Beste autostoel met Isofix-bevestiging en draaibare basis | 2023

door | nov 1, 2023

Beste keuze

Cybex Pallas Fix

(4.6/5)
De Cybex Pallas Fix autostoel is onze nummer één keuze vanwege zijn innovatieve technologie, ongeëvenaarde veiligheid en comfort. Met een gepatenteerd veiligheidssysteem en verstelbare hoofdsteun biedt deze stoel het beste voor jouw kinderen. Kies voor gemoedsrust en kwaliteit met de Cybex Pallas Fix.

Product niet op voorraad? Check hier goede alternatieven!

Wat is in de markt van (195) autostoeltjes nou de beste autostoel met isofix-bevestiging en draaibare basis? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid (ISOFIX) meegenomen om tot de beste vijf autostoeltjes van 2023 te komen.

ProductScore
Cybex Pallas fix Klein

Cybex Pallas Fix


Voor alle leeftijden

9,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxi-Cosi Axiss


Handig in gebruik

9,3Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxi-Cosi Titan Plus


Meegroei autostoel

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Maxi Cosi Titan i Size Autostoeltje

Maxi-Cosi Titan iSize


Comfortabel voor kind

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Cabino Meegroei autostoel


Mooi design

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Welke autostoel is voor groep 1/2/3?

Voor kinderen zijn autostoeltjes ingedeeld in vijf verschillende groepen. Een autostoeltje kan ingedeeld zijn in meerdere gewichtsklasse. Er wordt aangetoond welke groep bepalend is voor zowel gewicht en lengte van jouw kind.

Groep 0: (0-13kg)

Groep 0 is voor een pasgeboren baby tot kleine kinderen (max.13 kg). De autostoeltjes in groep 0 worden tegen de rijrichting in geplaatst en bieden uitstekende steun aan hoofd en nek bij een frontale botsing. De gewichtsklasse 0+ autostoeltjes worden vast gemonteerd met een autogordel.

Groep 1: (9-18kg)

Groep 1 autostoeltjes worden vaak in de rijrichting geplaatst met de autogordel. De autostoeltjes zijn altijd voorzien van een eigen gordelsysteem. Sommige gewichtsklasse 1 autostoeltjes worden tegen de rijrichting in gemonteerd, dit biedt ook een correcte steun voor hoofd en nek van kleine kinderen.

Groep 2: (15-25kg) + groep 3: (22-36kg)

Groep 2 autostoeltjes zijn vaak stoeltjes met een zitverhoger eronder. Hiermee kan het kind met een 3-punts autogordel worden vastgemaakt, dankzij de autogordel wordt de zitverhoger vastmaakt. Een gewichtsklasse 2 & 3 autostoeltje moet altijd een rugleuning hebben ter ondersteuning van de romp van een kind bij een frontale botsing.

Moet mijn kind verplicht in een autostoel?

Kinderen tot 1,35 meter moeten in een goedgekeurd autostoeltje worden vervoerd. Zowel voorin als achterin de auto is het verplicht om kinderen tot 1,35 meter in een autostoeltje te vervoeren. Als een kind onder de 1,35 meter in een autostoeltje voorin zit, moet de passagiers airbag uitgeschakeld zijn.

Een autostoeltje moet verplicht voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Dit kan je controleren door het aangegeven label: ECE 44/03 of 44/04. Autostoeltjes van het type i-Size zijn ook goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen. Ook moeten autostoeltjes altijd gebruikt worden volgens de instructies van de fabrikant, want geproduceerde autostoeltjes zijn volgens de Europese veiligheidseisen getest op basis van de instructies van de fabrikant. Om die reden kan je niet een generiek advies gebruiken, maar moet je altijd het advies van de fabrikant zelf uitgaan.

Welke autostoel is het beste voor een baby/peuter?

Een autostoeltje uitkiezen is moeilijk, al helemaal voor een (pasgeboren) baby. Wij geven jou hier de beste tips over welk autostoeltje het beste is voor jouw baby. Het belangrijkste waarbij jij rekening moet houden met het beste autostoeltje voor jouw baby, is het nagaan dat het autostoeltje mee kan groeien met de baby. Als je een autostoeltje koopt die meegroeit met jouw baby, weet je zeker dat je dezelfde autostoel met de groei van jouw kind mee kan laten gaan en lang kan houden. Hierdoor kunnen wij jou het best adviseren om een autostoeltje uit groep 1 te halen, die meegroeit naar hogere groepen, zodat je maar één autostoeltje hoeft aan te schaffen voor het vervoeren van jouw kinderen.

Wij hebben alvast uitgezocht welke stoelhoes het best past bij de nieuwe autostoel voor je kind. Vind hier de beste en mooiste auto stoelhoes.

Beste autostoel 2023

1. Cybex Pallas Fix – Autostoel Isofix en draaibare basis

autostoel Cybex Pallas

Voor alle leeftijden

Veilig stootkussen

Duurder dan concurrentie

Niet iedereen denkt bij het zien van de beste autostoeltjes direct aan de Cybex Pallas Fix, maar dit autostoeltje bewijst zichzelf meermaals de beste autostoel van 2022 te zijn. Cybex produceert meerdere soorten autostoeltjes, maar gerenommeerde merken zoals de ANWB hebben de Cybex Pallas Fix als zeer goed ondervonden tijdens de test voor het beste autostoeltje. Met de Cybex Pallas Fix weet je zeker dat je veiligheid en comfort in de auto hebt voor je kind(eren).

Belangrijke functies

De Cybex Pallas Fix biedt volledige veiligheid door het stootkussen in de stoel, ook is het design erg fraai. Je kan de stoel waarschijnlijk een hele lang tijd in je auto laten staan, omdat de Cybex Pallas Fix geschikt is voor kinderen van negen maanden tot 12 jaar oud. De stoel is maar liefst in vijf verschillende kleuren beschikbaar, dus weet je zeker dat je altijd de autostoel kan vinden die past bij jou en jouw auto.

Veiligheid

De Cybex Pallas Fix is veilig en maakt gebruik van een gepatenteerd stootkussen dat aangetoond beter en veiliger is dan traditionele gordels van verschillende autostoeltjes merken. Kans op letsel wordt aanzienlijk verminderd door het impactkussen dat de krachten bij een ongeluk weg geleidt. Daarom weet je zeker dat je zorgeloos en veilig kan genieten van je gezin en de autorit. De hoes van de stoel is verwijder- en wasbaar, zo heb je altijd een schoon autostoeltje als je kind weer eens knoeit. Ook heeft het autostoeltje een ISOFIX bevestiging.

Gebruiksgemak

De Cybex Pallas Fix is naast heel veilig ook nog eens ontzettend praktisch en comfortabel voor jou en je kind. De zitting kan eenvoudig draaien voor het in- en uitstappen. Het zitje is 360 graden draaibaar. Je kan het stoeltje in vier verschillende zit- en ligposities plaatsen. In de stoel zit een verstelbare hoofdsteun, ook hebben de gordels kussens om de gordels heen zitten voor extra comfort.

Groep indeling

Zoals al aangegeven is de Cybex Pallas Fix ingedeeld in groep 0, 1, 2 en 3. In groep 0 moet je het autostoeltje tegen de rijrichting in plaatsen, in de groepen 1, 2 en 3 moet je het autostoeltje in de rijrichting plaatsen. Via de autogordel bevestig je eenvoudig het autostoeltje in iedere auto, de autostoel heeft een 5-puntsgordel. Met de Cybex Pallas Fix weet je zeker dat je nooit meer een nieuwe of ‘grotere’ autostoel voor je kind hoeft te kopen, de Cybex Pallas Fix groeit mee met je kind!

2. Maxi-Cosi Axiss met isofix en op draaibare basis

Handig in gebruik

Comfortabel voor kind

Maar voor 1 groep

Iedereen kent het merk Maxi-Cosi van de autostoeltjes voor jong en oud(er). Maxi-Cosi streeft er bij elk autostoeltje naar om een veilig ontwerp te creëren waarbij de autostoel direct vastklikt en je kan vertrouwen op de autostoel en zorgeloos kan genieten van je gezin. De Maxi-Cosi Axiss is een mooi voorbeeld van wat Maxi-Cosi uitstraalt, want zij bieden via de Axiss serie veiligheid en comfort, zodat jij zorgeloos en veilig kan genieten van de autorit en je gezin.

Belangrijke functies

Maxi-Cosi Axiss is veilig en heeft veel fijne toevoegingen, zo kan je de stoel 90 graden draaien, zodat jij nooit met moeite je kind in de autostoel hoeft te plaatsen. Ook is de hoes  verwijder- en wasbaar, daarom heb je altijd een schoon en fris autostoeltje voor je kind. Tot slot is de Maxi-Cosi Axiss uitgerust met een SPS(Side Protection System) beveiliging, dit is een extra beveiliging om bij ongelukken jouw kind extra goed te beschermen.

Veiligheid

Bij Maxi-Cosi streven ze ernaar om de specialist te zijn in het veilig vervoeren van kinderen met de auto. Maxi-Cosi innoveert constant om autostoeltjes zo gebruiksvriendelijk en veilig mogelijk te maken voor de consument. De Maxi-Cosi Axiss vermindert het risico van letsel bij een ongeluk door middel van een zijdelings beschermingssysteem (SPS). Tot slot heeft de Maxi-Cosi Axiss een gordelspanner om je kind extra goed vast te zetten voor meer veiligheid.

Gebruiksgemak

Wat Maxi-Cosi bij de Axiss variant slim heeft gedaan is dat ze acht comfortabele ligstanden hebben gemaakt in de autostoel, hierdoor kan je kind altijd fijn zitten of liggen. Als je kind tijdens de rit naar huis moe wordt, kan je de autostoel eenvoudig in ligstand verstellen. Ook heeft de autostoel een harnas en hoofdsteun die aanpasbaar is voor de grote van jouw kind.

Groep indeling

De Maxi-Cosi Axiss is een autostoel die ingedeeld is in groep 1. Hierdoor is de minimale aanbevolen leeftijd negen maanden (9 kg) en de maximale aanbevolen leeftijd vier jaar (18 kg). Via de autogordel bevestig je eenvoudig de autostoel met isofix-bevestiging in iedere auto, de autostoel moet altijd voorwaarts in de auto geplaatst worden en de gordel in de autostoel zelf is een 3-puntsgordel.

 

3. Maxi-Cosi Titan Plus

Meegroei autostoel

Comfortabel voor kind

Niet draaibaar

Het merk Maxi-Cosi is de autostoel die bij iedereen bekend en populair is. Maxi-Cosi streeft er bij elke autostoel naar om een veilig ontwerp te creëren waarbij de autostoel direct en simpel vastklikt en je kan vertrouwen op de autostoel en zorgeloos kan genieten van je gezin en de rit. De Maxi-Cosi Titan Plus is de autostoel die ervoor zorgt dat kinderen altijd lekker zitten, of ze nou negen maanden of 12 jaar oud zijn.

Belangrijke functies

De Maxi-Cosi Titan Plus autostoel biedt veel comfort en heeft de volledige veiligheid die je gewend bent van Maxi-Cosi. Het feit dat het een meegroei autostoel is zegt al genoeg, de autostoel is ingedeeld in groep 1, 2 en 3. Hierdoor kan je deze autostoel jarenlang gebruiken voor je kind. De bekleding van de Titan Plus is verwijder- en wasbaar, hierdoor kan je de autostoel altijd fris en schoon houden. De autostoel heeft een 5-puntsgordel.

Veiligheid

Maxi-Cosi streeft ernaar om alle autostoeltjes zo veilig mogelijk te maken. In de Maxi-Cosi Titan Plus kan je eenvoudig en veilig je kind in de auto plaatsen, door de gordelhaken aan beide kanten van de stoel blijft de veiligheidsgordel vaststaan. De Titan Plus variant van Maxi-Cosi voldoet aan alle Europese veiligheidsstandaarden en is hierdoor ontzettend veilig voor jou en je kind.

Gebruiksgemak

Als er een autostoel is die erg gebruiksvriendelijk is, is het de Maxi-Cosi Titan Plus. Ten eerste biedt de autostoel extra comfort voor alle leeftijden. Ten tweede heeft de autostoel een ClimaFlow voor temperatuurregeling en kan je de hoes verwijderen en uitwassen. Tot slot is het een kantelend autostoeltje met vijf verschillende ligstanden voor de optimale gebruikservaring.

Groep indeling

De Maxi-Cosi Titan Plus is een autostoel die is ingedeeld in groep 1, 2 en 3. Hierdoor is de minimale aanbevolen leeftijd negen maanden (9 kg) en de maximale aanbevolen leeftijd 12 jaar (36 kg). Via de autogordel bevestig je eenvoudig de autostoel in iedere auto (ook in auto’s met ISOFIX), de autostoel moet altijd voorwaarts geplaatst worden en de gordel in de autostoel is een 5-puntsgordel.

4. Maxi-Cosi Titan iSize

Maxi Cosi Titan iSize

Comfortabel voor kind

Goede prijs/kwaliteit

Pas te gebruiken vanaf 15 maanden

Maxi-Cosi is de autostoel die ontworpen is om te beschermen, comfort te bieden en lang mee te gaan. De Maxi-Cosi Titan iSize is een meegroei autostoel met de hoogste iSize veiligheidsstandaarden en biedt volledige veiligheid en comfort voor kinderen van 15 maanden tot 12 jaar oud. Het comfort wordt geboden vanuit de verstelbare ondersteuners. Vandaar, dat jij altijd onbezorgd kan genieten van je gezin en de autorit.

Belangrijke functies

De Maxi-Cosi Titan iSize is gemaakt door Maxi-Cosi om volledige bescherming te bieden voor alle kinderen van 15 maanden tot 12 jaar oud. Daarnaast heeft de Titan iSize een ISOFIX bevestiging. Het is de perfecte autostoel voor groep 1, 2 en 3, dus kan je de stoel jaren lang gebruiken. De hoes van de Titan iSize is verwijder- en wasbaar, daarom blijft deze autostoel altijd fris en schoon in de auto. Er zit een 5-puntsgordel in de autostoel.

Veiligheid

Maxi-Cosi zorgt ervoor dat al hun autostoeltjes zo veilig mogelijk gemaakt worden. De Titan iSize is gebouwd volgens de hoogste iSize veiligheidsstandaarden en is voorzien van een G-cell bescherming bij zijwaartse botsingen. Dankzij de ISOFIX-installatie is het eenvoudig om moeiteloos de stoel in iedere auto te bevestigen. Door de G-cell bescherming en de ISOFIX installatie voldoet de Titan iSize aan alle veiligheidsnormen.

Gebruiksgemak

De Maxi-Cosi Titan iSize heeft een verstelbare hoofdsteun met 11 verschillende standen, zodat jouw kind op elke leeftijd comfortabel in de stoel kan zitten. Als jouw kind oud en groot genoeg is om de normale autogordel te dragen, kan je de normale autogordel over de autostoel heen plaatsen voor extra comfort en veiligheid in de stoel. Dankzij het schuim in de autostoel zit je kind altijd comfortabel en stevig. Tot slot biedt de iSize vijf ligstanden voor kinderen tot 4 jaar, om die reden kan jouw kind altijd eenvoudig in de auto in slaap vallen.

Groep indeling

De Maxi-Cosi Titan iSize is ingedeeld in groep 1, 2 en 3, waardoor de minimale aanbevolen leeftijd 15 maanden (12 kg) is en de maximale aanbevolen leeftijd 12 jaar (36 kg) is. Via de autogordel of via ISOFIX kan je eenvoudig de autostoel in iedere auto plaatsen, de autostoel moet altijd voorwaarts geplaatst worden en heeft een 5-puntsgordel. Dankzij de ruime groepsindeling van de Titan iSize, kan je jouw kind vanaf 15 maanden vervoeren met de auto tot ze geen autostoeltje meer nodig hebben.

5. Cabino Meegroei Autostoel

Mooi design

Meegroei autostoel

Moeilijk in te stellen

Naast de Cybex Pallas Fix is de Cabino meegroei autostoel de enige autostoel die volledig meegroeit met jouw kind. Cabino meegroei autostoel is veilig en gemakkelijk te gebruiken dankzij de innovatieve 360 graden draaisysteem. De autostoel zorgt ervoor dat jouw kinderen altijd comfortabel en veilig zitten, het maakt niet uit of jouw kind nog een baby is of al 10 jaar oud, het past allemaal in de Cabino meegroei stoel.

Belangrijke functies

De Cabino meegroei stoel beschikt over een veilig en eenvoudig instelbaar groeisysteem. Zitverkleiner en hoofdbeschermer (die beide uitneembaar zijn) zorgen ervoor dat ook de kleinste en jongste kinderen veilig kunnen reizen. De gordels en hoofdsteun zijn verstelbaar in drie verschillende standen en groeien hierdoor dus mee met jouw kind. De stoel heeft een 5-puntsgordel.

Veiligheid

Cabino meegroei autostoel biedt dankzij de hoofdsteun optimale protectie voor het hoofdje van jouw kind, om die reden kan je altijd met een veilig gevoel reizen met de auto. In de Cabino meegroei stoel kan je jouw kind eenvoudig in de auto plaatsen, dit allemaal dankzij het 360 graden rotatie systeem. De ISOFIX bevestiging zorgt voor extra veiligheid en stevigheid.

Gebruiksgemak

Wat betreft gebruiksgemak zit je bij Cabino zeker goed. Ten eerste zorgt de verstelbare zitverkleiner en hoofdbeschermer altijd voor een ultiem gebruiksgemak voor jouw kind, daarnaast biedt de 360 graden rotatiesysteem comfort voor jou als jij je kind in de auto moet plaatsen. Tot slot heeft de stoel ook een verstelbare rugleuning om op deze manier nog meer comfort te bieden.

Groep indeling

De Cabino meegroei autostoel is ingedeeld in groep 0, 1, 2 en 3, dus kunnen alle kinderen in de autostoel geplaatst worden. Kinderen tot 13 kg moeten tegen de rijrichting in de stoel geplaatst worden, kinderen vanaf 9 t/m 38 kg moeten met de rijrichting mee geplaatst worden in de stoel. Voor de specifieke richtlijnen kan je het best de handleiding van de autostoel raadplegen.

Wil jij meer weten over auto producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf auto producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!