Beste aquarium 2023

Voor alle vissenliefhebbers is een aquarium ontzettend populair, maar er zijn zoveel verschillende soorten en maten. Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf aquariums van 2023 te komen.

ProductScore
Juwel Primo 110L Aquarium klein

Juwel Primo 110L aquarium


Veel inhoud

9,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Starter Line 54L klein

Starter Line 54L


Hoge kwaliteit

9,3Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Nobleza aquarium 7L klein

Nobleza aquarium 7L


Goedkoopste aquarium

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


SuperFish QubiQ 30L klein

SuperFish QubiQ 30L


Mooi design

8,8Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


SuperFish Start klein

SuperFish Start


Verkrijgbaar in verschillende maten

8,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten aquariums zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten en maten aquariums verkrijgbaar. Een aquarium straalt rust uit in je huis, logisch dat jij daarom ook overweegt een aquarium te kopen. Er zijn verschillende soorten aquariums met allemaal een eigen uitstraling. Afhankelijk van jouw wens qua vissen om uiteindelijk in het aquarium te stoppen, is het belangrijk om hier goed over na te denken voor je een bepaald soort aquarium koopt.

Iedereen kent de standaard hobby aquarium voor thuis, maar er zijn uiteindelijk veel meer soorten aquariums. Hieronder hebben wij een lijst staan met de meest voorkomende aquariums:

– Tropisch

– Biotoop

– Koudwater

– Zoutwater

Afhankelijk van wat voor soort vissen je uiteindelijk in jouw nieuwe aquarium wilt, moet je hierop uiteindelijk een soort aquarium kiezen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een aquarium?

Bij het aankopen van een aquarium moet je vanzelfsprekend kijken naar de grote en wat voor soort vissen je in je erin wilt hebben. Als je dit weet kan je het soort aquarium uitkiezen wat past bij jouw wensen. Wat ook erg belangrijk is om goed op te letten bij het aanschaffen is dat je rekening houdt met de specificaties van de kom zelf: filters, verlichting en verwarming. Dit zijn drie essentiële onderdelen van een aquarium wat bevordelijk is voor de vissen en de kom zelf. Tot slot is het van belang om rekening te houden met plantenvoeding voor de planten die je (wellicht) in je aquarium wilt plaatsen. Naast dat de vissen voer moeten krijgen, moet ook de beplanting gevoerd worden.

Wat zijn de voordelen van een aquarium?

Aquariums zijn een geweldige manier om de schoonheid van de oceaan of een rivier in huis te halen. Ze bieden de mogelijkheid om kinderen te leren over het leven in zee en ze kunnen een kalmerende en ontspannende ervaring zijn voor volwassenen.

Een aquarium in huis heeft veel voordelen. Ze kunnen educatief zijn, ze geven je de gelegenheid om te ontspannen en ze zijn geweldige decoraties. Een nadeel is dat het schoonmaken en onderhouden ervan tijdrovend kan zijn, vooral als je een grote hebt. Een manier om een deel van het werk dat gepaard gaat met de zorg te verminderen, is door een filtersysteem te gebruiken.

1. Juwel Primo 110L aquarium

Juwel Primo 110L Aquarium groot

Veel inhoud

Mooie LED-verlichting

 Zonder onderkast

Juwel is in Europa een van de allerbekendste leveranciers op het gebied van aquariums en filters. Door het aankopen van een aquarium bij de bekende Juwel, weet je zeker dat jij een pareltje in je huis krijgt. Naast dat Juwel de prachtige Primo aquarium (die verkrijgbaar is in twee maten) verkoopt, verkopen ze nog veel meer accessoires die relevant en goed kunnen zijn voor jouw aquarium.

Belangrijke functies

Het Juwel Primo 110L aquarium is een groot aquarium met een uniek design. Het is perfect voor mensen die veel ruimte in huis hebben en een onderwaterwereld willen creëren. Deze variant is verkrijgbaar in 2 maten, de ene heeft een inhoud van 110L en de andere van 70L. Het wordt geleverd met LED-lampen die aan de bovenkant zijn geïnstalleerd, de LED-lampen voldoen aan de Europese veiligheidsnorm en heeft een TUV/GS certificering. Ook bevat het aquarium een Bioflow Super filter.

Belangrijke specificaties

Het Juwel Primo 110L aquarium is volautomatisch met ingebouwd filtersysteem, verwarming en verlichting. Hij beschikt in totaal over vier vakken voor vissen en planten. De Juwel Primo 110L is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een eenvoudig te onderhouden aquarium met minimale inspanning. De Juwel Primo is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudig te onderhouden vissenkom met minimale inspanning. Het filtersysteem verwijdert vuil of vuil in het water en houdt de waterkwaliteit op peil. De verwarming houdt het water op de gewenste temperatuur terwijl de verlichting natuurlijk daglicht nabootst om uw vissen gezond en gelukkig te houden.

Overige kenmerken

Naast alle fijne functies en specificaties die de Juwel Primo 110L heeft, is een belangrijk overige kenmerk de verwarming van de vissenkom. Er zit een regelbare verwarming in van 100Watt, ook de verwarming in het aquarium is getest en gecertificeerd volgens de Europese veiligheidsnormen. Op verschillende foto’s is de kom te zien op een kast, de kast is geen onderdeel van de totale bestelling als jij besluit dit aquarium te kopen.

2. Starter Line 54L

Starter Line 54L groot

Hoge kwaliteit

Mooi design

 Duur

Tetra is bij menig visliefhebber wel bekend. Tetra is bekend geworden door hun innovatieve idee om visvoer in klokvorm op de markt te brengen, sindsdien hebben ze hun assortiment uitgebreid. Zo ook met de prachtige Tetra Starter Line met een inhoud van 54L. Dankzij dit prachtige aquarium kan iedereen die geen verstand heeft van aquariums dit volledige startpakket van de Tetra Starter Line aanschaffen!

Belangrijke functies

Met een Tetra-aquarium kan je vissen aan je interieur toevoegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het onderhoud. Je kan Tetra-accessoires kopen als extra uitrusting voor je vissenkom, of je kunt een de volledige Starter Line met 54L inhoud aanschaffen. Tetra staat bekend om zijn hoogwaardige, betaalbare producten die gemaakt zijn van duurzame materialen en gebruiksvriendelijke functies hebben. Hun bakken zijn meestal van acryl, maar ze maken ook glazen en houten bakken.

Belangrijke specificaties

De Tetra Starter Line is de beste manier om met een vissenkom te beginnen. Hij wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen, inclusief een aquarium, filter en alle essentiële accessoires om jouw vissen tevreden te houden. De starterslijn is de perfecte keuze voor nieuwe hobbyisten die willen ervaren hoe mooi en lonend een aquarium in je woonkamer of slaapkamer kan zijn.

Overige kenmerken

De Tetra Starter Line met 54L inhoud wordt ook geleverd met een extra temperatuurregelaar waarmee je de temperatuur van het water in de vissenkom kunt aanpassen. Dit zal je helpen jouw vissen gelukkig en gezond te houden door ervoor te zorgen dat ze genoeg zuurstof krijgen wanneer ze dat het meest nodig hebben. Het water in het aquarium wordt verlicht door heldere en mooie LED verlichting.

3. Nobleza 7L aquarium

Nobleza aquarium 7L groot

Goedkoopste aquarium

Hoge kwaliteit

 Weinig inhoud

Nobleza is een bekend merk. Nobleza is voornamelijk bekend om alle dierproducten die zij aanbieden. Hun aanbod is variërend van hondenproducten tot aan aquariums. Nobleza heeft zo ook deze instap variant gemaakt; voor jong en oud. De tamelijk kleine kom met een inhoud van maar 7L doet wat die moet doen, namelijk stralen als mooi en rustgevend stukje natuur en zee. Dit is de perfecte aquarium als je zo min mogelijk tijd aan je aquarium wilt spenderen aan onderhoud.

Belangrijke functies

De Nobleza 7L aquarium is de perfecte aanvulling voor jouw huis. Het heeft alle kenmerken van een groter aquarium, maar in een compacter formaat. De prachtige glazen bovenkant laat je van bovenaf genieten van het onderwaterleven, terwijl je het met de stevige basis op een tafelblad kunt plaatsen, of zelfs aan de muur kunt bevestigen. Het meegeleverde filtersysteem zorgt voor schoon water voor, en de eenvoudig te installeren LED-verlichting betekent dat het niet uitmaakt op welk moment van de dag of nacht je ze wilt bekijken, ze hebben voldoende licht om rond te zwemmen en te genieten van hun nieuwe huis.

Belangrijke specificaties

Dankzij het ingebouwde LED-verlichtingssysteem met vijf verlichtingszones en een instelbare helderheid kan je zelf bepalen hoe fel jouw aquarium ’s nachts oplicht, zonder dat je extra alarmen hoeft te installeren. Bovendien zijn er twee waterpompen inbegrepen bij dit aquarium die helpen om het soepel en efficiënt te laten werken, zodat vissen noch planten last hebben van lage zuurstofniveaus als gevolg van onvoldoende circulatie binnen hun tankwanden (wat vaak gebeurt bij het gebruik van gewone luchtpompen).

Overige kenmerken

De Nobleza 7L aquarium is klein van formaat, maar groot van plezier. Iedereen kan omgaan met dit simpele instapmodel van een aquarium. Ook kleine kinderen kunnen ervaren hoe vissen leven in een aquarium en dat je altijd voor (mens) en dier moet zorgen. Let wel goed op dat het aquarium van Nobleza niet wordt geleverd met decoratie beplanting en een verwarmingselement.

4. SuperFish QubiQ 30L

SuperFish QubiQ 30L groot

Mooi design

Goed licht

 Pomp van lagere kwaliteit

SuperFish levert volledig complete toebehoren voor iedere succesvolle vissende hobbyist. Ook maakt SuperFish iedere aquariumhobby succesvol door volledige aquariums te leveren met alles erop en eraan van filter, verlichting, verwarming en extra accessoires. De SuperFish QubiQ 30L is een prachtig en compleet aquarium die geschikt is voor beginnend en fanatiek aquarium en vissen liefhebbers.

Belangrijke functies

De SuperFish QubiQ 30 is een klein, gebruiksvriendelijk aquarium. Het is perfect voor appartementen of kleine ruimtes, en het is ideaal voor iedereen die een paar vissen wil houden maar niet de ruimte heeft voor een volledig aquarium. De QubiQ 30 heeft een LED-verlichtingssysteem dat veel licht geeft aan jouw vissen, en een automatisch filtersysteem zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud.

Belangrijke specificaties

QubiQ is gemaakt van duurzaam acryl, waardoor het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Het beschikt ook over een ingebouwd filtersysteem dat krachtige pompen gebruikt om het water schoon en vrij van vuil te houden. Het aquarium komt ook met een eigen afstandsbediening, zodat je de helderheid van de lichten kunt aanpassen of ze helemaal kunt uitschakelen als je rust wilt.

Overige kenmerken

QubiQ 30 aquarium is uiterst duurzaam en sterk, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw investering jarenlang meegaat. Het is ook gemakkelijk te onderhouden, dus je hoeft je nooit zorgen te maken over reparaties of vervangingen van dit item. Het enige nadeel is de grootte – er kan maximaal 30 liter water en 5 liter visvoer in! Dit betekent dat als je veel vissen erin wilt doen, dit wellicht niet de juiste vissenkom voor jou is.

5. SuperFish Start

SuperFish Start groot

Meerdere varianten

Goed licht

 Te klein voor goudvissen

SuperFish biedt een complete set accessoires voor elke visliefhebber. SuperFish maakt ook van elke aquariumhobby een succes door een compleet aquarium in te richten met alle filters, verlichtingen, verwarming en extra accessoires. De SuperFish Start is een prachtig compleet aquarium voor zowel beginnende als fervente aquarium- en visliefhebbers. Deze variant van de SuperFish Start is verkrijgbaar in vier verschillende maten.

Belangrijke functies

De SuperFish Start is een aquarium met goed licht en is verkrijgbaar met een inhoud van 45L, 20L en 25L. Doordat de SuperFish Start verkrijgbaar is in verschillende formaten, past dit prachtige aquarium in elk soort interieur. Het aquarium is compleet met LED verlichting, een binnenfilter en een ecologisch verantwoorde verwarming. Daarnaast krijg je ook een thermometer, schepnetje en vissenvoer bij de Start kit van SuperFish.

Belangrijke specificaties

De SuperFish Start is een vissenkom die een afmeting van 48 x 28 x 42cm heeft in verkrijgbaar is in de kleuren wit en zwart. De kom is van glas en het heeft een deksel vanuit waar je de vissen in het aquarium eenvoudig kan voeren. Het speciale aqua-flow 100 filter zorgt ervoor dat het water constant blijft stromen en hierdoor altijd schoon is voor jouw vissen. Hierdoor weet je ook zeker dat je gemakkelijk viezigheid met het netje kunt weghalen.

Overige kenmerken

Het SuperFish Start is duurzaam en sterk, zodat je er zeker van kunt zijn dat je genoeg plezier kunt hebben van de aankoop. Door de keuze in verschillende maten van de Start variant, kan je altijd voor iedere kamer een geschikte (complete) aquarium kopen. 

Wil jij meer weten over dier producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf dier producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!