Beste babyfoon 2023

Dankzij de babyfoon ben je altijd met je kind verbonden. Een babyfoon geeft een extra veilig en vertrouwd gevoel. Er zijn tegenwoordig zoveel babyfoons, dat wij de wensen zoals prijs, kwaliteit en specificaties hebben meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
Phillips Avent Connected beeldbabyfoon klein

Phillips Avent Connected


Best getest 2023

9,3Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Luvion Grand Elite 3 klein

Luvion Grande Elite 3


Wereldwijd bereik

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxi Cosi Connected Home babyfoon klein

Maxi-Cosi Connected Home See Babyfoon


HD beeldkwaliteit

8,2Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Luvion Easy babyfoon klein

Luvion Easy Babyfoon


Goedkoop

7,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Alecto DVM 200GS Babyfoon klein

Alecto DVM 200 GS


Scherp beeld

7,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten babyfoons zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten babyfoons. Vroeger bestonden babyfoons niet, sinds het ontstaan van babyfoons was er alleen een babyfoon met geluid, dit is in de loop der tijd ver ontwikkeld waardoor er meerdere soorten babyfoons zijn. De traditionele babyfoon is de babyfoon zoals iedereen die kent. Het is een apparaat waarmee je het geluid vanuit de babykamer kunt horen.

De traditionele babyfoon heeft geen camera. Ook is er een beeldbabyfoon, dit is tegenwoordig razend populair. Iedereen wilt weten en zien met eigen ogen dat zijn kind in orde is, hierdoor helpen beeldbabyfoons ontzettend goed. Als je geluid uit de babyfoon hoort kan je altijd even kijken wat er precies gebeurt. Babyfoons met apps zijn sinds het grotere gebruik van de smartphone populair. Iedereen vindt het fijn om zijn of haar kind altijd te kunnen bekijken tijdens het slapen, via verschillende apps kan je (vaak) overal ter wereld naar de beelden kijken. Let hierbij wel op dat er ook babyfoon apps zijn waarbij het bereik niet wereldwijd is.

Wat voor jou de beste soort babyfoon is? Dit kan je verder doorlezen bij waar jij voor jezelf op moet letten bij het aanschaffen van een babyfoon.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een babyfoon?

Voordat je een babyfoon gaat kopen moet je eerst goed onderzoeken wat voor jou het best werkt. Sommige hebben meer gemoedsrust als zij hun kindje kunnen zien en kunnen terugspreken, terwijl andere juist weer voldoende gemoedsrust krijgen van alleen het horen van de geluiden. Hiervoor is het goed om na te gaan wat voor jou de belangrijkste specificaties zijn voor een babyfoon.

Naast jouw persoonlijke voorkeuren is natuurlijk ook de beeldkwaliteit en de kwaliteit van het geluid ontzettend belangrijk. Ook is het erg belangrijk om goed te kijken naar het bereik van de babyfoon. Naast deze standaard specificaties is het ook van groot belang om te kijken naar welke extra functies jij belangrijk vindt bij jouw toekomstige babyfoon. Er zijn vaak babyfoons verkrijgbaar met extra fucnties zoals een nachtlampje, nachtkijker, thermometer en draaibare camera’s.

Wat zijn reikwijdtes van een babyfoon?

De reikwijdte van een babyfoon is afhankelijk van het soort en type babyfoon. Let daarom altijd goed op de reikwijdte binnens- en buitenshuis. De daadwerkelijke reikwijdte van het bereik is altijd duidelijk aangegeven door de producent van de babyfoon. Let hierbij er wel goed op dat de maximale binnens- en buitenshuis reikwijdte nooit kan worden overschreden, het bereik kan alleen maar minder worden dat het maximale aangegeven bereik. Slechter bereik kan komen door extra geisoleerde muren, dikke plafonds en vloeren en andere draadloze signalen kunnen het bereik van jouw babyfoon beinvloeden. Houd ook hiermee rekening bij het aanschaffen van een babyfoon.

1. Phillips Avent Connected SC923

Phillips Avent Connected beeldbabyfoon groot

Best getest 2022

Full HD

Duurder dan concurrenten

Natuurlijk zorg je goed voor jezelf en je baby. Fijn dat u kunt vertrouwen op de expertise en kwaliteit van Phillips. Naast zijn bekendheid op het gebied van elektronica, staat Philips ook bekend om zijn Phillips Avent Connected video-babyfoon en app. De Philips Avent-babyfoon is in 2022 getest als de beste babyfoon volgens de consumentenbond. Dankzij Philips Avent Connected weet je zeker dat je je baby altijd op afstand in de gaten kunt houden.

Belangrijke functies

De Phillips Avent Connected SC923/26 is een beeldbabyfoon met app met uitzonderlijk sterke verbinding. De babyunit (camera) heeft Full HD beeldkwaliteit inclusief nachtzicht en een digitale zoomoptie. Naast dat de Avent Connected de mogelijkheid tot live beelden via de app biedt, wordt er ook een monitortje bijgeleverd van 4,3 inch zodat je altijd jouw kind in de gaten kan houden via verschillende schermen. De batterijcapaciteit van de ouderunit is 12 uur.

 

Belangrijke specificaties

De Phillips Avent Conncected SC923/26 heeft een systeem met beveiligde verbinding, zodat beelden nooit bij derden terecht komen. Ook de babymonitor+ app biedt extra opties, zodat je altijd onderweg op je telefoon je kind. inde gaten kan houden. De ouderunit (beeldscherm) heeft een bereik tot wel 400 meter buitenshuis en een bereik van 50 meter binnenshuis. Voor buiten de deur kan je ook altijd je kind in de gaten houden via de gratis app.

 

Overige kenmerken

Naast de benoemde specificaties en kenmerken heeft de Phillips Aven Connected SC923/26 nog veel meer kenmerken. De babyfoon heeft een ingebouwde thermometer die jou precies aangeeft hoe warm het is in de kamer van jouw kind. Ook zit er een rustgevend lampje ingebouwd en heeft de babyfoon de optie om terug te praten tegen je kind via de babyfoon. Ook is het mogelijk om 15 verschillende rustgevende nummers in te stellen op de babyfoon.

2. Luvion Grande Elite 3

Luvion Grand Elite 3 groot

Wereldwijd bereik

Met camera en app

 Korte batterijduur

Hoge kwaliteit, veel functies en stijlvol design. Blijf innovatie altijd voor. Ontwikkel en fabriceer de beste babyfoons en babyproducten. Dat is wat Luvion doet. Denk hierbij aan de Luvion Grand Elite 3 babyfoon met camera en app die ervoor zorgt dat je je kind altijd kunt zien en horen via de app, waar je ook bent. Met de Grand Elite 3 zet Luvion zich in om een ​​goed bereik te garanderen, waar je ook bent.

 

Belangrijke functies

De Luvion Grande Elite 3 is een HD beeldbabyfoon die je kan gebruiken via het beeldscherm en via de app. De babyunit heeeft een camera met dual mode. De beeldopties van jouw babyfoon op de app is versleuteld met beveiligede verbinding met een wachtwoord.  De monitor bij de babyfoon heeft een scherm van 4,3 inch. De ouderunit heeft een batterijcapaciteit van 16 uur.

 

Belangrijke specificaties

Luvion staat bekend om hun technische ontwikkelingen op hetgebied van video, waardoor zij kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare babyfoons leveren. De ouderunit heeft een binnenshuis bereik van 50 meter en buitenshuis bereik van 300 meter. Behalve als je de app gebruikt; dan heb je onbeperkt bereik. Ook heeft de Luvion Grande Elite 3 een terugspreekfunctie, themperatuur weergave, opties om foto’s en video’s op te nemen en een instelling om muziek te activeren via de babyfoon. Tot slot kunnen er maar liefst 4 mensen via de app de beeldmaterialen bekijken.

 

Overige kenmerken

Naast alle genoemde specificaties en kenmerken van de Luvion Grande Elite 3, zijn er extra overige kenmerken die deze babyfoon zo interessant maken. Zo heeft de camera een digitale draaifunctie, zodat je altijd via de ouderunit of in de app de camera kan bijstellen om op deze manier jouw kind altijd scherp in beeld te houen. Tot slot heeft de Luvion Grande Elite 3 de nieuwste LLHR technologie, dit is een technologische toevoeging die zorgt dat de verbinding van de ouderunit altijd actief blijft (binnen 300 meter) ook zonder internet dus.

3. Maxi-Cosi Connected Home See Babyfoon

Maxi Cosi Connected Home babyfoon groot

HD beeldkwaliteit

Met app

 Geen temperatuur weergave

Maxi-Cosi staat bekend om hun populaire baby & kind producten, van autostoeltjes tot aan babyfoons. Zo ook de Maxi-Cosi Connected Home See babyfoon is een toppropduct van Maxi-Cosi. De Maxi-Cosi Connected Home See zorgt ervoor dat je altijd je kind in de gaten kan houden met zowel dag- als nachtzicht. Ook kan je via de app de camera draaien en aanpassen gericht op jouw kind.

Belangrijke functies

De Maxi-Cosi Connected Home See babyfoon is een beeldbabyfoon die je kan weergeven via de app, hierdoor kan je zelf jouw gewenste scherm instellen zoals bijvoorbeeld je laptop, tablet of telefoon. Waar je ook bent, je kunt ervoor kiezen om meldingen te ontvangen over elke beweging, elk geluid en verandering in temperatuur of vochtigheid in de kinderkamer. Dankzij de slimme sensoren is het mogelijk om meldingen te ontvangen. 

 

Belangrijke specificaties

De Maxi-Cosi Connected Home See babyfoon heeft een terugspreekfunctie, ook heeft de babyfoon beeldactivatie, geluidsactivatie, in te stellen muziek. Helaasis het niet mogelijk om de Maxi-Cosi Connected Home See te gebruiken zonder dat je met wifi verbonden bent. Het binnenshuis bereik is tot 20 meter, helaas heb je geen buitenshuis bereik (tenzij je wifi verbinding ver reikt).

 

Overige kenmerken

Er zijn talloze specificaties en kenmerken te omschrijven van de Maxi-Cosi Connected Home See babyfoon, maar belangrijkste kenmerk is dat je jouw babykamer met Maxi-Cosi helemaal slim maken. Door het gebruiken van andere Maxi-Cosi Connected Home producten in de babykamer, kan door de See babyfoon worden geconstateerd dat jouw kind wakker is en kan de Soothe Licht & Geluid lamp het lievelingsnummer van jouw kind afspelen en het licht rustig aanzetten. Hierdoor weet je dat jouw kind altijd fijn wakker wordt.

4. Luvion Easy Babyfoon

Luvion Easy babyfoon groot

Goedkoop

Goede kwaliteit

 Korte batterijduur

Op nummer 2 staat het merk Luvion al met de Grande Elite 3, de babyfoon met camera en app, waarbij je altijd je kind kan monitoren via een scherm en je mobiel. De Luvion Easy babyfoon is een simpele variant van de babyfoon, je kan via de ouderunit altijd jouw kind volgen, helaas heeft de Easy babyfoon geen app functie. De Luvion Easy babyfoon is wel erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik, hierdoor kunnen ook opa en oma eenvoudig de babyfoon bedienen.

 

Belangrijke functies

De Luvion Easy babyfoon is een beeldbabyfoon voorzien van scherp beeld, helder geluid, goed bereik en een terugspreekfunctie. De Luction Easy is gelanceerd in 2019 en sindsdien hebben 100.000 ouders gebruik gemaakt van deze gebruiksvriendelijke babyfoon. De Easy babyfoon heeft nachtzicht voor in het donker en geeft de temperatuur van de kamer weer. Tot slot wordt de Luvion Easy niet alleen voor veel kinderen gebruikt, maar tegenwoordig ook steeds vaker in verzorgings- en verpleeghuizen vanwege zijn ultieme gebruikservaring.

 

Belangrijke specificaties

Binnenshuis heeft de Luvion Easy babyfoon een bereik van 50 meter, buitenshuis is het bereik 250 meter. In de Easy babyfoon zit een gecodeerd signaal wat ervoor zorgt dat de connectie altijd veilig en storingsvrij is. Het scherm van de ouderunit is 2 inch, dankzijhet bedieningspaneel onder het scherm is het mogelij om de camera op afstand te verplaatsen of om te draaien, ook kan je via het bedieningspaneel de terugspreekfunctie activeren.

 

Overige kenmerken

De naam van de Luvion Easy babyfoon geeft het eigenlijk al aan, de babyfoon is heel eenvoudig in gebruik. Het feit dat de babyfoon handig in gebruik is, komt doordat de ouder unit heel eenvoudig en overzichtelijk te besturen is. De nachtzicht wordt automatisch ingeschakeld als het donker is. Tot slot krijg je ook waarschuwingen als de batterij bijna leeg is, of als het bereik bijna kwijt is.

5. Alecto DVM-200GS

Alecto DVM 200GS Babyfoon groot

Scherp beeld

Uitbreidbaar naar 4 camera’s

 Slecht bereik

Al 40 jaar helpt Alecto jonge ouders om elektronica te gebruiken die ze kunnen vertrouwen. Alecto baby zorgt ervoor dat er altijd ogen en oren zijn in de kinderkamer. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het om je baby gaat. Wij hebben dezelfde zorgen. Daarom is Alecto DVM ook gemaakt met scherpe beelden zodat je je kleintje altijd in de gaten kunt houden. De Alecto DVM is eenvoudig in gebruik en je kan eenvoudig op afstand via de ouder unit de camera aanpassen van de baby unit.

Belangrijke functies

De Alecto DVM-200GS heeft niet alleen scherp beeld op een maar liefst 4,3 inch scherm. De babyfoon van Alecto heeft een infrarood camera ingebouwd, dit zorgt ervoor dat je ook in het donker scherpe beelden van de kinderkamer krijgt. Ook krijg je op het grote beeldscherm de temperatuur te zien en heeft de babyfoon ook een geluidsactivatie. Tot slot kan je ook tot 5 slaapliedjes afspelen via de Alecto babyfoon.

 

Belangrijke specificaties

De Alecto DVM-200GS is uitbreidbaar tot 4 camera’s, dit is altijd handig als je via 1 scherm meerdere kamers in de gaten wilt houden. Het haarscherpe beeld op eventueel meerdere camera’s zorgt ervoor dat je binnenshuis een bereik tot 50 meter hebt, het bereik buitenshuis is tot 300 meter. Tot slot ontvang je ook automatisch een ‘geen-bereik’ bericht en een bericht wanneer de batterij bijna leeg is.

 

Overige kenmerken

Naast alle genoemde normale functies en specificaties is het natuurlijk handig om te weten of er nog meer kenmerken zijn die relevant kunnen zijn voor de Alecto DVM-200GS. Doordat de babyfoon uitbreidbaar is, heeft het ook een auto-scanfuctie, dit zorgt ervoor dat als er meerdere camera’s verbonden zijn, het display automatisch wisselt naar het relevante beeld op basis van geluids en bewegingssensoren.

Wil jij meer weten over baby & kind producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf baby & kind producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!