Beste dakkoffer 2023

Dakkoffer zijn een ideale manier om extra bagage te vervoeren, maar welke aerodynamische dakkoffer is het beste? Wij hebben jouw wensen zoals prijs, kwaliteit, specificaties en veiligheid meegenomen om tot de beste vijf te komen.

ProductScore
CAM Sport 431 430 L klein

CAM Sport 431 - 430 L


Eenvoudige montage

9,5Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Dakkoffer CAM Elite 343 340 L klein

CAM Elite 343 - 340 L


Handig in gebruik

9,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Thule Pacific L 780 Dakkoffer klein

Thule Pacific 780 - 420 L


Fast Click bevestiging

9,0Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Dakkoffer Farad 680 liter klein

Dakkoffer Farad 680 L


Meeste bagageruimte

8,9Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Gutos Transportbox 560 liter klein

Gutos Transportbox 425 L


Goede kwaliteit

8,1Bekijk op bol.com

Bekijk op Coolblue


Wat voor soorten dakkoffers zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakkoffers beschikbaar: skikoffers, bagagekoffers en opvouwbare dakkoffers. Skiboxen worden gebruikt om ski’s te vervoeren. De meeste skikoffers kunnen zes paar ski’s bevatten, controleer dit goed voor je er een koopt. Naast ruimte voor ski’s is er ook ruimte voor andere bagage, zoals snowboards.

De bagagekoffer is ontworpen om bagage te vervoeren. Het biedt de juiste oplossing voor het vervoeren van bagage. Ze zijn er in verschillende maten en soorten. Sommige bagagekoffers gaan aan beide kanten open, andere aan één kant.

De meeste dakkoffers, zoals skikoffers en bagagekoffers, kunnen meer dan 50 kg dragen, maar er zijn ook kleinere dakkoffers. Om de dakkoffer te gebruiken heb je dakdragers nodig. In de specificaties van de dakkoffer vindt u de maximale breedte van de dakdragers die gemonteerd kan worden. Er zijn ook opvouwbare dakkoffers te koop. Deze kunnen heel klein worden opgevouwen als ze niet worden gebruikt, maar het nadeel is dat ze heel veel minder sterk zijn dan gewone dakkoffers met een hard exterieur.

Als je van plan bent de dakkoffer veel te gebruiken, is het een goed idee om te kijken hoe deze is aangesloten. Er zijn snelsluitingen beschikbaar, zodat je de koffer snel op de dakdrager kunt klikken. Ook de inhoud van elke dakkoffer is anders. De kleinste dakkoffer heeft een inhoud van zo’n 300 liter, terwijl de grootste dakkoffer ruim 650 liter kan bevatten. Grotere dakkoffers hebben doorgaans een maximaal draagvermogen van 75 kg, terwijl kleinere dakkoffers een draagvermogen hebben van rond de 50 kg. Tot slot hebben niet alle dakkoffers dezelfde sloten. Sommige dakkoffers kunnen met één slot worden afgesloten, andere met meerdere sloten. Dit zijn meestal sloten met een cijfercode, maar het kunnen ook sloten zijn waarbij je een sleutel nodig hebt.

Hoeveel inhoud heeft een dakkoffer?

Net als bij gewone koffers verschilt de inhoud per product. Er zijn dakkoffers met een inhoud van minimaal 700 liter verkrijgbaar, maar er zijn ook kleinere dakkoffers met een inhoud van slechts 300 liter. Welke voor jou het beste is, hangt niet alleen af ​​van de hoeveelheid bagage die je vervoert, maar ook van de maximaal toegestane dakbelasting van jouw auto.

Je vindt al deze informatie in de handleiding van de auto. Kijk hier goed naar, want als je de dakbelasting overschrijdt, is het mogelijk dat je hiervoor een boete kan krijgen. Bovendien is er een reden voor de maximale dakbelasting: het is niet veilig om een ​​te zware dakkoffer te vervoeren.

Zijn er regels voor een dakkoffer?

Er zijn geen specifieke snelheidsregels voor het rijden met een dakkoffer op je auto. De maximale snelheid is hetzelfde als wanneer je zonder dakkoffer op de weg zou rijden. Jouw dakkoffer heeft overigens wel invloed op de rijervaring. Als je draait, helt de auto verder over en als je te snel draait, zal de auto anders reageren. Dit komt doordat het zwaartepunt naar het dak toe beweegt. Het is het beste om alle zwaardere spullen in de kofferbak te bewaren en de lichtere spullen in de dakkoffer, zodat de zwaarste onderdelen niet op het dak liggen. Het is verstandig om de snelheid aan te passen aan het gewicht van de dakkoffer.

De dakkoffer mag niet aan de voorkant uitsteken, maar de dakkoffer mag wel aan de achterkant uitsteken. De dakkoffer mag wel een beetje bij de vooruit uitsteken maar de dakkoffer mag niet bij de voorkant uitsteken dus. Dit is bij de meeste dakkoffers het geval. De dakkoffer mag aan de achterkant uitsteken, maar dit is erg onpraktisch: als jouw dakkoffer uitsteekt, is het praktisch gezien onmogelijk om de kofferbak te openen zonder beschadigingen aan te brengen. De bagageruimte mag tot maximaal een meter uitsteken, zodat je altijd een dakkoffer van 2,20 meter kunt dragen.

1. CAM Sport 431 – 430 L – de beste aerodynamische dakkoffer

CAM Sport 431 430 L groot

Eenvoudige montage

Mooi design

Duurder dan concurrenten

Met een inhoud van maar liefst 430 liter is de CAM Sport 431 naar onze mening de voordeligste en de beste aerodynaische dakkoffer op de markt. De dakkoffer maakt de auto praktischer, waardoor je meer bagage mee kunt nemen dan je normaal gesproken met de auto alleen zou doen. CAM is een bekend merk op de markt voor dakkoffers. De producten van CAM zijn altijd betaalbaar, dus iedereen kan tegen een betaalbare prijs een dakkoffer kopen om extra bagage veilig te vervoeren op reis.

Belangrijke functies

De CAM Sport 431 is een massieve dakkoffer gemaakt van polyester. Het is praktisch en stijlvol eenvoudig enkelzijdig te openenl. De dakkoffer heeft een inhoud van 430 liter een draagcapaciteit van maar liefst 80 kg. Naast hoeveel inhoud je kan vervoeren, kan je dus ook meer kilo en zwaardere objecten eenvoudig vervoeren via de dakkoffer. Het product wordt geleverd met een U-beugel die past op dakdragers van maximaal 7 cm. Als je dakdragers hebt die breder zijn dan 7 cm per stuk, kan je via CAM altijd de T-stukken gebruiken die worden bijgeleverd. De afmetingen van dit product zijn: 180 x 78 x 37 cm.

Bevestigingsmateriaal

Naast dat je dakdragers nodig hebt om de dakkoffer op je dak te bevestigen, levert CAM ook losse T-stukken als je dakdragers breder zij dan 7 cm. Hierdoor kan jij de CAM Sport 431 altijd op de dakdragers monteren en gebruiken om al jouw (sport)bagage te vervoeren. Lukt het jou niet om de dakkoffer te monteren aan de auto, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van de producent, hierin staat precies hoe je de dakkoffer op het dak van jouw auto kan bevestigen.

Gebruiksgemak

Wat betreft gebruiksgemak zit je bij de CAM Sport 431 goed. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid inhoud die je kan vervoeren met de dakkoffer. Het product zonder inhoud weegt 14 kg. Het mooie design heeft naast de prachtige en sportieve uitstraling ook een eenvoudige montage voor iedere auto. Ook wordt er bij de dakkoffer meerdere sleutels bijgeleverd, zodat je zeker weet dat je altijd een reserve sleutel hebt voor het geval dat.

Inhoud

De reden dat de CAM Sport 431 zo goed scoort vergeleken alle andere dakkoffers komt door het feit dat niet alleen de inhoud van de koffer (430 liter) veel is, maar ook doordat de maximale draagcapaciteit zo hoog is (80kg). Alles tezamen (inclusief bagage) mag de koffer in totaal 94 kg wegen. Hierdoor weeet je zeker dat je alles mee kan nemen op reis, je hebt namelijk ruimte in de auto en ontzettend veel ruimte op de auto.

2. CAM Elite 343 – 340 L

Dakkoffer CAM Elite 343 340 L groottttt

Handig in gebruik

Eenvoudige montage

 Beperkte bagageruimte

Met een inhoud van maar liefst 340 liter is de CAM Elite 343 wat ons betreft een sublieme dakkoffer, voor de prijs/kwaliteit verhouding die zij hanteren, die momenteel op de markt is. De aerodynamische dakkoffer, welke een van de beste is, maakt de auto functioneler en kan meer bagage vervoeren dan normaal gesproken met alleen de auto. CAM is een bekend merk op de markt voor dakkoffers. De producten van CAM zijn altijd betaalbaar, dus iedereen kan tegen een betaalbare prijs een dakkoffer kopen om extra bagage veilig te vervoeren op reis.

Belangrijke functies

CAM Elite 343 is een stevige dakkoffer van Polypropyleen. Het is een praktisch en stijlvol eenzijdig te openen product. Het is een dakkoffer met een inhoud van 340 liter en een maximaal draaggewicht van 50 kg. Naast de overvloed aan items om extra bagage via de dakkoffers te vervoeren, levert CAM een bijgeleverde U-beugel die past op een dakdrager van maximaal 6 cm breed. Dankzij de U-beugel is de CAM Elite 343 eenvoudig te monteren en erg handig in gebruik. De afmetingen van dit product zijn: 131 x 78 x 38 cm

Bevestigingsmateriaal

Naast dat je dakdragers nodig hebt om de dakkoffer aan te kunnen sluiten aan je dak, biedt CAM ook losse T-stukken aan als jouw dakdragers breder zijn dan 6 cm. Hierdoor kan je de CAM Elite 343 altijd aan jouw dakdragers monteren. Als het jou niet helemaal lukt om de CAM Elite 343 op het dak van jouw auto te monteren, raadpleeg dan de handleiding van CAM, hierin staat precies stap voor stap uitgelegd hoe je de CAM Elite 343 op het dak van jouw auto kan bevestigen.

Gebruiksgemak

Voor gebruiksgemak scoorde de CAM Elite 343 het hoogst van alle dakkoffers. Dit komt vooral doordat de dakkoffer een inhoud heeft van 340 liter, maximaal laadvermogen van 50 kg heeft en verkrijgbaar is tegen een betaalbare prijs. Ook weegt het product zonder inhoud slechts 11 kg, waardoor je hem gemakkelijk op je autodak plaatst. Uiteraard biedt de dakkoffer ook extra sleutels voor het geval u deze kwijtraakt.

Inhoud

Zoals eerder vermeldt heeft de dakkoffer een inhoud van 340 liter, inclusief een maximale draagcapaciteit van 50 kg. Alles tezamen mag een gevulde koffer met bagage dus maximaal 61 kg wegen. Let hierbij wel op de grote van je auto. Desondanks weet je zeker dat je met de CAM Elite 343 genoeg ruimte hebt om al jouw bagage te kunnen vervoeren met de auto op jouw vakantie/trip.

3. Thule Pacific aerodynamische Dakkoffer 780 – 420 L

Thule Pacific L 780 Dakkoffer groot

Fast Click bevestiging

Veel bagageruimte

Duurder dan concurrenten

Met een inhoud van maar liefst 420 liter is de Thule Pacific een top product verkrijgbaar in de markt van dakkoffers. De dakkoffer zorgt voor een meer capabele auto die veel meer bagage dan normaal kan vervoeren. Thule is een merk dat ervoor zorgt dat jouw auto altijd optimaal en veilig wordt gebruikt bij het vervoeren van spullen. Zo produceert Thule naast dakkoffers ook fietsendragers voor auto’s. Bekijk hier de vijf beste fietsendragers, waarbij Thule zeker aanwezig is.

Belangrijke functies

Thule Pacific 780 is een stevige dakkoffer van kunststof. Het is een praktisch en stijlvol eenzijdig te openen product. De verlaagde dakkoffer bodem zorgt voor minder windgeruis tijdens het rijden. Het is een dakkoffer met een inhoud van maar liefst 420 liter en een maximaal draaggewicht van 50 kg. Naast de overvloed aan items om extra bagage door de Thule dakkoffers te vervoeren, heeft Thule een gepatenteerd snelkliksysteem zodat jij zeker weet dat de bagage altijd goed, snel en veilig sluit. Centrale vergrendeling zorgt voor optimale veiligheid, met de centrale vergrendeling vergrendel je de dakkoffer in één keer. De afmetingen van dit product zijn: 196 x 78 x 45 cm

Bevestigingsmateriaal

De Thule Pacific 780 wordt gemonteerd met een T-track Adapter Thule 697-4. Dankzij de adapter weet je zeker dat de Thule dakkoffer altijd stevig gemonteerd aan de auto zit. Als je niet precies weet hoe je de adapter kan monteren kan je dit terugvinden in de handleiding van de dakkoffer en de adapter zelf.  Bekijk hier de adapter behorend bij de Thule Pacific dakkoffer.

Gebruiksgemak

Dankzij het gepatenteerde snelkliksysteem zorg je ervoor dat jouw dakkoffer altijd goed gesloten is en dat je de dakkoffer veilig en correct kunt vervoeren. Naast het snelkliksysteem heeft de dakkoffer een enorme inhoud (420 liter), die je met allerlei bagage kunt vullen. De bagageruimte zelf weegt 14 kg, waarmee rekening moet worden gehouden bij het plaatsen van de dakkoffer, die zwaarder is dan de producten van de concurrenten.

Inhoud

Zoals al eerder vermeldt heeft de dakkoffer een inhoud van 420 liter, met een maximale draagcapaciteit van 50kg. In totaal mag je in de 420 liter opbergruimte, dus voor maximaal 50kg aan bagage stoppen. Het maximale gewicht van de inhoud en dakkoffer tezamen is dus 64kg. Raadpleeg goed de gebruiksaanwijzing om na te gaan hoe je de bagage extra stevig in de dakkoffer kan plaatsen. 

4. Dakkoffer Farad 680 L

Dakkoffer Farad 680 liter groot

Meeste bagageruimte

Goede kwaliteit

 Duurder dan concurrenten

De Farad dakkoffer is de meest inhoudsvolle koffer op de dakkoffermarkt. Dit product zorgt ervoor dat je daadwerkelijk meer spullen in een koffer kunt vervoeren dan in de auto zelf. Farad biedt een dakkoffer met een inhoud van maar liefst 680 liter, maar je moet er rekening mee houden dat het gewicht van de dakkoffer zonder bagage zwaarder is dan bij andere dakkoffers. De Farad koffer weegt 21 kg en heeft een maximaal draagvermogen van 75 kg.

Belangrijke functies

De dakkoffer van Farad is gemaakt van kunststof en heeft een stijlvol design. De koffer is meerzijdig te openen en heeft een aerodynamisch ontwerp, waardoor het brandstofverbruiker lager ligt dan bij andere dakkoffers. Dit komt doordat via het stijlvolle design de wind zo praktisch mogelijk wordt opgevangen en hierdoor dus zorgt voor minder brandstof verbruik. Met een inhoud van 680 liter en een maximale draagcapaciteit van 75 kg weet je zeker dat je genoeg bagage kan vervoeren tijdens jouw reis. Dankzij de centrale vergrendeling is de koffer altijd veilig en stevig gesloten tijdens het auto rijden. De afmetingen van het product zijn: 210 x 100 x 42 cm.

Bevestigingsmateriaal

De dakkoffer van Farad kan eenvoudig gemonteerd worden op dakdragers van maximaal 8 cm breed. Bij het product worden ook montagebeugels en een spanriem geleverd, zodat jij de dakkoffer altijd stevig aan jouw auto kan bevestigen. Dankzij de montagebeugels weet je zeker dat de inhoud stevig blijft zitten in de dakkoffer. De spanriemen zorgen ervoor dat de dakkoffer stevig aan de auto blijft zitten en voor volledige veiligheid van de koffer zelf zorgen.

Gebruiksgemak

Doordat de Farad koffer aan 2 zijde te openen is, brengt dit extra comfort en gemak. Dankzij het aerodynamische ontwerp van de dakkoffer verbruik je minder brandstof, waardoor je ook weer minder vaak hoeft te tanken. Naast het centrale sluitingssysteem van de koffer, heeft het een enorme inhoud van 680 liter, wat ervoor zorgt dat je heel bagage kan vervoeren. Het plaatsen van de dakkoffer moet je wel met 2 personen doen, gezien de dakkoffer zonder inhoud al 21 kg weegt.

Inhoud

De dakkoffer van Farad biedt de meeste inhoud van alle dakkoffers. Het heeft een inhoud van 680 liter met een maximale draagcapaciteit van 75 kg. Het maximale gewicht wat de koffer mag wegen inclusief de bagage is 96 kg. Let hierbij wel op dat dit erg zwaar is en je beter zware onderwerpen in de auto kan leggen, om op deze manier het gewicht lager te houden en dit veiliger voor jouw reis te maken.

5. Gutos Transportbox 425 L

Gutos Dakkoffer Transportbox 560 liter groot

Goede kwaliteit

Ruim voor een transportbox

Geen dakkoffer uitstraling

De Gutos transportbox is net iets anders dan alle andere aerodynamische dakkoffers benoemd in dit artikel. Desondanks is de Gutos transportbox een super product die ervoor zorgt dat je compact en eenvoudige extra bagage kan vervoeren tijdens jouw reis, de transportbox heeft een inhoud van 425 liter. De transportbox van Gutos hoef je niet te monteren aan dakdragers maar kan je eenvoudig monteren via 6 montageriemen en 8 extra riemen om de transportbox stevig te kunnen monteren, zodat die onverplaatst en ongemerkt stevig op je auto blijft zitten.

Belangrijke functies

Gutos zijn van hoge kwaliteit en waterdicht: de dakkoffer is gemaakt van hoogwaardig waterdicht materiaal met supersterke stiksels. De behuizing is duurzaam, waterdicht en kleurvast. De case houdt je spullen droog en biedt bescherming tegen stof, regen en sneeuw. Het heeft ook een grote capaciteit en het product is gemakkelijk op te vouwen: de totale afmetingen van de dakkoffer zijn 130 cm x 100 cm x 45 cm. De afmetingen van de opvouwbare dakkoffer zijn: 38 x 25 cm x 12 cm. De inhoud is 6 kubieke meter. Vergroot de opbergruimte in de auto en het passagierscomfort, door meer bagage op het dak te plaatsen in plaats van in de auto.

Bevestigingsmateriaal

De Gutos transportkoffer is eenvoudig te installeren: dankzij het opvouwbare materiaal, 6 ingebouwde bevestigingsriemen en 8 extra riemen is deze dakkoffer in slechts enkele minuten gemonteerd. De case kan ook gemakkelijk in het opbergvak worden opgevouwen wanneer deze niet in gebruik is. De bevestiging is hierdoor ontzettend eenvoudig, als je er niet uitkomt kan je altijd de gebruiksaanwijzing van Gutos raadplegen.

Gebruiksgemak

Acht extra riemen zijn aan de dakkoffer toegevoegd om het probleem van heen en weer schuiven tijdens het rijden op te lossen. Het heeft voldoende lengte voor verschillende soorten bagage om je comfortabel te houden tijdens de autorit. Daarnaast kan je de transportbox op alle soorten auto’s eenvoudig plaatsen, hiervoor heb je niet eens dakdragers nodig wat ervoor zorgt dat je dit product direct eenvoudig kan monteren en gebruiken.

Inhoud

De Gutos transportbox weegt zelf maar 4 kg, en heeft een draagcapaciteit van maximaal 100 kg bij een inhoud van maximaal 425 liter. Let wel goed op dat je de instructies van jouw auto eerst moet nagaan over hoeveel gewicht er op het dak van jouw auto gedragen kan worden. Ondanks dat de transportbox niet net zo stevig is als een dakkoffer, weet je zeker dat je veel extra bagage kan meenemen en weet je zeker dat de inhoud droog blijft door de waterafstotende stof van de transportbox.

Wil jij meer weten over auto producten in het algemeen? Bekijk hier onze productpagina voor de beste vijf auto producten per categorie.

De winnaar uit de test is bekend!

Er is beoordeeld op prijs/kwaliteit, garantie en betrouwbaarheid.

*Je wordt doorverwezen naar één van onze partners met actuele prijzen

Ontdek de winnaar🥇

You have Successfully Subscribed!