ervoor om alles gemakkelijk en in stijl te vervoeren. Thule zorgt met al haar producten ervoor dat je altijd ten volle van het actieve buitenleven kan genieten. Een voorbeeld van een extra gebruiksgemak is de oprijgoot die verkrijgbaar is bijbehorend aan de Thule EasyFold XT 2 fietsendrager. Bekijk hier de oprijgoot van Thule. 

Aantal fietsen

Het is een drager die in totaal 2 fietsen kan vervoeren. Met een maximale draagcapaciteit van maar liefst 60 kg. De fietsendrager bewaart een afstand van 22 cm tussen de fietsen die op de fietsdrager geplaatst worden, hierdoor blijven jouw fietsen altijd onbeschadigd. De fietsendrager is geschikt voor frame maten tot 80 mm. Zorg er natuurlijk wel voor dat je alle losse onderdelen van de fiets verwijderd voor je de fietsen met de auto vervoert. 

4. Pro-user Amber IV drager – 4 fietsen

Pro user Amber 4 groot

Meerdere varianten

Goede kwaliteit

 Zwaar

Het merk Pro-User is het bekende merk voor fietsendragers en zij bieden  een praktische en veilige oplossing voor het vervoeren van fietsen met de auto. De Pro-User Amber IV is verkrijgbaar in verschillende varianten, zo kan je zelf kiezen of je wilt dat de fietsendrager geschikt is voor 1, 2, 3 of 4 fietsen. Hierdoor weet je zeker dat iedereen zijn of haar fiets mee kan nemen op vakantie.

Belangrijke functies

De Pro-User Amber IV is een drager die gemaakt is van staal en geschikt is voor maar liefst 4 fietsen! De drager heeft een maximale draagcapaciteit van 60 kg voor alle fietsen gezamenlijk. De fietsendrager is geschikt voor alle soorten fietsen (ook E-bikes), hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de maximale draagcapaciteit van de drager. Het bevestigingssysteem  van de drager is via de trekhaak van de auto. De fietsendrager is uitgerust met een extra 7- en 13 polige stekker, hierdoor past de stekker op bijna alle soorten trekhaken. De Pro-User Amber IV is Europees goedgekeurd door de RDW. De drager zelf weegt 19,5 kg en daardoor redelijk zwaar vergeleken andere dragers.

Veiligheid

De Pro-User Amber IV is Europees goedgekeurd door de RDW en voldoet hierdoor aan alle wettelijke normen voor een fietsendrager. Dankzij de bijgeleverde Jaeger 7- en 13 polige stekker is er altijd stroomaansluiting voor de achteruitrij- en misverlichting. De drager is afsluitbaar met een hangslot voor extra veiligheid. Ondanks de uitgebreide variant waarmee je 4 fietsen kan vervoeren, is de Pro-User Amber IV net zo veilig als alle andere dragers. Voor extra veiligheid worden de fietsen bevestigd door middel van frame houders met spanbanden.

Gebruiksgemak

Alle fietsdragers van Pro-User streven naar een zo ultiem mogelijk gebruiksgemak. Door het kantelmechanisme is het mogelijk om jouw kofferbak te blijven gebruiken. Pro-User biedt extra producten aan die het gebruiksgemak nog meer verhogen. De Pro-User Amber IV heeft een aparte oprijgoot om de fietsen eenvoudig op de fietsendrager te plaatsen. Bekijk hier de oprijgoot van de Pro-User Amber IV.

Aantal fietsen

De drager Pro-User Amber IV is geschikt in verschillende varianten voor 1, 2, 3 en 4 fietsen, het maakt niet uit wat voor soort fietsen het zijn. Het maximale gewicht van de fietsendrager is 60 kg en de fietsendrager zelf weegt 19,5 kg. Hierdoor moet je wel rekening houden met het verdelen van het gewicht als je de Pro-User IV variant voor 4 fietsen aanschaft. Zorg er ook altijd voor dat je alle losse onderdelen van de fiets verwijderd tijdens het vervoeren van de fietsen.

5. Hapro Atlas Fietsendrager – 2/3 fietsen

Hapro Atlas Active 2 groot

Voldoet aan verwachting

Licht gewicht

 Minder kwaliteit

Het merk Hapro is een bekend merk voor verschillende fietsendragers. Naast dragers voor de fiets levert Hapro ook zonnebanken en dakkoffers. De Hapro Atlas Active drager is verkrijgbaar in verschillende varianten, zo kan je zelf kiezen of je wilt dat de fietsendrager geschikt is voor 2 of 3 fietsen.

Belangrijke functies

Hapro Atlas Active fietsendrager is gemaakt van aluminium en is hierdoor minder stevig dan de dragers die van staal en metaal zijn. De Hapro Atlas Active heeft een maximale draagcapaciteit van 60 kg, doordat de drager is gemaakt van aluminium is het lichter in gewicht dan andere dragers. Het gewicht van de Hapro Atlas Active is maar 14 kg. De drager van Hapro is gecertificeerd en voldoet hierdoor aan de wettelijke normen. Er zit een kantel systeem in de Hapro Atlas Active waardoor je altijd toegang hebt tot de kofferbak.

Veiligheid

Doordat de Hapro Atlas Active gecertificeerd is, voldoet de drager aan alle wettelijke normen op het gebied van veiligheid. Bij de drager wordt een 7 polige stekker bijgeleverd, die ervoor zorgt dat je altijd achteruitrij- en mistverlichting hebt. Als de drager is gemonteerd zit de Hapro Atlas Active muurvast en zit er geen speling meer op, waardoor de veiligheid extra wordt gegarandeerd.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de Hapro Atlas Active komt naar voren bij het gewicht en gebruik. Het lichte gewicht van de drager (14kg) zorgt ervoor dat je de fietsendrager eenvoudig kan monteren en demonteren. Gebruiksgemak wordt extra bevestigd door het kantel systeem waardoor je altijd toegang blijft behouden tot de kofferbak. Let wel op hoe je met de fietsendrager omgaat, doordat de fietsendrager goedkoper is, is de kwaliteit ook iets minder t.o.v. de concurrenten.

Aantal fietsen

In totaal kan de Hapro Atlas Active fietsendrager 2 of 3 fietsen vervoeren, dit ligt aan de variant die jij kiest. Het is mogelijk om alle soorten fietsen te vervoeren; stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en zelfs elektrische fietsen. Let wel goed op de maximale hoeveelheid kg die je kan vervoeren met de Hapro Atlas Active. Ook moet je altijd goed opletten op losse onderdelen die op de fiets zitten, dit is gevaarlijk tijdens het rijden.

Wil jij meer weten over auto producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf auto producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!