Beste elektrische step 2023

Je kan een elektrische step steeds vaker kopen in Nederland omdat het in 2023 misschien wel legaal wordt. Voor zowel kind als volwassenen hebben wij de wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
1200x1200 2 7

Volans Premium [35 km/pu] bereik: 30 km


Snelste keuze

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Segway Ninebot elektrische step klein

Segway Ninebot MAX G30 II [25 km/pu] 65 km


Hoogste actieradius

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Xiaomi Mi elektrische step klein

Xiaomi Mi Essential [25 km/pu] bereik: 30 km


Scherp geprijsd

8,7Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Suoto Pro elektrische step klein

Suoto Pro [25 km/pu] bereik: 55 km


App instelbaar

8,4Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


AyeWay elektrische step klein

AyeWay [25km/pu] bereik: 30 km


Kindvriendelijk

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Is een elektrische step legaal?

Momenteel wordt er gewerkt aan een kader om medio 2023 een elektrische step veilig en verantwoord de Nederlandse openbare weg te laten betreden. Momenteel is een elektrische step overal te koop. Je kan bijv. de nieuwste uitvoeringen kopen in bekende winkels zoals Mediamarkt, Coolblue of een bol.com echter mogen deze mooie voertuigen officieel niet de openbare weg op. Nu blijk er een breekpunt te zijn want na veel onduidelijkheid rondom het wel of niet mogen rijden van een elektrische step op de openbare weg wordt er nu aan een plan gewerkt.

Kan ik een boete krijgen met een elektrische step?

Momenteel valt een elektrische step onder categorie 1b, gekenmerkt als een zelf-balancerende eenpersoonsvoertuig. De categorie is momenteel nog minder gereguleerd dan de overige categorieën. Momenteel is het mogelijk om een boete te krijgen als je de openbare weg betreedt met een elektrische step. Omdat de regels minder gereguleerd zijn wordt er ook minder op gehandhaafd. Als je pech hebt dan heb je een boete 380 euro, de kans is klein maar wel vooralsnog aanwezig.

Wij verwachten dat er veel gaat veranderen rondom het gebruik en mogen gebruiken van een elektrische step op de openbare weg. de verwachtingen hebben wij voor jou op een rij gezet.

Maximaal aantal personen: 1 persoonMotorvermogen: 400 watt
Maximale snelheid: 25km/uMaximale afmetingen: 2,00m x 0.75m x 1,50m (LxBxH)
Maximaal gewicht step: 55kgMinimumleeftijd: 16 jaar
Helm: niet verplichtRijbewijs: niet verplicht

 

Wat is de beste elektrische step voor volwassenen?

Volwassenen tussen de 170 – 200 cm hebben een verhoogd stuur nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van een elektrische step. Hiervoor zijn de Ninebot max G30 en Volans Premium de beste keuze. Met een stuurhoogte van 120 cm komt het stuur boven je middel uit. Dit zorgt ervoor dat je een comfortabele rit tegemoet gaat als volwassenen.

Als volwassene moet je bij het kopen van de juiste step ook rekening houden met het maximale belastbaar gewicht. Om er zeker van te zijn dat je als volwassene een goede rit tegemoet gaat moet je geen ‘goedkope’ elektrische step aanschaffen maar juist de kwaliteit van het materiaal hoog in je wensenlijst zetten. Als je voor goedkoop gaat dan heb je vrijwel direct te maken met een inbouw van plastic. Als volwassene moet je een inbouw van plastic vermijden omdat het maximale belastbaar gewicht van een elektrische step voor volwassenen minimaal tussen de 100 tot 150 kg moet zijn.

Als je kwaliteit zwaarder laat wegen dan de prijs dan zal je e-step ook op andere punten beter uitkomen zoals waterbestendigheid. In Nederland moeten wij vaak rekening houden met regenachtig weer en vooral als je een elektrisch voertuig hebt die laag over de grond gaat. Als je door een waterplas gaat wil je natuurlijk niet dat je elektrische step direct toe is aan vervanging. Om te waarborgen dat je een kwalitatief goede koop maakt, zal je ten minste rekening moeten houden met een CE-keurmerk op je elektrische step. Het keurmerk geeft aan dat het product gemaakt is conform Europese richtlijnen en klaar is voor de Europese markt.

Wat is de beste elektrische step voor een kind?

Voor een kind heb je andere eisen dan voor een volwassenen. Je hoeft namelijk minder rekening te houden met een maximaal belastbaar gewicht en je legt minder lange afstanden. Veiligheid speelt weer een belangrijke rol bij kinderen. Je wil namelijk een kwalitatief goed product waarbij de maximale snelheid van 25 km/pu niet overschreden wordt. Als het gaat om veiligheid en een goede prijs/kwaliteitsverhouding dan is de Xiaomi Mi Essential de beste keuze voor een kind. Een kind zal hier maximale plezier van ervaren en met een actieradius tot wel 30 kilometer komt de elektrische step ook heel ver.

Ook hier dien je rekening te houden met veiligheid. Voor een kind adviseren wij om extra bescherming aan te kopen en om te beginnen een helm. Wij hebben alvast uitgezocht welke helm goed past bij je Xiaomi Mi Essential. Vind hier een helm die goed past bij een elektrische step.

1. Elektrische step – Volans Premium

1200x1200 2 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaat tot 35 km/pu

Redelijke actieradius

 Duurder dan concurrenten

De Volans Premium is perfect voor het Nederlandse weer. Een elektrische step moeten voorzien zijn van topmaterialen. Daarom is deze step niet gemaakt van goedkoop plastic, maar van hoogwaardig RVS en aluminium. Ook is de Volans Premium voorzien van een voorvering waardoor je geen last hebt van ongelijkheden op het wegdek. Dat de elektrische step ook opvouwbaar is, zorgt voor een hoog gebruiksgemak als je de step naar binnen meeneemt.

Belangrijke functies

Qua functies zijn er meerdere eigenschappen die dit product tot een goede koop maken. De 350W motor zorgt ervoor dat je elektrische step genoeg kracht bezit om grote hobbels te trotseren. De ingebouwde schokbrekers zorgen ervoor dat je niets voelt van hobbels of een ongelijke wegdek. Met de 10 inch wielen ben je op de perfecte afstand van het asfalt en met een maximum snelheid van 35 km/pu ben je binnen een oogwenk op je bestemming!

Veiligheid

De Volans Premium is ontworpen met het oog op veiligheid op de lange termijn. De Volans Premium is gebouwd volgens de Europese richtlijnen en biedt veiligheid en comfort voor consumenten. Om veiligheid te waarborgen is de Volans Premium gebouwd met hoogwaardig RVS staal en om het ook nog licht in gewicht te maken is er gebruik gemaakt van aluminium. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een stevige bouw maar ook voor behendigheid op het wegdek. Zo maneuvreer je snel uit gevaarlijke situaties die ontstaan bij het rijden op een snelle elektrische step.

Gebruiksgemak

Doordat de elektrische step opvouwbaar is, kan je het voertuig gemakkelijk meenemen in een bus of een tram. Met een gewicht 21 kg neem je de Volans Premium onder je arm mee naar je volgende bestemming. Dit is niet alleen handig voor als je het wil meenemen in het openbaar vervoer maar ook als je een (rol)trap op moet. Zo voorkom je onnodige moeilijkheden en maak je een rit met de elektrische step nog fijner. Ook is de Volans Premium voorzien van krachtige belichting voor zowel voor als achter, zodat je rit in het donker ook zonder slag of stoot is.

Leeftijdsgroep

De Volans Premium is 120 cm hoog. Dit maakt de elektrische step ideaal voor volwassenen tussen de 170-200 cm. Het stuur komt boven je heup waardoor het sturen gemakkelijk en soepel gaat. Doordat het maximale belastbaar gewicht 100 tot 150 kg is kunnen bijna alle volwassenen gebruik maken van deze geavanceerde elektrische step. Dit is dankzij de hoogwaardige RVS staal die ingebouwd is in het frame zodat de draagkracht optimaal is in tegenstelling tot kunsstof modellen waarbij de draagkracht lager is dan dit premium model.

2. Segway Ninebot Max G30 II

Segway Ninebot 25kmpu actieradius 40km

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoogste actieradius

Goede kwaliteit

 Duurder dan concurrentie

Het nieuwe Europese model Segway Ninebot MAX G30 II biedt de beste oplossing om comfortabel te rijden in het dagelijkse woon-werkverkeer of langere afstanden. Geen zorgen meer maken over batterijen is de kracht achter de Ninebot, de KickScooter MAX G30 wordt namelijk geleverd met een batterij die lang meegaat en twee optionele oplaadopties bevat.

Belangrijke functies

De elektrische step van Segway heeft een actieradius van 65 kilometer met een snelheid van 25 km/pu. Met een 350W motor en een (551 Wh) lithium-ion batterij zorgt de goedgebouwde Ninebot voor een fijne maar vooral lange ritbeleving. De Ninebot is voorzien van 10 inch anti-lek luchtbanden voor een fijne wegligging bij hobbels en waardoor schokbrekers overbodig zijn. De elektrische step is ook voorzien van een anti-diefstal functie en is IPX5 waterbestendig.

 

Veiligheid

Met oog op veiligheid is de Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II voorzien van voor- en achterlichten, inclusief remlichten, zodat je ook in het donker kunt rijden en goed kunt zien. Daarnaast heeft de Max G30 een ingebouwde bel zodat je andere weggebruikers kunt waarschuwen dat je wilt inhalen. Als je je eindbestemming hebt bereikt, kun je door het vouwsysteem de step opvouwen en vervolgens met de hand meenemen of bijvoorbeeld in de auto plaatsen. Dit is handig voor zowel het openbaar vervoer of andere obstakels tijdens je rit.

 

Gebruiksgemak

Door het innovatieve remsysteem maakt de Ninebot KickScooter zijn eigen gerecyclede energie uit het rijden. Energie wordt verzameld door regeneratief remmen en verdeeld bij het accelereren. Mocht de batterij toch leeg raken kan je met de ingebouwde oplader hem gemakkelijk onderweg opladen zonder dat je een  oplaadadapter hoeft mee te slepen. De elektrische step is voorzien van een 3a snellader en is binnen 6 uur volledig opgeladen. De Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II is de winnaar op het gebied van actieradius en is daardoor ook goed in gebruiksgemak.

Leeftijdsgroep

De Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II heeft een stuurhoogte van 120 cm. Door de hoogte van het stuur kan je het best de elektrische step aanschaffen bij een lengte van 170-200 cm. Je stuur komt dan boven je middel uit waardoor het niet alleen veilig maar ook fijn in gebruik is. Segway geeft aan dat het maximale beslastbaar gewicht van de elektrische step uitkomt op 100 kg. Dit zorgt ervoor dat je met een normale BMI tussen de leeftijdsgroep 14 t/m 55 hier geen problemen mee ondervindt.

3. Xiaomi Mi Essential

Xiaomi Mi Elektrische step 250 W 20 kmpu

Scherp geprijsd

Stuur display

 Kleine actieradius

De mooie en elegante Xiaomi Mi Electric Scooter Essential haalt snelheden tot 25 km/u. Gecombineerd met een bel, lichten, reflectoren en dubbele remmen, heeft deze scooter alle functies om je snel en veilig te vervoeren. Ook is er een bijbehorende app waar je alle informatie over je rit kunt terugvinden, zoals je snelheid, batterij status en de kilometers die je al hebt afgelegd. De elektrische step heeft ook drie snelheidsstanden zodat jij bepaalt hoe hard je gaat.

Belangrijke functies

De elektrische step is uitgerust met een borstelloze motor met een vermogen tussen de 250 en 500 Watt. De elektrische step kan daardoor snelheden tot wel 25 km/u halen. De accu capaciteit is 5200mAh en 187Wh waarmee je 20 km ver kunt. Net zoals de Ninebot heeft de Xiaomi een terugwin installatie waarbij het energie wint uit het in beweging zijn en het remmen. Met 8,5 inch wielen zijn de wielen kleiner dan andere elektrische steps in de bestevijf maar ook zeker van goed formaat.

Veiligheid

De Xiaomi Mi voldoet aan de Europese richtlijnen waardoor de elektrische step veilig in de omgang is. Los van het voldoen aan de kwaliteitseisen overschrijdt de Xiaomi Mi de 25 km/pu niet en is met drie standen instelbaar voor een veilige en handelbare snelheid. Gelukkig is de step ook voorzien van een stevige handrem waardoor je goed kan anticiperen op tegenliggers. Los van de veiligheid in snelheid en remmen is de elektrische step gemaakt van een kunststof buitenkant en een stalen binnenframe, wat zorgt voor een stevige bouw.

Gebruiksgemak

Met een opvouwbare middenstuk en een gewicht van maximaal 12 kg is de Xiaomi Mi het lichtst en ook het makkelijkst om mee te nemen! In tegenstelling tot de zwaardere versies van 20kg kan je de Xiaomi Mi Essential langere afstanden dragen mocht dit nodig zijn. De nieuwe generatie van de elektrische step profiteert van  8,5” luchtbanden en verbeterd materiaal duurzamer is dan eerdere Xiaomi versies. Ook is de Xiaomi Mi Essential spatwaterdicht (IP54) zodat jij gewoon door de regen kunt steppen.

Leeftijdsgroep

De Xiaomi Mi Essential is 100 cm hoog. Dit maakt de elektrische step ideaal voor een kind/volwassenen tussen de 140-180 cm. Tussen de lengte komt het stuur ongeveer tot heuphoogte. Het maximaal belastbaar gewicht is 100 kg. Doordat het maximale belastbaar gewicht op 100 kg uitkomt en de lengte lager is dan andere modellen is dit de ideale geavanceerde step voor een kind. Dankzij het stalen binnenframe is dit model ook van hoogwaardige kwaliteit.

4. Elektrische step – Suoto Pro

Suoto Pro Elektrische step

Instelbaar met app

Goede actieradius

 Alleen voor volwassenen

De Suoto Pro heeft een verstelbaar stuur waardoor deze aanpasbaar is naar de gewenste hoogte. Door de schokbrekers, standaard en goede belichting is de Suoto Pro de elektrische step van het moment. Aluminium legering van hoogwaardige kwaliteit zorgt voor een betrouwbare elektrische step met een actieradius van maximaal 55 km.

Belangrijke functies

De Suoto Pro is de ideale step voor een kind of volwassene. Het stuur is in hoogte verstelbaar en de step weegt maar 12 kg. Een step die licht in gewicht is waarbij batterijvermogen, functionaliteit en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Uitgerust met een krachtige 350 w motor kan de Suoto Pro tot wel 30 km ver. De Suoto Pro is uniek in zijn soort en heeft zowel een hand als voetrem voor extra veiligheid.

Veiligheid

De Suoto Pro heeft 8 inch anti-lekbanden waardoor je bijna geen lekke band kan krijgen met je elektrische step. Verder heeft de step twee soorten remmen waardoor de remafstand korter is dan die van concurrenten. Met de keuze in 3 standen kan jij zorgeloos op je eigen tempo steppen tot maximaal 25 km/pu. Het bedieningspaneel is via de app, waardoor je met een handomdraai alle functionaliteiten kan bedienen. Er is ook een cruisecontrol optie zodat je op lange wegen een constante snelheid kan aanhouden.

Gebruiksgemak

De Suoto Pro is een van de weinige elektrische steps die je kan kopen met een cruise control optie. Deze betaalbare step is dan ook een top koop als het gaat om gebruiksgemak. Door het lichte gewicht kan je het voertuig overal mee naartoe nemen met de inklap-functie. De Suoto Pro is dan ook een erg betrouwbare keuze.

Leeftijdsgroep

Door het verstelbare stuur is de elektrische step voor alle hoogtes. Je kan de elektrische step gebruiken als kind of volwassene. Dit tevens ook handig als je de step wil delen met vrienden of familie. Zo voorkom je dat de step alleen bereden kan worden met een bepaalde lengte. Het belastbare gewicht is 100 tot 120 kilo.

 

5. Elektrische step – Ayeway

AyeWay Elektrische step 25kmpu actieradius 30km

Opvouwbaar

Bluetooth app

 Uitwendige bedrading

Met de AyeWay step kan je tot 25 km/u. Jij bepaalt welke stand je gebruikt. Eco-modus versnelt tot 10 km/u, uiterst zuinig. Daarnaast heb je ook nog een D-stand van 10-20 km/u en een S-stand van 25 km/u. Deze modi kunnen worden ingesteld via een downloadbare app in de App Store en op de scooter zelf. Ga super gemakkelijk en snel de weg op!

Belangrijke functies

Dankzij de meegeleverde oplader zorg je ervoor dat de accu voor elke rit volledig is opgeladen. De elektrische step van Ayeway is ook economisch want op de rem trapt of zelfs het gas loslaat, spaart dit de accu van de scooter. De batterij wordt dan opgeladen endankzij een accu die een lange levensduur van wel 20 tot 30 km kan jij lang op de weg blijven.

Veiligheid

De elektrische step van AyeWay is uitgerust met voor- en achterlichten tot 6 meter. De producten van Ayeway zijn voorzien van een CE- keurmerk. Dit geeft aan dat de step voldoet aan de richtlijnen van de Europese Unie. Met twee soorten remmen, goede verlichting en kwalitatief hoogwaardig materiaal zien wij de Ayeway als een topproduct ten opzichte van concurrerende e-steps.

 

Gebruiksgemak

Door het lichtgewicht materiaal en de praktische handgreep neem je de step gemakkelijk overal mee naartoe. Neem hem mee op reis, op een mooi wandelpad of opbergen. De step is 13,3 kg en heeft een lichte motor van 250 W. Met een app waar je alle functionaliteiten kan instellen en een actieradius van 30 km is de Ayeway elektrische step een goede koop! 

Leeftijdsgroep

De Ayeway step heeft net zoals de Suoto Pro een verstelbaar stuur. Dit zorgt ervoor dat de step een goede koop is voor zowel kinderen als volwassenen. Het voertuig is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

Wil jij meer weten over elektronica producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf elektronica producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!